Чудесният живот на протестните партии свършил, идва ли нов играч?

Новият проект се оформял около Кирил Петков и Асен Василев
Обновена: 26 авг 2021 09:03 | 26 авг 2021 09:03, Елка Василева
137
Чудесният живот на протестните партии свършил, идва ли нов играч?
Снимка: архив, БГНЕС

„Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен живот, но той свърши. Пристига нов играч, който ще яде от тях и то много. За някои – толкова много, че няма да ги има“, каза социологът Андрей Райчев пред bTV.

По думите му този нов проект ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които се радват на изключително високо обществено одобрение.

Още по темата

Според Райчев поради тази причина е възможно при опитите за съставяне на кабинет с третия мандат партиите на протеста да направят компромис.

„Всичко минава през опита на Корнелия Нинова, която трябва да построи отношения върху едно име. И всичко опира до това – ще намерят ли име за премиер, което да се окаже приемано, за да се спасят от политическото си бъдеще“, смята Райчев.

Той допълни, че третият мандат вероятно ще отиде именно при БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет.

Според социолога Добромир Живков този момент за БСП е стратегически. „За БСП е стратегически важно да се бори за кабинет. БСП не са във възходящ тренд и нови избори няма да са в тяхна услуга. Те ще положат максимални усилия, но ключът се крие във възможността за компромиси с „Има такъв народ“, каза Живков.

И Живков, и Райчев са категорични, че високо одобрение на служебния кабинет и неговата работа са в плюс за президента Румен Радев.

„Той отново влиза в кампания с висок обществен ресурс и това няма как да не изиграе роля. Ако не се случат драстични събития, малко или много победата на Радев е предизвестена“, смята Живков.

„За да паднеш, някой трябва да те бие. Трябва да е или отляво или отдясно. В тази ситуация всички десни ще гласуват за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата сила, за да го бие“, смята Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
2
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Новият играч е Възраждане. САЩ се опитват да кажат на бялото черно.
121
3
 
3
 
! Отговори
ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РАБОТИ преди 2 години
2 ГОДИНИ ЗА.... РЕЙТИНГА НА РУМЕН РАДЕВ.....!!!.................. 2 ПРОПИЛЯНИ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА НА ВСЕКИ ОТ НАС, САМО ЗА ДА ИЗБЕРАТ РАДЕВ ПАК ЗА ПРЕЗИДЕНТ...................... ЖАЛКО И ОСЪДИТЕЛНО ПОВЕДЕНИЕ........
120
3
 
3
 
! Отговори
Ясна е работата преди 2 години
Цяла сутрин е такива калинки на ГЕРБ облъчват по сутрешните предавания че сега да ги побликувате и тука. ДНЕС.БГ гледам и вие побликувате ПРОПАГАНДАТА на калинките.
119
2
 
2
 
! Отговори
Медйите са виновни! преди 2 години
Този данеби да е калинка. Ей медйите вие им давате ласт на такива!
118
0
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Членове от всички партии и " играчи " до един в каменна кариера и картечниците да пердашат!?....Кога ще се намерят хора кито да изведат България от блатото?
117
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
До КОМИТОВАНе крещи във форума,няма да станеш убедителен!По време на управлението на Герб,много договори ,които са сключени не са обезпечени финансово,или са дадени предварително милиони на фирми,които не са направили нищо..Това е бомбата,която заложиха.
116
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е, ако Кире Харвардо и Асен с трошащия поглед са новите играчи, жална и майка на България!
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яяяяяя ,то това ку-цо-то, кьо-ра-во-то и са.ка-то-то били партии!!! смяяяяях.
114
6
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
Въпросните партийки на протестите бяха до тук! От лакомия кой от коя страна да захапе кокала им изигра лоша шега и на следващите избори нма да прескочат прага защото хората за пореден път видяха, че ги ЯЗДЯТ с главоломни обещания ...а целата им е една КОКАЛА!Дай боже и Тиквун все повече да залезе с неговата разбойническа партийка!
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сдс изчегъртваха БКП макар и да са от едно котило. След това БСП изчегъртваха СДС. После се появиха НДСВ и изчегъртваха предишните, после ГЕРБ и тн.. Едните викат мафиоти на другите и обратното и все спасители се наричат и народа със сляпа вяра ги защитава като най добрите, докато не дойде следващия месия да изчегъртва. Накрая се оказва, че всички са мафия и борбата не е как народа да е добре, а кой да докопа кокала.
112
2
 
4
 
! Отговори
някой преди 2 години
До АнонименА Вие за СТИПЕНДИИ на студенти с изявен потенциал и качества, какъвто безспорно притежават визираните министри, ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ?
111
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият играч няма да мине 4 процентовата бариера, въздух под налягане е.
110
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наивници... Тия щели да певмахнат мафиотите, щели да изчегъртват нещо си. Никой до сега не е успял няма и да успее. Може единствено да подобри малко нещата. Няма месия с вълшебна пръчица. Хората сами трябва да искат да се оправят. Никой друг пък бил и премиер или президент не може да ви оправи. От 30 години оправяне не можете да се изправите, защото сте свикнали с позата. Скачате от месия на месия като пеперуди на цвете. Един поне оправи ли ви живота?
109
5
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Мажоритарни избори в 2 тура ще доведат до коренно различна конфигурация и Нова България. Това не им харесва на старите играчи - искат си досегашната система.
108
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите залязват, ЛГБТ партията ДБ никога няма да мине 15% и почти сигурно ИБГНИ отиват в канала, където им е мястото. Време е да върнем реда в държавата.
107
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо и чал гарският му оркестър се самоизчегъртаха... имаха едно незабравимо лято и сега всички ще оттечат в канала, където им е мястото... 5 минути слава това беше всичко...
106
16
 
26
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
По-добре е да си канадец от колкото неграмотен селянин от Банкя !
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващите играчи, ако ще са свестни, ще са коалиция от млади и успешни българи, не само от България, но и такива отвън. И не, не говоря за Ники Василев и Милен Велчев, дето са били в университети, чиято такса е по-скъпа от къщата Ви, а аза обикновенни момчета, момичета, мъже и жени, които са имали други условия на развитие, видя ли разрухата на страната ни и не я приемат за нормална. Какво и да следва, навдявам се, да е по-центриско правителство, а не сникари vs ***
104
8
 
15
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
В ДБ е бъкано с пребоядисани комунисти и агенти някакви, те са един троянски кон за България, на практика за тях гласуват главно софиянци, които си мислят, че са някаква градска десница и са забравили как ги излъгаха точно тия преди 30 години. ИБГНИ са същите, другите в парламента ги знаем. Гласувайте за Възраждане!
103
19
 
21
 
! Отговори
КОМИТОВА преди 2 години
..НАРЕДИЛА СЪМ ДА СЕ СПРЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ВСИЧКО НЯМА ПАРИ- А ЗАЩО ПРИ ГЕРБ ИМАШЕ....РАДЕВАТА ХУНТА ОБРА НАРОДА СИ- ПОЗОР ЗА ХУНТАТА...