Нинова: Да се опитаме да намерим общото и да се изгладят различията

В разговорите на БСП с останалите партии всеки може да предложи министри и премиер
Обновена: 27 авг 2021 08:58 | 27 авг 2021 08:45, Елка Василева
57
Нинова: Да се опитаме да намерим общото и да се изгладят различията
Снимка: архив, БГНЕС

„Ще започнем първо с политическия документ, трябва да има разговори, съгласие и черно на бяло подписи какво ще се прави. След това отваряме разговора за министри и премиер. Нека всеки да си каже мнението, може всеки да предложи и в един спокоен и разумен разговор заедно да решим“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ. Днес левицата ще получи от президента Румен Радев третия, последен възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

Още по темата

Лидерът на БСП допълни, че обмислят да започнат разговори поотделно с партиите, но след това ще направят четиристранна среща.

"Целта е да се опитаме да намерим общото и да се изгладят различията между тях, които се появиха в първия тур преговори с първия мандат. В политическия документ, който дори ИТН подписаха накрая, постигнахме съгласие по отношение на това какво да се прави и кога да се направи, и след това те влязоха в противоречие за състава на Министерския съвет и на министрите. За нас е важно първо политиките и след това персоналният състав, който трябва да изпълнява тези политики", каза Нинова.

По думите ѝ има добра база да стъпят на първоначалния документ, където и четирите партии са били съгласни. Тя допълни, че го има общото виждане, че трябва да се състави редовен кабинет заради тежките кризи, които ни чакат.

"Различията са техните противоречия, нашата роля в момента е на медиатор, на партия мандатоносител, която трябва да тушира тези противоречия и да намерим общ език. Затова и вчера казахме, че няма да предложим готов Министерски съвет и министър-председател, защото това миналия път е довело до противоречия между партиите на протеста. Ние запазихме добър тон, диалогичност, можем да говорим с всички в момента, така че ще опитаме, длъжни сме да опитаме", коментира Нинова.

На въпрос говори ли си с лидера на "Има такъв народ" тя отговори, че наскоро са разговаряли за съставяне на правителство. По думите ѝ позицията на Слави Трифонов е много важна за БСП, защото те са първа политическа сила и без ИТН не може да има стабилен кабинет, но това, което има да казва Слави Трифонов, трябва да го каже сам.

Нинова беше категорична, че трябва да се промени моделът на досегашното управление - трябва лидерите да надскочат себе си и партиите да се отворят към безспорните приоритети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
ИЗГЛАЖД. РАЗЛИЧИЯТА преди 2 години
Какви различия ще изглажда Нинова като в стремежите на путинистките партии у нас няма никакви различия, те имат една единствена цел- изваждане на България от ЕС и НАТО и присъединяването ни към Мюсюлманска крепостна Евразия. Нинова си прави илюзия, че грамотните хора могат да бъдат заблудени. Идеи без бъдеще!
49
3
 
0
 
! Отговори
Нинова преди 2 години
Нинова беше една от първите, които искаха отмъщение. Сега е на път да го получи - вече БСП е легитимна партия с която всички си говорят и не е изолирана - беше постигнато точно на ТЕЗИ ИЗБОРИ. Така че за Нинова ТЕЗИ избори са най-успешните, след изборите за президент. Обратно - ГЕРБ е в изолация. Сега и 40% да вземе - няма да може да управлява. Така че от тук нататък, за Нинова лошо няма! Може само да подобри положението на партията си.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пияницата да ходи да бачка вече, че слънцето напече и след малко няма се сиди на строежа.
47
0
 
4
 
! Отговори
Стига Вече преди 2 години
Което беше общо, отдавна го взехте.
46
0
 
3
 
! Отговори
Бенчо преди 2 години
Къде ще го търсите "общото" бе Ку ку ндрел? Гоето беше общо отдавна го взехте и вече е Ваше. Попитай си спонсорите.
45
0
 
7
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Да намерим общото и да го разделим по равно. Печалбите за нас, дълговете и сметките за вас.
44
0
 
5
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Точно така Корни, вземай ютията и почвай да гладиш.Гладиш, гладиш и ще стане.
43
0
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
И сега какво? БСП ще ни пази от комунистите?
42
4
 
3
 
! Отговори
Калеко ШЕБЕКО преди 2 години
Калеко и Мистика са един и същи слабоумник , как прозира само умствената му немощ .Нищо чудно , че с катива *** Бойко е намразен от всички
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо възроди комунизма и БКП
40
13
 
4
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 2 години
Никога повече ГРОБ ! Дано изчезнат завинаги ! НАЙ ПРЕСТЪПНАТА ПАРТИЯ С МУТРА ЛИДЕР !
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано ама надали :):):)
38
1
 
5
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Нека Радев да си даде годишната заплата на Нинова, че ще се опита тя да свърши неговата работа, която му е вменена по Конституция, а именно да търси общо език с всички партии, да ги помирява (обединява) в името на държавата.
37
5
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 37 === Ще ти се. Партии еднодневки бяха НДСВ. Изчезнаха. РЗС на Яне Янев изчезна. Атака изчезна. ИТН, Нaгъзи се и те ще изчезнат. БКП/БСП ги има 130 години. Не са изчезнали. Последните години власт не са помирисвали, ама си ги има. ДПС ги има от началото на прехода. Никога не са управлявали, само в коалиция с някой по-голям от тях. И няма да изчезнат. А ти си сънувай червените комунистически сънища, че ГЕРБ са минало и ще изчезнат :))) Не само няма да изчезнат, но ще се върнат на бял кон
36
2
 
19
 
! Отговори
Крадла Нинова преди 2 години
Крадлата Нинова ще търси общото с мутрите на Мая, чалгарчетата на Слави и тъмновиолетовите комунистлиберали на Христо Иванов - Пинокио ! Ами всичките са от котилото на Партията Майка БКП !
35
10
 
3
 
! Отговори
Дърт преди 2 години
За просперитета на България е необходимо да се ликвидира ОПГ ГЕРБ!
34
1
 
19
 
! Отговори
НИНОВ преди 2 години
и какъв ЩЕ БЪДЕ този нов модел на управление, най-вероятно ОЛИГАРСКИ 2, само да не е ЖАН ВИДЕНОВ 2
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите събудиха комунизма!!!!!Славчо това ли ти беше целта?????Срам и позор
32
16
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 2 години
Човече не разбра ли, че ГЕРБ е в минало безвъзвратно време.
31
2
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Предлагам Кyрнелката да предложи себе си за министър-председател. Когато беше от СДС Иван Костов със заповед изрично нареди Нянкова да е приватизаторка на Техноимпекс и тя го взе за 10 000$. Когато стана председател на БСП парите от касата на партията изчезнаха и после се разбра, че си е купила хотел в Халкидики за 20 милиона евро. Сега като стане министър-председател, ще си купи остров :)))