Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни

Със 17% се е увеличил броят на нелегалните през август спрямо юли 2020 г.
Обновена: 27 авг 2021 12:26 | 27 авг 2021 12:22, Камелия Цветанова
303
Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни
Снимка: БГНЕС

От Афганистан вървят огромни човешки масиq като се очаква до месец те да са в непосредствена близост до границата ни, предупреди МВР шефът Бойко Рашков.

Заради това МО е поело ангажимент да съдейства със сили и техника, за да се отговори на натиска във възможно най-голяма степен.

Още по темата

Рашков съобщи, че в сравнение с предходната година се е повишил шесткратно мигрантският натиск.

„Отчита се увеличение от 17% до август в сравнение с юли минала година. Най-много са опитите за влизане от Турция“, посочи той.

Според него няма да се изграждат нови центрове за настаняване на бежанци.

„Към 23 август в центровете за мигранти има 953 лица при капацитет от 1260 души, т.е. те са запълнени на 75,6%. Отворен е ремонтиран център за настаняване в Елхово, където има още 200 места. Възможно е пускане на още два обекта в Любимец и Елхово, ако се наложи, които са построени миналата година“, информира министърът.

Той призна, че оградата на границата с Турция през последните години не е поддържана и сега на места има срутища, пробиви, а някъде дори е паднала.

"Областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково трябва да се грижат за оградата, явно поради липса на пари това не е правено. Сега ще трябва да се възстанови, защото е сериозно препятствие за мигрантите“, коментира Рашков.

Областните управители вече са дали заявките си за нужните финанси, за да бъде ремонтирано съоръжението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
Между другото много от мюсюлманите в Европа и в България разбира се нямат нищо против Европа да стане мюсюлманска. Дори тайно се надяват да стане по-бързо без да осъзнават, че те са мюсюлмани колкото и европейците християни. Едните се чукат с яйца по Великден, а другите ядат курбан и шекери на байрама, ама това не ги прави нито християни нито мюсюлмани. Там където властва истинския шерият никой европеец не би искал да и е за два дена, камоли да живее там. Но ще го разберат по трудния начин.
199
1
 
8
 
! Отговори
.... преди 2 години
Ем да се стреля на месо и после да палят труповете и всичко ще е 6
198
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
Работата вече е изтървана. Няма връщане назад. Ако изобщо има остали хора след 100 год, то със сигурност Европа ще е мюсюлманска територия. Ако не искате внучките ви да са със забрадки и да ги увиват на площада с камъни, защото шериата така казва, се ориентирайте още от сега към Америка, Австралия или още по-добре към Япония.
197
0
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Активистите на дб да ги приемат по домовете си ;) !!!
196
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как так на места се е струполила оградата, това нормално ли е. Значи всеки *** могат да си преминават. Външна граница на ЕС сме все пак, само нелепости и тъпотии в тая държава
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за clown -Байдън,Славуца и получаваш цял Цирк!
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност генетично няма голяма разлика между турците и талибаните.
193
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никой не може пеш да пресече по дължина иран и турция - нито за месец , нито за два , нито за три .Стига с тея лъжи!И на Слави нещастниците да не ми въртят евтин популизъм с мигранти и ваксини.Имаха две възможности да направят правителство. Напълно бездарни са. Клоуни!
192
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо срамно, че имаме обща жилка и то не сама с афганистанците, но и с кюрдите и с персите (иранците, от фарси Иран означава Персия). Добри войни. Жилави. Древни народи. От източно ирански произход като българите. Център на велика цивилизация. Културни народи. Но съсипани от исляма. Има много общи думи между кюрдския и българския. Българите не са били номади, българите са строяли цели градове и са използвали примитивните прocтонати славяни като poби.
191
7
 
12
 
! Отговори
Очевадно преди 2 години
Този напудрен ярък комунист - Рашков Джибрата , ще докара на България нещо , което е факт в Западна Европа - терористични актове, изнасилвания , заклани българи, гражданска война и накрая - фалит на държавата !!! Фалитът вече е започнал - обезсмисляне и подигравка с институциите от Фигуранта и пудрата Рашков. Горко ни !
190
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо ХристовЕвреите сe правят на много отворени защото зад тях стоят краварите и всяка година им дават безвъзмездно по 40 милиарда долара с които да колонизират Палестина.
189
2
 
3
 
! Отговори
До 225 преди 2 години
От аспаруховите българи нищо не е останало в България, така че не ми говорете за генетична връзка между афганистанците и българите. Явно българските ханове са изпращали аспаруховите българи на война, охранявали са границите и са избити. Останали сме 80% траки, 19% славяни и 1% други.
188
0
 
3
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Най накрая септември ще бъде май
187
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Waffen SSАнглия няма повече ядрени оръжия от Франция. 2021г. Франция - 290 ядрени глави, Англия - 225 глави, Франция има и ядрен самолетоносач, Англия няма ядрен самолетоносач, Франция има 58 ядрени реактора, Англия има двойно по-малко, Франция строи ядрени реактори на Англия, Франция > Англия
186
1
 
8
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Раздайте ни оръжие и боеприпаси,че да решим проблема
185
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност , генетично няма голяма разлика между аспаруховите българо и афганистанските племена.
184
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Кой каквото ще да казва но от години е ясно, че за всички злини на света са виновни САЩ. Тази тяхня "демокрация" насила налагана навсякъде донесе само нещастия и проблеми.Те обаче си живеят зад океана и не им пука.Нека сега ООН да им закара няколко милиона авганистанци, които те 40 години вече демократизират.Да си ги вземат и живеят с тях.
183
3
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
САЩ- 2150/8000брРусия-- 2430/11000брВеликобритания---300/350брФранция- 290/300бКитай неизв/240Индия неизв/80-100Пакистян неизв /80-110КНДР неизв/6-18Израел неизв/80-200 неофиц.
182
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепловизори, Лазерни мерници, "Гумени курш.уми", Немски овчарки, Ротвайлери, нормално платени наемници от ЮАР, 10 000 во.лта по загражденията и т. н. спират всички неканени гости в републиката и на път за ЕС ;) После само дипломатично се "извиняваме" за "проблема" с хора, които незаконно се опитват да нарушават суверинитета и границите на РБ!
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как маси, бре? Нали бяха ресурси :)