Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни

Със 17% се е увеличил броят на нелегалните през август спрямо юли 2020 г.
Обновена: 27 авг 2021 12:26 | 27 авг 2021 12:22, Камелия Цветанова
303
Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни
Снимка: БГНЕС

От Афганистан вървят огромни човешки масиq като се очаква до месец те да са в непосредствена близост до границата ни, предупреди МВР шефът Бойко Рашков.

Заради това МО е поело ангажимент да съдейства със сили и техника, за да се отговори на натиска във възможно най-голяма степен.

Още по темата

Рашков съобщи, че в сравнение с предходната година се е повишил шесткратно мигрантският натиск.

„Отчита се увеличение от 17% до август в сравнение с юли минала година. Най-много са опитите за влизане от Турция“, посочи той.

Според него няма да се изграждат нови центрове за настаняване на бежанци.

„Към 23 август в центровете за мигранти има 953 лица при капацитет от 1260 души, т.е. те са запълнени на 75,6%. Отворен е ремонтиран център за настаняване в Елхово, където има още 200 места. Възможно е пускане на още два обекта в Любимец и Елхово, ако се наложи, които са построени миналата година“, информира министърът.

Той призна, че оградата на границата с Турция през последните години не е поддържана и сега на места има срутища, пробиви, а някъде дори е паднала.

"Областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково трябва да се грижат за оградата, явно поради липса на пари това не е правено. Сега ще трябва да се възстанови, защото е сериозно препятствие за мигрантите“, коментира Рашков.

Областните управители вече са дали заявките си за нужните финанси, за да бъде ремонтирано съоръжението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма да има на границата на България след месец и след два и след три.Стига ми дрънкахте глупости.
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аре стига ми раздухвахте нова истерия .Как точно се минават пеша иран и турция по дължина за да дойдат огромните маси до българия ?Има карти и мога да видя къде е афганистан.
178
1
 
1
 
! Отговори
Do Miko преди 2 години
Ти как искаш да се посреща министър ве Мико? Или вие тъпите герберасти си мислите,че само тъпанара Бойко трябва да бъде посрещан с фанфари и щпалири. Едно и също котило сте - и двамата болезнено прости.
177
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ами колкото и да дойдат сами ще избягат от тук.Замислете се,че и най коренясалите българи 7 месеца се подготвяме да избутаме зимата.Който не успее да избяга по добре да му помогнем да избяга защото тук зимата няма как да преживее сам!
176
3
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
А кой даде на тези хора ракети"Стингър"?Правителството на САЩ нали?Въоръжиха ги до зъби и сега гледат сеир!
175
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В края на 90-те години по границите ни още се стреляше при неподчинение на нарушителите. Сега не знам кои са тези, които и ги пазаят и как ги пазят, ама това е пълно безобразие.
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Waffen SS Ето ти официална статистика: Франция - 290 ядрени глави, Великоблитания - 225, Израел има 90. Както казах Франция има третия най-голям ядрен арсенал, а САЩ и Русия са първи.
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печете хляб за масите. Няма време. Трябва да ги посрещаме. Талибанко мина равнините, бързо, чедо, посрещни ги.
172
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се говори за бежанци имаме предвид жени, деца, възрастни. Защо не се пропускат само такива. Какво казва за това Хелзинския комитет ? Младите мъже да се оправят. Те са млади и силни, ще оцелеят.
171
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги посрещаме като германските войски през 1941 година.
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията и войската да приготви огромни количества хляб и сол за масите.
169
4
 
1
 
! Отговори
Dino преди 2 години
The third wourld war is koming!
168
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, огромен поток от мигранти ще има на нашата граница. Борисов това го говори от юни. Но Рашков беше зает да уволнява и да чегърта вместо да прави организация за това, което идва. Но няма страшно, нали са по-добри, ще се справят успешно. Или ще ги видим колко могат.
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импийчмънт и съд за ТалиБайдън!Спасете Света!
166
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно, Бойко направи така, че даже гладуващите, бягащи от война, не искат да седят в България. Браво Бойко, ти ни спаси.
165
5
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До Анонимен 192 Казват,че Великобритания има 350броя ядрени заряда,Франция 300 броя,за Китай се твърди,че са 240 броя,но те са загадъчни.Казват ,че до 1989 година в три обекта в България,един,от които е обект "Зеленият връх" има към двеста заряда.Къде е бил той този обект и какви по мощност са зарядите -не знам/най-вероятно оперативно-тактически/.Баща ми,беше постоянен член на комисията на СИВ,по "Използуване на атомната енергия за мирни цели" не говореше за такива неща,а и едва ли знаеше
164
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забележително е. Всичките бежанци прокудени, заплашван и малтретиран са само млади мъже, здрави, прави. Възрастни, жени и деца няма.
163
0
 
9
 
! Отговори
на 100% преди 2 години
Когато народа е разделен заради политиците,нацията е обрачана на изчезване!
162
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мигрантска война, поръчана от кабал. Вън всички нашественици...няма нито един бежанец сред тях. Това са терористи на ал кайда и талибани. Престъпници...кого лъжат. Освободиха страната си от американците и сега искат да превземат Европа.
161
2
 
8
 
! Отговори
Чакам ги преди 2 години
Винаги си ходя с нож и бокс, нека заповядат! Даже нямам търпение да отлепя някоя глава, доставя ми удоволствие като цяло, а за такива рахити направо от дясната ще му върна зъбите в Афганистан.