Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни

Със 17% се е увеличил броят на нелегалните през август спрямо юли 2020 г.
Обновена: 27 авг 2021 12:26 | 27 авг 2021 12:22, Камелия Цветанова
303
Огромни човешки маси от Афганистан до месец на границата ни
Снимка: БГНЕС

От Афганистан вървят огромни човешки масиq като се очаква до месец те да са в непосредствена близост до границата ни, предупреди МВР шефът Бойко Рашков.

Заради това МО е поело ангажимент да съдейства със сили и техника, за да се отговори на натиска във възможно най-голяма степен.

Още по темата

Рашков съобщи, че в сравнение с предходната година се е повишил шесткратно мигрантският натиск.

„Отчита се увеличение от 17% до август в сравнение с юли минала година. Най-много са опитите за влизане от Турция“, посочи той.

Според него няма да се изграждат нови центрове за настаняване на бежанци.

„Към 23 август в центровете за мигранти има 953 лица при капацитет от 1260 души, т.е. те са запълнени на 75,6%. Отворен е ремонтиран център за настаняване в Елхово, където има още 200 места. Възможно е пускане на още два обекта в Любимец и Елхово, ако се наложи, които са построени миналата година“, информира министърът.

Той призна, че оградата на границата с Турция през последните години не е поддържана и сега на места има срутища, пробиви, а някъде дори е паднала.

"Областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково трябва да се грижат за оградата, явно поради липса на пари това не е правено. Сега ще трябва да се възстанови, защото е сериозно препятствие за мигрантите“, коментира Рашков.

Областните управители вече са дали заявките си за нужните финанси, за да бъде ремонтирано съоръжението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек от войната няма майки с деца, които да бягат, а само млади терористи.
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи *** Джамбазки, каза в интервю, че са ходили в два лагера на бежанци-в единия имало една жена, в другия две, всичко останалбо млади черни момци. Правете си изводите сами. И това е информация ясна за правителството на БГ е ЕС, да не се правят на улави.
158
1
 
2
 
! Отговори
miko преди 2 години
Отворете сайта на Флагман, за да видите как МВР шефът на Сливен поздравява Рашкоф.
157
12
 
3
 
! Отговори
Професор преди 2 години
При тази демографска катастрофа в която се намираме това е уникална възможност за страната ни. Евтина работна ръка за бизнеса. Да приемем колкото се може повече бежанци и да им дадем български паспорти.
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Waffen SS Какво не ти е точно и не ти е ясно, само САЩ и Pусия имат повече ядрени ракети от Франция. И между другото Наполеон > Хитлер :)))
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отваряйте отделението за трансплантации и всичко ще си дойде на мястото, даже и за бюджета ще има.
154
2
 
1
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До Анонимен 183 .Не точно.
153
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
истанбул е препълнен с всевъзможна мигрантска маса откъдето се сетите...в лалели има вече региони,където не можеш да видиш местен-само мигранти от субсахарска африка-нигерия,сомалия,уганда,гвинея и т.н.афганистанците и сирийците са обичайна гледка навсякъде из истанбул...всичко това чака да се организира пътя им към просперираща европа.
152
0
 
12
 
! Отговори
моника господиножа преди 2 години
само миниране
151
1
 
2
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Христо Христов. Т.ъпо е изказването ти. За "европейски" ценности писах неведнъж, умнико.
150
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.е., за изборите емигрантите ще са тука. Точно когато Рашков ще е изключително зает да привиква възпитателки от детски градини, да не би да гласуват за ГЕРБ.
149
1
 
14
 
! Отговори
ОГРАДАТА преди 2 години
е неподдържана от АПРИЛ 2021., РАШКОВ!УКРЕПВАЙТЕ я, защото ЕРДОГАН къде мислете ще ги насочва!!??И ИТН да не се правят на ВАЖНИ!!!
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция има третия най-голям ядрен арсенал В СВЕТА и ако иска жив турчин няма да остане :)))
147
2
 
15
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Бясното куче на Радев би трябвало да знае, че да пазиш границата не е като да чегърташ, да правиш интриги и гнусни внушение и нагло да лъжеш в парламента и медиите.
146
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция имала най-силната армия хаха, да, ако живеехме в средновековието и всичко се определяше от числеността, Турция е много зад ядрените сили Франция и Англия, а Израел ще обезкости турчeтата. Франция има мръсни бомби от които няма да има живот в Анадола и след милиард години. Франция и Англия имат самолетоносачи и ядрени подводници, а турците имат от трите пръста средния. Плашите гapгите с геврекаджията с купена диплома Ермалък.
145
1
 
16
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Гответе бежански центрове, ама много и то в цялата страна, защото сега наказаните и публично оплюти полицаи няма да си мръднат пръста да спрат на границата когото и да е било, защото прилагането на сила от органите на реда в държавата на Фигуранта не се толерира. За това като видите тълпите вонящи, дрипави и агресивни талибани по улиците на вашия град, когато ви оберат с нож на гърлото или изнасилят жена ви или дъщеря ви се сърдете на адвоката oлигoфрен с прашката, пияндето Чашков и фигуранта!
144
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Сега Васко Зара и армията му от прости протестъри да ги спират!Нали за това скачахте!
143
10
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
""Оградата на границата с Турция през последните години не е поддържана и сега на места има срутища, пробиви,а някъде дори е паднала.""Тя падаше и се сриваше още докато Борисов летеше над нея хеликоптер.Тази не е строена да възпира различни видове навлеци,а е строена да направи малка група хора значително по-богати.Самата ограда като проект,реализация,здравина има по-скоро водевилна функция,което е скромен и успешен опит да се издуди запада,да даде едни пари,за да бъдат откраднати,което и стана
142
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времената са разделни, домат от Турция не бива да се купува, дърва на Турция не бива да се продават. От арабин, за арабин-нищо, ама българинът е хем лаком, хем пр-ост!
141
1
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Борисов имаше приятелски отношения с Ердоган, което аз отчитам за огромно негово постижение. Турция е държавата, която освен член на НАТО има най-силната армия в Европа. Да си приятел с Турция е огромен плюс. Благодарение на това, докато ГЕРБ и Боко бяха на власт емигрантите бяха сведени до минимум, под 1%. Сега да ги видя тези мишоци, фигурантчета, чалгари и комунисти, дето Ердоган даже не ги знае кои са какво ще направят. Отделно за дрогарете да подчертая, че Ердоган е и пръв приятел с Пyтиk