Борисов: Няма правителство за да актуализират бюджета и да изхарчат парите!

Безумие е да не направят избори 2 в 1, отчете бившият премиер
28 авг 2021 12:20, Петя Славова
533
Борисов: Няма правителство за да актуализират бюджета и да изхарчат парите!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов посети Перник, където коментира политическата обстановка. "Някои казват, че сме партия на статуквото – всеки един изминал ден става ясно, че тези няма да направят правителство. Пълна лъжа и измама: организирано го правят за да може сега да актуализират бюджета и да изхарчат и останалите пари", заяви той.

По думите му, най-важният политически закон на едно правителство, е бюджета. "Там трябва да има пари за всичко. Кой ще поеме политическата отговорност, когато догодина не могат да се съберат пари – къде ви е политическата отговорност бе?", попита Борисов, цитиран от БГНЕС.

Половин милиард лева отиват за избори – била скъпа демокрацията – скъпа е, но затова се правят всякакви коалиции – на малцинства и пр.

Още по темата

За съжаление това, което виждам след вчерашното интервю на Трифонов, не е това, за което трябва да му се търси отговорност. Напротив, заслужава адмирации за силата на духа – след операции всеки от нас е ходил с патерици, и др.

Като е казал, че няма да участва в правителство, не знам защо Нинова – като е взела мандат, се радва все едно ще управлява. Днес тя тръгва на този мандат – какви усилия и какви разговори ще правят? Ще правят – да изтупат още десет дена да могат да направят всички гадни неща, които ще се отразят на следващото правителство.

Безумие е да не направят избори 2 в 1. На нас изгодно ли ни беше да направим референдума на Слави – цената беше 50 милиона, а и политически не ни беше изгодно. Сега те искат да минем половин милиард за избори, само и само да спечели Радев. Видяхме какво могат да правят. И се учудвам като кажат "успешното служебно правителство" – пълен крах в здравеопазването, отбраната, финансите, икономиката, - къде са 500-600 инвеститори, които обещаваха?

Планът за устойчивост – ако не бяха правили на инат, да беше приет, сега залежава. Отбраната наговори страшни глупости, щели да пращат отбраната на границата – ако заловят бежанци, ще стрелят ли срещу тях? По времето на ГЕРБ имаше нулева миграция, допълни лидерът на ГЕРБ.

За два месеца нищо не са направили, само искали да правят нови центрове – ще дадат над 360 милиона ей така. Сега САЩ има нужда да се подкрепят афганистанците, които са служили с нас, за няколко месеца – ние сме против нелегалната миграция, не срещу тези, които са ни помагали. И чак сега започнаха да говорят, че трябвало да си говорят и да гледат избирателите. А преди месеци говориха, че щели да изчегъртат първата или втората политическа партия.

Ще се учудя, ако Нинова почне да преговаря, след като лидерите на три партии й казаха, че няма да я подкрепят. А Трифонов вчера призна, че както и мен ме наобикаляха преди време, всички сега са му ходили в офисите да се молят и да му коленичат, и когато той е отказал, излизат срещу него. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж те се бориха срещу него. Ние разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или кога Мая Манолова е ходила там? Нали всичко щеше да е прозрачно? Едва снощи разбрахме, че Асен Василев и Кирил Петков са се молили за постове – няма лошо, просто го направете публично, а не така задкулисно, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
0
 
4
 
! Отговори
boko tikvata преди 2 години
Аз съм виждал луди хора ама тоя наистина е луд !да си гледа килчета и само земеделци и без това гласуват за него !
415
5
 
3
 
! Отговори
Нови избори!!! преди 2 години
Само ГЕРБ може да спаси държавата от кашата забъркана от протестърите и чалгари под юмрука на Фигуранта! Да изберем можещите пред лаещите!
414
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОН БАНКЯЛОНИ ЛИ СЕ Е ПОБЪРКАЛ ИЛИ ОТ САЙТА СИ ПРАВЯТ МАЙТАП С НЕГО?!! ЕГАТИ ЕБАВ_КАТА ЩОМ И ГЕРБЕРСКИТЕ *** ГО ДЪРПАТ ЗА ОПАШКАТА!!!
413
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе Борсоффф какъв половин милиард бе чук. Последните бяха 60 милиона защото се купиха машините, сега калво ще купуваш. Хайде да смятаме първите 40 милиона април, юли 60, хайде още едни 50 и президентските 40, президентските винаги са по евтини, станаха 190 милиона другите 310 къде ги намести, пак в кюлчета ли
412
8
 
3
 
! Отговори
Слушам и папкам преди 2 години
Итози си мисли,че ни е "управлявал"...Изпълнявал е чужди разпоредби и се е въртял наляво и надясно като шушумига.Той е намазал филията си с пет слоя мас,но държавата е срутил.За съжаление,толкова сме зависими и колониални,че борбата на всички политици е не да управляват ефективно държавата,а да се докопат до порции,които колониални администратори им отпускат,та да слушкат.
411
9
 
1
 
! Отговори
Стефан Данаилов преди 2 години
Радев каде ти е трамвая бегай до Брюксел за Станишев да опраи положението само той може да победи ББ
410
8
 
7
 
! Отговори
Стефан Маврудиев преди 2 години
Борисов се връща на бял кон благодарение на всички платени протести миналата година
409
4
 
3
 
! Отговори
№ 28 преди 2 години
Виж ти виж ти Прецедента му светнало под фуражката че трябвало диалог ? Направо е станал предател спрямо протестърите не ще да чегърта и да размахва юмручета хо хо хо
408
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толуп ти си цар по заемите и тяхното усвояване .Патента е твой.Една част ги изхарчваш,а другата част в кюлчета.
407
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко се завръща с пълна сила. Колкото и да ви е яд. Другите са яко некадърни.
406
5
 
9
 
! Отговори
до 489 преди 2 години
Да ти купи гарсониерка Румчо Радев, ама едва ли ще се вредиш, заради рокличките на Деса?!
405
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя се взе много насериозно,но отвращава всички /без неговата шайка / и с физиономия и с лакомия и с липса на култура и морал.А,сопри се...
404
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци,купи ми една гарсониерка на" Сан Стефано "23 и ще съм ти много благодарен.Не щъ в Бърцелона!
403
10
 
13
 
! Отговори
КОЛКО ТРЯБВА преди 2 години
Да има човек проблеми с мозъка,за да не иска да миди разбойничествоно на ГЕРБ,и да продължава да ги подкрепя.Това сборище на шлаката на българското общество,покрепяно от същата шлака/вероятно знаете какво е шлака/.Отровиха морала на хората,окрадоха пани ви,съсипаха държавността,корупцията взе невиждани размери,опростачиха народа,младите започнаха да бягат със стръв извън страната ни,и прости народе,отказваш да видиш това.Наистани не ви разбирам,герберастки олигоф,....рени.
402
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не уважават бившият премиер, сър? Ерементарно, Уотсън, комунисти са!
401
4
 
6
 
! Отговори
Живяла някога преди 2 години
Испанска смешка отпреди 30 години(по истински случай) :Младо момиче на 20 години: Знаеш ли бабо,скоро ще влизаме в Еврото? Ами имаме ли лодки, бабиното?Как ще плуване в река Ебро? Не бе бабо, няма да влизаме да плуваме в реката, а в Еврозоната.. Ще плащаме кредитите си с Евро..
400
8
 
11
 
! Отговори
Ачо Чапраза преди 2 години
Пак ли тиквата с неговите лакардии?
399
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Черепа плаща, всичко е наред! Да живее измисленият ни президент-фигуранта. Слава, слава, слава!
398
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докарахте държавата до фалит. Това ли искахте, платени протестъри? Успяхте. Дупе са ви е яко!
397
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Прав е, служебното правителство не предвижда да увеличи минималната работна заплата, въпреки инфлацията и високата цена на тока! Само пенсиите, като че ли само пенсионерите трябва да пазаруват, а ние с минималните доходи трябва да работим и да гледаме деца в мизерия!