Радев дал мандата на БСП, за да е сигурен за актуализацията на бюджета

Атанас Атанасов: Трябва да стане чудо, за да се реализира мандатът на БСП
29 авг 2021 17:58, Елка Василева
59
Радев дал мандата на БСП, за да е сигурен за актуализацията на бюджета
Снимка: архив, БГНЕС

„Трябва да стане чудо, за да може да бъде реализиран мандатът на БСП, при условие, че Слави Трифонов заяви, че няма да даде подкрепа.“ Това каза пред БНР Атанас Атанасов, заместник-председател на парламента и съпредседател на „Демократична България“.

Не може да бъде осигурено мнозинство за съставянето на това правителство и всичко оттук нататък е предизборна кампания, заяви Атанасов.

Още по темата

„Не знам дали ние трябва да участваме в предизборна кампания на БСП. Това е абсурдно,“ каза политикът от ДБ.

„Тази покана малко ми звучи като призовка“, допълни той за поканата на БСП към неговата партия, която била дошла през медиите.

Ако имаше шанс да бъде съставено правителство, трябваше да направим всичко възможно, включително публични срещи с БСП, за да се търси решение на кризата, отбеляза той.

Според Атанасов президентът е дал последния мандат на БСП, за да е сигурен, че ще има време за актуализацията на бюджета. „Било е изначално ясно, че няма шанс при третия мандат да се създаде правителство.“

„Лентата беше отрязана миналата вечер, когато Слави Трифонов даде интервю, тоест Националната телевизия отиде в неговия офис и той заяви, че няма да дадат подкрепа. Там имаше други интересни неща – той каза, че след следващите парламентарни избори правителство трябва да има на всяка цена и призова към смирение. Аз да питам а защо при този парламент да няма правителство на всяка цена, като те са първа политическа сила и имат председател на НС, получиха най-важните комисии в парламента. Защо сега не?,“ попита Атанасов.

Според него на политическите партии на протеста без никакви преговори и разговори от страна на ИТН е бил сложен на масата „един непригоден състав на Министерски съвет“ и това е „съборило нещата“.
„Аз останах с впечатление, че се правеше всичко необходимо, за да се провали този мандат.“

Според Атанас Атанасов от ДБ са постъпили отговорно, защото не са допуснали подмяна. „Да бъде избран от НС състав на МС, на хора, на които ще им бъдат натискани, образно казано, копчетата да вземат решения.“

„Има златно правило в политиката – подкрепата се търси, тя не се носи на тепсия“, обобщи Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Демократична България определено тъпчат на едно място след Росенец и говорят нещо колкото да не е без хич.
48
0
 
0
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
първо, бай *** не знае какво ляво и дясно. за него ляво е да си с ссср и путин, а дясно е да си с америка. и това нещо гласува
47
0
 
1
 
! Отговори
ми на кого преди 2 години
нали те го издигнаха, целувката на дон дона ***, а и играта им е една, кво да е друго
46
0
 
3
 
! Отговори
Бюджет преди 2 години
Гномът Атанасов от ДБ е като тези бившите управляващи от ДС. Съсипахте България с простотиите си и очаквате хората да гласуват на предстоящите поредни и предстрочни избори. Избирателната активност ще е около 10 %, а доверието в институцията, за която се борят политиците ще намалее до около 5 %. Между другото, НС гласува правителствата на страната. Честито на политиците и на техните финансисти !
45
3
 
3
 
! Отговори
актуализация преди 2 години
Актуализацията на бюджета не зависи само от БСП. Дали БСП ще успее да изпълни заръката на Радев, е голям въпрос. Цитирам икономисти в интервюта по телевизията - няма необходимост от актуализация на бюджета, пари има достатъчно. Но на Радев са му нужни заради идващите президентски избори - за дейности за пред народа, както и за пътувания из страната, за сметка на данъкоплатците, разбира се. Е, къде е разликата м/у Борисов и Радев?
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори много няма да гласуват!!! Първа политическа сила БПС!!! Да се научат нашите калмуци!!!
43
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Актуализацията е важна за българите...за Народа ни...да...си имат прокопиев...дпс-гроб си имат пеевски...и алчнеят за власт...носеща ни...нещастия...водеща ни към гибел...не вярвайте на "данайците"...даровете им са отровни...и си вярвате,че хората нямат...инстинкт за самооцеляване....откачили сте!
42
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Атанасов си е авер на...ДС...да са хибрид...хем са ченгета на КГБ...хем излъгаха сорос да ги финансира...деца на костов са...ако някои българин е запомнил нещо добро от костов...да ме напсува..само лозунги...и врагове по-руски...нищо конструктивно...бяха участници във всяка делавера...и в КТБ...умната Братя...и Избори...Изборите са еденственото ни оръжие...и никакви 50 лв.повече...за да не ви презират децата ви...да си имат дом,България е дома им...продавате го 30 г....спрете се!!!
41
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименмали сън не ви хваща...Президента та Президента...изкачил Шипка...сюлейман и боко никога няма да могат,Презиедента на България няма власт...не раздава пари...би трябвало да може и да има...защото е единственият мажоритарно избран!...ама доган не дава...щото...да може да ви ограбва и да работи за турската империя!...не сме им врагове...ама няма и да им станем...плячка...както ни правят дпс-гроб...те им плащат,подценявайки Народа ни,оцелял 1400 г.,клан...насилван...и сме тук..дпс-гроб
40
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветан Цветанов напори Бойко Борисов с 200
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ЛЪЖАТ КАТО РАЗПРАНИ
38
5
 
6
 
! Отговори
ЗА 39 преди 2 години
До АнонименНа Бойко му е лесно, трябва само да се нагзи на турците и да си отвори устата за руски паток
37
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОРИСОВ И РАДЕВ СА ЕДНО И СЪЩО ФЕКАЛНО ТВОРЕНИЕ
36
4
 
12
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
Не, не, не с този евтин номер. Знаем защо го даде на БСП, защото го е страх да не изгуби червени избиратели.
35
3
 
13
 
! Отговори
Миии преди 2 години
Интересно! Всички финансови експерти на ИТН и от двете правителства казаха, че НЯМА НУЖДА ОТ АКТУАЛИЗАЦИЯ НА БЮДЖЕТА!!! КАЗВА ГО ИТН, НЕ ГЕРБ!
34
2
 
10
 
! Отговори
Ц преди 2 години
КОНСТИТУЦИЯТА!!! ЧЛ.99. " ТРЕТИЯТ МАНДАТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА КАТО ПРЕДНАТА АЛИНЕЯ!!!" ТОЕСТ - 7 ДНИ!!! КОРНЕЛИЯ НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА!!!!
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не му е лесно на Радев. Трябва да се хареса едновременно и на Решетников, и на Пардю. Висш пилотаж. Ще видим кога и къде ще се приземи.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значение на кого е дал мандата, като никой няма да успее да го реализира? ИТН не искат да съдействат не заради мандатоносителя, а по други причини. Или става въпрос за обикновено слагаческо състезание - коя е любимата наложница в харема на падишаха-пРезидент, но когато падишахът е обвързан с КГБ, ясно е, че Щирлиц е любимата наложница.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави бил заявил, че няма да подкрепи кабинет с третия мандат, а от ДБ какво заявиха?
30
4
 
13
 
! Отговори
ИТН са прави! преди 2 години
Бюджета --пак ще се харчи , БЕЗКОНТРОЛНО , КОРУПЦИОННО И БЕЗОЧЕТНО ---КАКТО ГО ПРАВИХА ВСИЧКИ ПАРТИИ ОТ СТАТУКВОТО ДО ДНЕС!---САМО ГЛУПАЦИТЕ , НАИВНИЦИТЕ И ОТЧАЯНИ МОШЕНИЦИ, МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ , ТАКИВА УСЛОВИЯ И СТРУКТУРА НА БЮДЖЕТА НА БЪЛГАРИЯ!----ТАКА СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ ДА ВИ ОБЕРАТ ЗАКОННО ...И ДО ШУШКА.