Джамбазки реагира остро с гаврата на българското знаме в Битоля

Без толериране на Коминтерновската политика на Скопие, иска той
31 авг 2021 13:04, Красимир Ангелов
48
Джамбазки реагира остро с гаврата на българското знаме в Битоля
Снимка: БГНЕС

Българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки излезе с остра декларация след случая с поруганото българско знаме в Битоля.

Както Dnes.bg съобщи, знамето пред сградата на българското консулство в северномакедонския град е било свалено след увреждане на пилона. Актът беше осъден от външното министерство на РС Македония.

"Настоявам за остра реакция след поредната гавра с българско знаме в РС Македония", написа Джамбазки в своя позиция до външното ни министерство.

Още по темата
"Подчертаваме, че този брутален акт е извършен в навечерието на 97-ата годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров, отдал целия си живот за освобождението на Македония", припомнят войводите. Както е известно на днешния 31 август се отбелязва годишнината от убийството на българския революционер край село Сугарево в Пирин.

"България трябва да защити националния си интерес и да изиска предприемането на конкретни мерки срещу извършителя, а също и гаранция, че държавата Северна Македония ще противодейства на тази позорен акт, превърнал се вече в тенденция", пише в писмото на Джамбазки до служебния министър на външните работи Светлан Стоев.

"Това поредно грозно деяние е доказателство, че антибългарската политика в Скопие продължава да дава изобилни плодове и именно тя е в основата на този престъпен вандалски акт", допълни още Джамбазки.

Според заместник-председателя на ВМРО е недопустимо в страна, която непрекъснато се опитва да изтъква принадлежността си към европейските ценности и да се стреми към членство в европейското семейство, подобни престъпни актове да продължават да се случват.

"Такива жалки и грозни действия са типични за Коминтерна, но не и за една европейска държава, каквато Северна Македония претендира да бъде“, категоричен е още евродепутатът. В качеството си на български представител в ЕП Джамбазки ще сезира и Европейската комисия с настояване за официална проверка и позиция по случая, с която да бъдат осъдени антидемократичните прояви в Република Северна Македония.

"Нямам никакво съмнение, че подобен род гаври няма да бъдат прекратени в Северна Македония. Не и докато в Скопие продължава да властва политика на дълбока и безрезервна омраза към България, нагнетявана години наред и подхранвана от властващия болшевизъм в страната", завършва Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Церен грцки индус преди 2 години
Всицки македонци и суданци са ми братя, Палештина е наша прародина!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка европейска държава е готова за наплива на терористи, стига да има воля за това. А воля за това означава разполагане на няколко хиляди бойци с автоматични оръжия. Чалмарите са свикнали да се качват на главата на европейците заради меките китки, които управляват ЕС. Ако започне по границите да се стреля на месо, хората с бради и вълшебни килимчета много бързо ще разберат къде им е мястото.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички неща направени в Македония с флага и подобни негативни неща са по поръчка на ВМРО,Каракачанов и Джамбазки.Там хората не ни мразят.Това си е чиста политическа кампания.Същото е и с бежанците.На миналите избори с кампанията за мигрантите влезнаха в парламента.Надявам се да няма вече хора които да им се вързват.
31
8
 
3
 
! Отговори
Друже преди 2 години
Един ден ще дойде България ще се нарича Македония това си го набийте добре в тъпите вулгарски кратуни сегашните земи на така наречена България са били Майедонски и така ще си бъде за съжаление така го иска султана на Турция Тайп Ердоган султа кстого нарича мафиота Борисов Тайпи
30
6
 
1
 
! Отговори
Садията преди 2 години
Престанете да ни занимавате с този *** и ***
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знамето, когато е трябвало сме го пазили. Няма нито едно българско бойно знаме в чужди ръце. Българският флаг могат да си го нарисуват и да си го дерат, но българско знаме да вземат с бой и днес не могат. Могат с измама. Българинът няма от какво да се срамува, отсрамили са ни дедите ни, ние сегасме в ЕС с всички хубави и лоши неща там, тези несретници драпат за благата, не за несгодите, те са промити от дълги години югославски терор и не заслужават внимание. Незнам какво се е разпенил този младе
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джамбаз ефенди ломоти и драпа за видимост в информационното поле..същият не се свени да хвърля пиратки срещу Българи и да кара опасно пиян сред Българи... *** путинско.
27
5
 
5
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Този младеж няма понятие от Македониа,а все натрапва глупавите си виждания.Измисления народ чак го изпрати да ни представлява в Европейския съюз. Да се смееш ли,да плачеш ли???
26
3
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Всичките тези провокации са на србете УДБaшки, тяхната окупация на тази територия е всевлатна и до днес и за вбъдеще!
25
12
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Жамбаси на пост до пилона да варди байрака :)))
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25.Друже,че той е с Нас постоянно...колко години дъвкахме идеите..
23
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коминтерна съществува ли още, тоя в кой век живее още му дрънчат петолъчки в евроатлантическата кратуна.
22
16
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
Интересно , ако стане Ванче Михайлов от гроба и го види тоя смучко , как ли ще реагира ?!
21
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво му разбира главата на този от коминтерна? Едно нищо, русофобите са вредни за България.
20
6
 
33
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Какво се чудим на коминтерновците в СМ,като ги виждате наглеците тук на страниците на ДНЕС.БГ?!Какъвто и да е политик Ангел Джамбазки,на първо място е БЪЛГАРИН и в случая защитава БЪЛГАРСКИТЕ интереси!!АНАДЪНМУ??!!Главните букви и турската дума са за тези *** и русоблизи дето имат за цел да сеят омраза сред нас и да ни настройват един срещу друг!
19
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поругаха ни знамето, мълния уби треньорите по футбол, а тоя тръгнал да маха с пръстче. Да каже как е защитил интереса ни в Брюксел срещу афганската напаст дето искат да я приемаме.
18
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фиромската простотия в БЮРМистан е безкрайна.
17
12
 
38
 
! Отговори
Джамбазки е преди 2 години
Един от малкото достойни политици в България,защитаващи българските и християнски ценности!
16
25
 
9
 
! Отговори
До ВМРО преди 2 години
Алоо , какво ви стаА бре , Бойко оправя Европа , тоя *** пък Македония , ... а вземете и помислете за България бре !Аман от примитивни измислени политици и управници !Русия била такава , Македония била такава , Гърция била еди как си , Сърбия пък друго , Румъния била по-зле от нас / ама друг път/ ,... а България как е : На всички последни места в ЕС , по всички показатели ...
15
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
джамбаски бъдещето на българия.Политикът,който няма рабтен ден ,също като Станишев.Моооомци ,внимавайте за кого гласувате ве,моля ве