Едно е да си сценарист в шоу, друго е да си сценарист в политиката

Политиците ни не могат да смирят егото си, смята Маргарита Петкова
31 авг 2021 12:56, Анисия Иванова
15

Политическата ситуация у нас е в задънена улица, политиците не проявяват държавническо поведение, в парламента сме свидетели на език на омразата. До какво ще доведе всичко това?

"На мен са ми ясни всичките тези реплики и дуплики, които си разменят не само от парламентарната трибуна, но и от медиите. Никой от тези политици не беше подготвен за ситуацията, в която попаднахме. Когато човек започне да говори непремерено и когато се поддава на своите човешки страсти, а не на политическо поведение, неподготвеният човек започва да използва изразните средства, с които си служи на масата, на работата и тогава се получава този дисонанс", каза поетесата Маргарита Петкова в студиото на "България сутрин".

И допълни, че не може от парламентарната трибуна да обиждаш физическите качества на някого.

"Трябва да се обърнем към тази стара дебатирана тема - яйцето или кокошката. Има хора, които си комуникират така. По този начин са свикнали. Не са подготвени да са политици. Някои от тях дори не са очаквали, че ще влязат в политиката. Трудно е да се преквалифицираш от сценарист на шоу към сценарист на политика. Когато нямаш други аргументи, ти се насочваш към подмолни неща. И това крякане "Аз, аз, аз", подчерта Петкова.

По думите ѝ политиците не могат да се договорят за това как да бъде управлявана държавата ни.

"Не могат да смирят егото си, всички говорят "Ние ще изчегъртаме еди кого си", но в същото време ти можеш да изчегърташ Аз-а, който е най-силното нещо в теб. Не виждам изход от тази ситуация при сегашната конфигурация. Тъжно ми е да го кажа. В момента не народът действа, не народът има тази власт, а тълпата", посочи поетесата от ефира на Bulgaria ON AIR.

И добави, че нещата отиват към плач, който предстои за децата ни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 2 години
Предвиждам, че ако след изборите ИТН не е първа политическа сила (най-вероятно) Слави ще обяви, че ИТН остава в опозиция, защото така е решил Суверена. Сигурно едва тогава на тези, които гласуват за ИТН ще им стане ясно, че докато съставянето на правителство на промяната зависи от Слави и сценаристите му, редовно правителство няма да има.
4
9
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Тука его...няма,има договорка с...браточката на Слафчо, Тивун да...тупат топката на...място и това направиха от ИТН.Това се разбра съвсем...ясно от двата поредни провалени мандата.Славун обслужи...интереса на ГЕРБ и в частност на Борисов,защото провалиха сформирането на правителство на...промяната.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ще е щом 25% от избирателите ни са едни дето друсат подробностите си в затъпяващи ориенталски ритми и такива дето им щтракат с пръсти. Къде беше СЕМ 25 години, че позволяваше на деца да са основните присъствени зрители на шоуто на опростачвателите? И те ви сега, авторката на 7/8 и ще си паднала - член на СЕМ! Паднали сме, ама съвсем сме пропаднали!!!
2
21
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Поетеса свинкеса... Никой не я е чувал... Народа знае само Деса Поетеса от Шоуто на Славуца :)))
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - Нито пък за христоивановци ще гласуват )))