ДБ: Щеше да има правителство, ако зависеше от нас

Разговор за бюджет ще има в пленарна зала, каза Мартин Димитров
Обновена: 1 сеп 2021 22:35 | 1 сеп 2021 22:14, Анисия Иванова
81

Ако зависеше от ДБ, щеше да има правителство. Подходът, който беше избран, доведе дотук. Имаше разграничителна линия, така че работата се виждаше накъде отива - не към разговори за правителство и човек трябва да е честен с хората. Това каза за "Денят ON AIR" Мартин Димитров от "Демократична България".

Той е на мнение, че няма проблем да се води разговор за бюджет и той ще се състои в пленарна зала.

"Всичко, което се случи - видяхме, че средата около нас е доста странна. Актуализацията на бюджета трябва да се случи. Хората не трябва да се притесняват, но трябва да внимаваме с изборния популизъм между първо и второ четене", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Според него президентът има възможността да продължи работата на парламента.

"Не искайте всичко веднага. Много е важно сега да се тестват всички, за да се види кой всъщност иска да прави съдебна реформа. За всяко разумно нещо ще си стиснем ръцете. Пенсиите се увеличават на базата на прослуженото време", посочи събеседникът.

По думите на Мартин Димитров ДБ ще подкрепи актуализацията на пенсиите.

"Могат да ни убедят в дадена тези в зависимост от аргументите. Най-рисковите предложения са на ГЕРБ и ДПС, там е популизът основно. Въпросът е да бъде ограничаван. Изборите ще бъдат ноември и това дава възможност да се приеме бюджетът през декември. Няма защо да се плащат хората, ще има пари и за пенсии, за мерки за бизнеса, за Ковид кризата, за всичко", обясни още той.

"Септември служебният кабинет трябва да внесе Планът за развитие, за да нямаме голямо закъснение. Призивът ми е в настоящия месец да се изчистят спортните въпроси и той да се внесе. Истината е, че ГЕРБ са търсили неговото забавяне и не са искали да го внесат", подчерта Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Поредната голяма опашата лъжа, която излиза от ДБ. Те правят така, че да няма управление у нас, защото никой не им дава постове!
64
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Анонимен/68"Доколкото зависеше от Вас, разцепихте СДС" - че те тогаз са за награда, че са разбили сДС тумора с протежетата на Луканов.
63
0
 
4
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
ДИМИТРОВ ЗАЩИТАВА БАНДИДСКИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВО В ПАРЛАМЕНТА ,ДВАМАТА С КЪНЕВ СА ЕДНИ ОТ НАЙ ПОДКУПНИТЕ ЛИЧНОСТИ-ТОГАВА ИМ ЛЪСНАХА З.ДНИЦИТЕ
62
1
 
5
 
! Отговори
Би преди 2 години
Защо никъде не се пише че лидера на ДБ се изцепи че ще има преговори с ГЕРБ ако се разграничат от Бойко. Аааааа
61
5
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Малтинчо пак лъже, като дърт политик! ГЕРБ били виновни за забавянето на плана за възстановяване? Ами Малтинчо, когато Борисов изпрати Дончев и Ананиев да ви го представят в НС, вие не ги допуснахте до трибуната! Бяхте заети с изцепките на Костинбродска, Ристю и Тошко!
60
0
 
6
 
! Отговори
9 преди 2 години
На следващите избори сте пълен аутсайдер!Провалихте два избора , а на третия и себе си!Хитрата лисана - с двата крака в капана!Не изпълнихте поръчката на олигарсите ви!
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че нищо не зависи от старите муцуни от тъмносоньото старо СДС! Освен това, че които са се хванали с тях (Герб, ДБ....) не са прокопсали и няма как да прокопсат. Герб, откакто се съюзи със СДС - е извън властта. И така ще е поне докато са заедно! Голем кефф ))) Напъните на ДБ да се докопат до властта удрят на камък! И така ще е поне докато у техните редици са седесарските тикви Атанасов и М.Димитров. Супер кеффф )))
58
1
 
8
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Сините комунисти в дейсввие...
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото зависеше от Вас, разцепихте СДС. Това ви беше ролята. Клиентелисти си бяхге и такива си останахте.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая люспа какво се обажда. Да си е стоял в СДС. Съсипа се да обяснява колко е важно СДС да стане от коалиция партия, а после я разцепи. Е, няма как нещо да зависи от такъвцървул.
55
2
 
12
 
! Отговори
ДААА.. преди 2 години
ДБ ВСИЧКИ СА СТАРИ МУТРИ НЕ ИМ ВЯРВАМЕ ХРИСТО ИВАНОВ ДА СЕ НАУЧИ ДА ГОВОРИ ЧЕ НИЩО НЕ МУ СЕ РАЗБИРА ОСВЕН ЧЕ ИСКА ДА СТАВА МИНИСТЪР НИЕ ТАКИВА МИНИСТРИ КАТО ТЕЗИ ОТ ДБ НЕ ИСКАМЕ ВЕЧЕ ГИ ЗНАЕМ ОТ ПРЕДИ
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокопиевци и костовисти тръгнали на баня с 10% подкрепа.Какви реформи съдебни в това марионетно НС?Вие ли сте промяната?Били срещу корупцията,Прокопиев бил срещу,затова закрихте Бюрото на защитените свидетели към гл.прокурор за да няма свидетели,антикорупционно нали?Каква му е работата към изп.власт?Свидетели срещу корупцията в изп.власт примерно,ще бъдат пазени от изп.власт към министерство на прависъдието.Позорно е.Соросните партии са учени да дестабилизират и хранят с големи порции от власт
53
5
 
14
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
И тези не си пият хапчетата редовно. Още едни. След като клоуна и корнела доказаха, че не ги пият редовно или са ги спряли бвз да питат докторите. Тези вкупом направиха така, че Бойко да изглежда бял кахър пред тях. Направо е лидер и водач, силен и несравним с тях.
52
2
 
14
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Ооооо, повярвах ти. Представям си, ако ГЕРБ пък бяха внесли плана за възстановяване каква щеше да е опорката тогава.....Щяха да са нагли, безотговорни и нахални, че са го направили, нали така г-н ***. Та хайде без квалификации кой бил по популист. Светите в червено всички, така че не се престаравайте с ....боята. Вие сте точно толкова партия на промяната, колкото и БСП.
51
4
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
За България е добре, когато нищо не зависи от ДБ.
50
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за от ГЕРБ-СДС-ДПС !!!!Това се иска
49
4
 
26
 
! Отговори
Без ДБ в Парламента преди 2 години
Лъжците от ДБ вече омръзнаха на всички с плитките си лъжи и жажда за държавни постове и порции - наесен дано не влязат в Парламента !
48
0
 
18
 
! Отговори
Не е зле преди 2 години
Продължавай да се излагаш.Умирам за глупостите ти...А на изборите ти показвам средния си пръст...
47
2
 
23
 
! Отговори
чегърт-чегърт преди 2 години
Поредният черен PR за ДБ.
46
1
 
24
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
Този определено има талант да се излага!