Приходите от глоби в тол системата нараснали със 76,67%

Служители ще съдействат за облекчаване на трафика между София и Перник
3 сеп 2021 17:00, Анисия Иванова
21
Приходите от глоби в тол системата нараснали със 76,67%
Снимка: БГНЕС

Благодарение на предприетите мерки от новото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, се отчитат много добри резултати в Националното тол управление, заяви заместник-министър Захари Христов.

В частта, която се отнася за  приходите от пътни такси, увеличението за последното тримесечие е с 14,3%. Растат и постъпленията от глоби. За същия период приходите там са  увеличени със 76,67%, връчени са и 131 580 броя електрони фишове за нарушения, съобщиха от МРРБ.

Това е с 30 000 броя повече от предното тримесечие, обхващащо месеците март, април и май.  Издадените наказателните постановления за месеците юни, юли и август са 583 броя, което е 2 пъти повече от предното тримесечие, отчете зам.-министър Христов.

По негова инициатива и на ръководството на Национално тол управление са предприети необходимите действия по обезопасяването и въвеждането на временна организация на движението при входа на София на пристигащите от Перник. Целта е предотвратяване на големи задръствания и недоволство от гражданите от липсата на реверсивно движение в пиковите часове. Благодарение на тази инициатива се очаква да се  намали напрежението сред влизащите в София през „Черния кос“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
0
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Единственият ни кяр от управлението на Бойко бе този, че не си плащахме винетки, защото знаехме, че тол-ът не работи;))) и това си бе обществена тайна, която успешно изконсумирахме. Чудя се, ако продължаваме да гледаме първенешките селски изпълнения на Пламен Узунов, дали д ане си върнем Бойко, ако ни обещае пак същото и спре да се прави на велик с пътищата в Родопите?;)))
13
3
 
6
 
! Отговори
Кой преди 2 години
Представете си колко се е крало при Борисов, ужас..
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости, никой не глобяват, аз лично бях забравил за винетката и чак на Пловдив се усетих да я подновя и нямам никакъв фиш. Съмнявам се много в това твърдение.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, но това ни прави по-бедни, ще има за повече президентски и депутатски заплати, които са незаслужени според мен и всеки един нормален човек.
10
2
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Приходите нараснали а в чекмеджето намалели.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте да се уточним - глобите дисциплиниращ ефект ли трябва да имат или да пълнят хазната.
8
3
 
13
 
! Отговори
Шофиоро преди 2 години
А глобите от КАТ кога ще съберете?!?! Не да чета по разни медии, че събираемостта била 20% и разни форумни драскачи да се хвалят как видите ли имали по няколко бона глоби, *** чакали да изтече срока по ЗАНН и никой не можел да ги барне!!!
7
4
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Не съм изненадан. Баце ни е лъгал години наред колко много прави за народа, а се оказва, че е правил максимум наполовина от това, което е можел и е трябвало, а другата е откраднал.
6
1
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
*** Хунта JUNTA. на испански означва СЪБРАНИЕ!!! Защо използваш думи на, които незнаеш значението ***!!!
5
8
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До факт ... След като "крадците" от ГЕРБ си заминаха, вече нямаме и държава в която да се връщат някакви приходи, тези стъкмистики са като за милиарда който изведнъж се появи отнякъде при Уж изпразнен бюджет ... фейковете на радевата Хунта чупят всякакви рекорди, но истината няма как да се замете под килима и скоро ще лъсне с пълният си блясък, така че дори и на слепците ще им светне ... !!
4
1
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш преди 2 години
А между другото от 1 септември магистрала AP 2, AP 7в Каталуния с общ дължина 600км е безплатна след изтичане на договора с концесионера и регионалния парламент решава да я остави безплатна!! Как сте крепостни селяни, роби винетки има ли??? Четете ли западни медии крепостни селяни или ръсите мозък тука и използвате телефона да го показвате на масата като седнете да се плюнчете на едно кафенце. Най-абсурдното общество познато на човечеството. ГAНЬО
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от корупция колко?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми защото не си знаете правата глобяват те че нямаш винетка завежда дело че ти е разбита колата от многобройните дупки
1
10
 
21
 
! Отговори
факт преди 2 години
Крадците герб си заминаха и приходите се върнаха в държавата.