Българският народ не може да избере на чия страна да застане: Радев или Борисов

Според експерти, това правителство е постигнало добър баланс
6 сеп 2021 22:30, Нели Христова
247

Дори и в деня на Съединението на България, българските политици показаха колко са разединени. Лидерът на ГЕРБ и бивш примиер Бойко Борисов и президента Румен Радев отново си размениха хапливи коментари. Според политологът проф. Румяна Коларова това показва, че политиката в страната ни е влязла в капана на Facebook. А по думите на социологът Добромир Живков, народът не може да избере на чия страна да застане.

Личният конфликт между дейците на Съединението е изключително голям. Днешната българска политика влезе в един капан - капанът на Facebook, единственото, което прави Facebook, е да мрази, там ескалира омразата. Това, което виждам,  не само в днешния ден, не само в парламента, е логиката на Facebook - силата е в омрaзата, но такова нещо политика не прави. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Румяна Коларова.

"Виждаме, че се стигна до противопоставяне, което бележи следващия връх  от поредица на сблъсъци между Радев и Борисов. Все още няма по какво да се отсъди българските граждани дали заемат едната или другата позиция", смята социологът Добромир Живков.

Според проф. Коларова българският народ не може да избере - едното или другото.

"Той показа, че гласува и за двете. Вместо да се мисли за партийна коалиция, се мисли за надпартийно правителство и ни се дава за пример служебен кабинет, на какво отгоре? Това е глупост- пред избор за втори мандат да ерозираш партията, която те е подкрепила. Това е некоректно към партията, която ти е дала възможност да влезеш в политиката. Президентът трябва да даде възможност на всяка партия", категорична е тя.

От своя страна социологът смята, че президентът е направил много добър баланс между партиите.

"Това правителство успя да постигна много добър баланс, да застане добре в средата. Успя да изиграе тази балансираща роля. Няма да има партия, която няма да бъде засегната", посочи Живков.

"Всички протестни партии ще бъдат засегнати. Той избра експерти, никой от тях нямаше политическа биография. Когато слагаш едни хора като експерти, а накрая казваш, че постигаш политически баланс, е не може. Цялата власт е в ръцете на Радев. Как ще събереш заедно партии, които не се понасят, тези партии как ще работят за един човек, ми няма как", допълни Коларова.

Гостите на Ганиела Ангелова коментираха и избори 2 в 1.

"По-добрият сценарии е заради повишената избирателна активност. Моля, аз искам да играя чисто, искам да има редовен кабинет, който да организира избори, това е неговия( на президента) подтекст", отбеляза Живков.

Според политологът, Радев не е обединител.

"Омразата, която той сее, пожъна пълно неразбирателство. Ако президентската администрация организира избори, това означава, че всички, онези които мразят властта, могат да не гласуват срещу Радев, но няма да гласува изобщо, защото ще им е неприятно", посочи проф. Коларова.

Те обсъдиха и вариантите за кандидати за президент от други политически партии.

"Не се намира фигура, която да има шанс. Да не гледаме само омразата от страна на г-н Радев, от Борисов виждаме не любов. Според мен много повече негативно говорене имаме от Борисов към Радев", смята Живков.

"Чичо Митко  - кметът на Бургас, има голям шанс, той е истински политик. Те ГЕРБ имат фигури, но не мисля, че която и да е партия ще извадят кандидат 1 месец и 1 седмица преди изборите", поясни Румяна Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
4
 
16
 
! Отговори
ХМ! преди 2 години
ТОВА Е ЛЪЖА НАРОДА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ САМО ВИЕ МИСИРКИТЕ/ЖУРНАЛИСТКИТЕ НЕ СТЕ НЕЩО НА ЯСНО СЛЕЗТЕ ПРИ НАРОДА И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ А НЕ ДА СЛУШАТЕ ПО ТЕЛЕФОНА ПАРИЧНИ НАРЕЖДАНИЯ
138
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако наистина успеете, гербавите ***, да внушите на народа, че има нужда отново от Тиквата, то тогава няма да имам никакво съжаление за един толкова невероятно пp ocт народ! А на вас...какво да кажа? Евала, раздавате се на макс!
137
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дебелото пра се, цвинкя!Не казва, защо прокуратурата не нахлу в имотите му да търси парите и кюлчетата злато ?!
136
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако далаверите на Радев са като дрона дето те е следял, то ти си много зле човече жалко.
135
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бе - нали Тиквата ви обедини (всички про ЗД и)
134
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеш да ги познаеш по злобно стиснатите усмивки, доволни че са свършили работа на всички по затворите и извън страната.
133
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със злоба, омраза и разделение нищо хубаво не може да се постигне!Разединителят на нацита трябва да си ходи на село!Да си изберем Обединител на негово място! Чак тогава ще излем от хаоса и политическата криза!
132
5
 
13
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
"Котато вървиш нагоре трябва да внимаваш чии ръце настъпваш, защото ще ти се наложи задниците на техните собственици да целуваш по пътя на връщане". Не го измислих аз. Не намирам достойнство в това, да градиш кариера рушейки, оплювайки и сеейки лъжи и раздори. Ако на болшинството това харесва - аз съм ок. В крайна сметка това е демокрацията - ще се движим със скоростта на най-бавния. Но да не забравяме, че "каквото посееш такова ще пожънеш".
131
13
 
12
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Снимката дори говори много! Достоен човек с вдигната глава и един посеричи в дясно ,който изглежда тъкмо се е насррал и не му е за сефте на този с чело на австралопитек.
130
28
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Президентът Радев няма достоен противник в момента. Той ще бъде следващия президент на България!! Хората го обичат и подкрепят, защото той помогна да бъде свален диктатора Борисов и неговата хунта ГЕРБ след 12 години разруха, кражби и репресии!!
129
15
 
11
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Българският народ вече е избрал, и изборите ще го покажат. Нека Бойко се кандидатира срещу Радев, и сам ще се убеди, че му е минало времето.
128
9
 
14
 
! Отговори
Решетников преди 2 години
А радеви мутри обосралис взаимно.
127
9
 
14
 
! Отговори
42 преди 2 години
До 181Ама те цените за десетте години на ГЕРБ нараснаха в пъти.
126
24
 
12
 
! Отговори
dodger преди 2 години
незнам защо се хабите. Ясно е като бял ден, че Радев е следващия президент. Продължавайте да си викате за Цецка Цачева.
125
15
 
25
 
! Отговори
Няма да мине преди 2 години
Аз избирам ГЕРБ. Те работят. И го доказаха. *** ползваше всеки петък (пет години) за да прави махленски скандали за това че ГЕРБ крадяли. Не изади нито един документ.Служебното правителство вдигна много пушилка, но не извади нито един документ.Явно Радев ни занимава със своите фантазии за да ни върне в социализма, където Червената Буржоазия беше свръхбогата, а народа тънеше в мизерия.
124
13
 
18
 
! Отговори
кофти братя преди 2 години
Аз като отида на магазина и видя цените разбирам едно: Някой печата пари и затова цените растат. Бандата на Румен ще излязат по-богати, а народа ще плаща.
123
13
 
15
 
! Отговори
и те така преди 2 години
нормалните българи знаят кого да изберът , другите ше гласуват за фигуранта .
122
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев само леко бъзика ромчето от Банкя и веднага започва плюене по новините, форумите, прес конференции, моно спектакли и т.н.Човек да се чуди защо такава силна реакция от клакьорките на Борисов, защитават му галактическото его или просто толкова ги е страх че се надрискват само от леко споменаване за съд, присъда, схема и корупция .
121
17
 
11
 
! Отговори
избор преди 2 години
ахахаха крадливата тиква не е избор хич
120
17
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Кво е направиш радев спря заемите който държавата няма да си върне . Спрял на гайтански домусчиев милиони от банка която е за дребния бизнес? Апи с два самосвала щяли 500км път да строят и разбирашли дали на отвърдени фирми да строят ама рязбирашли те нямали и те твхника ама били най добрите стройтелни фирми? Жалки сте борисови лакейДано на 6ти двоен надник да са ви платили.И като цяло бойко толкова ниско сложи летвата ,че и костов ще го смачка на ибори 1в1