Българският народ не може да избере на чия страна да застане: Радев или Борисов

Според експерти, това правителство е постигнало добър баланс
6 сеп 2021 22:30, Нели Христова
247

Дори и в деня на Съединението на България, българските политици показаха колко са разединени. Лидерът на ГЕРБ и бивш примиер Бойко Борисов и президента Румен Радев отново си размениха хапливи коментари. Според политологът проф. Румяна Коларова това показва, че политиката в страната ни е влязла в капана на Facebook. А по думите на социологът Добромир Живков, народът не може да избере на чия страна да застане.

Личният конфликт между дейците на Съединението е изключително голям. Днешната българска политика влезе в един капан - капанът на Facebook, единственото, което прави Facebook, е да мрази, там ескалира омразата. Това, което виждам,  не само в днешния ден, не само в парламента, е логиката на Facebook - силата е в омрaзата, но такова нещо политика не прави. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Румяна Коларова.

"Виждаме, че се стигна до противопоставяне, което бележи следващия връх  от поредица на сблъсъци между Радев и Борисов. Все още няма по какво да се отсъди българските граждани дали заемат едната или другата позиция", смята социологът Добромир Живков.

Според проф. Коларова българският народ не може да избере - едното или другото.

"Той показа, че гласува и за двете. Вместо да се мисли за партийна коалиция, се мисли за надпартийно правителство и ни се дава за пример служебен кабинет, на какво отгоре? Това е глупост- пред избор за втори мандат да ерозираш партията, която те е подкрепила. Това е некоректно към партията, която ти е дала възможност да влезеш в политиката. Президентът трябва да даде възможност на всяка партия", категорична е тя.

От своя страна социологът смята, че президентът е направил много добър баланс между партиите.

"Това правителство успя да постигна много добър баланс, да застане добре в средата. Успя да изиграе тази балансираща роля. Няма да има партия, която няма да бъде засегната", посочи Живков.

"Всички протестни партии ще бъдат засегнати. Той избра експерти, никой от тях нямаше политическа биография. Когато слагаш едни хора като експерти, а накрая казваш, че постигаш политически баланс, е не може. Цялата власт е в ръцете на Радев. Как ще събереш заедно партии, които не се понасят, тези партии как ще работят за един човек, ми няма как", допълни Коларова.

Гостите на Ганиела Ангелова коментираха и избори 2 в 1.

"По-добрият сценарии е заради повишената избирателна активност. Моля, аз искам да играя чисто, искам да има редовен кабинет, който да организира избори, това е неговия( на президента) подтекст", отбеляза Живков.

Според политологът, Радев не е обединител.

"Омразата, която той сее, пожъна пълно неразбирателство. Ако президентската администрация организира избори, това означава, че всички, онези които мразят властта, могат да не гласуват срещу Радев, но няма да гласува изобщо, защото ще им е неприятно", посочи проф. Коларова.

Те обсъдиха и вариантите за кандидати за президент от други политически партии.

"Не се намира фигура, която да има шанс. Да не гледаме само омразата от страна на г-н Радев, от Борисов виждаме не любов. Според мен много повече негативно говорене имаме от Борисов към Радев", смята Живков.

"Чичо Митко  - кметът на Бургас, има голям шанс, той е истински политик. Те ГЕРБ имат фигури, но не мисля, че която и да е партия ще извадят кандидат 1 месец и 1 седмица преди изборите", поясни Румяна Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 149, ами браво мишките от гетото се изнесли. Успех ти белая и да не се връщаш ок ?България я остави на Българите които имат топките да се борят с ОПГ ГЕРБ
98
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смехурковци от ОПГ ГЕРБ, щели да се изнесат. Ходом марш към цвнтралния ви чака, не го бъркай с комунизъм а ефективна присъда като пристигне новия прокурор .
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете анкета като сте любопитни! Хората са избрали и знаят. Диаметрални са позициите.
96
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 147 Ами, всъщност аз отдавна съм се изнесъл, ГЕРБ не ме интересува грам (не е мой проблем, че като вярно куче на комунистите ревеш срещу всеки, който им противоречи, че бил от ГЕРБ), но сега "изнасям" и активите си и останалите си близки роднини от България. В България се задава нещо много неприятно, и нямам намерение да съм част от него. Моите кадърни познати и приятели - също. Пожелавам ви успех в "управлението" (както обикновено, ще гледате отстрани как руснаците ви мачкат).
95
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 146, хахаха ами хайде изнасяйте се от ОПГ ГЕРБ тъкмо ще живне малко икономиката че и без това много лапайте цели 12 години !!
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. 144 Вместо масово самоубийство нормалните хора масово ще се изнесем от България, и ще оставим умните и красивите да си живеете в комунистическия концлагер, който се заформя. Тогава няма да можеш даже и на умен да се правиш по форумите.
93
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв кумунизъм ви гони бе промити мозъци, вие незнаете да смятате тръгнали да дават наклон на хората
92
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно ГЕРБерастите сте уникален вид, *** сте родени и *** ще си останете като вашия вожд пожарникар. Толкова си можете, няма спасение за вас единственото полезно което може да направите е масово самоубийство с вожда на вселената от Банкя
91
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 141 Такива паляци като теб, които не са живели през комунизма, и си мислят, че "ще измислят нещо" когато дойде пак, ги чакат ДОСТА неприятни изненади, ако Кандидат Диктаторчето в Президентството успее. Не ми е жал за вас.
90
7
 
11
 
! Отговори
Сержант от запаса преди 2 години
До Анонимен 134 --- Радев е професионален хамелеон, готов да продаде и семейството си за собственото си АЗ. Познававайки квинтесенцията в мисленето на американците, такива като Радев могат да ги подведат и съм бил свидетел на много подобни случаи, но това е дълга тема, минавайки и през Сталина-Кристалина - също "американска възпитаничка" изпратена да работи в САЩ от Държавна сигурност.
89
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 134 "Ауууу ред Руска диктатура идвала, *** сте и *** ще си останете. За разлика от ромчето в Банкя, Радев е учил в САЩ" Няма начин да си толкова неинтелигентен, нали? Или има?
88
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу Москва Москваа, я да питам тогава КОЙ построе Руския поток през България за сметка на държавата и плати на Руски фирми да го направят ????Май това беше Бойко Борисов от Банкия не някой друг. Ама и това е неудобно да го кажете нали ?? Още веднъж *** сте от ОПГ ГЕРБ и *** ще си останете
87
2
 
5
 
! Отговори
Сержант от запаса преди 2 години
До до 55 ---- Колега, правилно пояснение сте дали. Много от пишещите тук надали са отваряли някога Конституцията, но се опитват да премятат отбора на знаещите с лесно проверима информация. Така навремето комунистите в АОНСУ учиха материализъм, ленинизъм и комунизъм от записки на преподавателите им, а не от оригиналните томове. Щафетниците им, от "модерното християнство", НЕ познават Свещената Библия, а разчитайки на подхвърлени фрази, които често нямат нищо общо с Писанието на предците.
86
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу ред Руска диктатура идвала, *** сте и *** ще си останете. За разлика от ромчето в Банкя, Радев е учил в САЩ и то не какво да е офицерско военно ичилище. Американците не ядат доматите с колците и са го проучили добре. За разлика от Банкянския има магистърска ищатепен и докторантура.Но щом ви кефи ромчето пожарникар с купена диплома от Банкя, няма лошо гласувай те за него.До тук с тъпите ви опорки за Руски агент !!!
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 131 . лека нощ.
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кир.Петков-президент "Ако Кирил Петков се кандидатира за президент, ще помете руската маша Радеф." И как ще стане това, когато на тях един и същи им е шеф и седи някъде в Москва? Затова Киро Язовиро побърза да даде подкрепата си за Фигуранта, даже без някой да го е питал.
83
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лека нощ
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кир.Петков-президент Абе ти да не си жената на Киро харварда? То бива реклама и напъване, ама ти се ***.
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 122 "а е избиране на хората с най добрата програма и капацитет" :))) Заучил си някакви фрази, които не знаеш какво значат - точно както всички червени, които не правят връзка между говорене и действия. Къде е "програмата" на "новите и умните", които си избрахте? Такава няма, няма и правителство, което да носи отговорност. Боко, макар и мутра, е 10 класи по-голям демократ от тая своллоч, която в момента осквернява Парламента и разбира се, кандидат-диктаторчето в Президентството.
80
4
 
6
 
! Отговори
Топло преди 2 години
Беше лятото но свърши. Идва зимата и друга песен ще запеете. Чакам ви на Орлов Мост за цените на парното ..