Ангелов отговори на Кацаров: Целите саморазправа с политически опонент

Няма да ми запушите устата, заяви бившият здравен министър
103
Ангелов отговори на Кацаров: Целите саморазправа с политически опонент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият здравен министър Костадин Ангелов отговори на обвиненията от страна на Министерството на здравеопазването, че като директор на Александровска болница е сключвал неизгодни споразумения в продължение на години, с които е увеличил дълга на болницата. Само за последната 1,5 година от управлението му болницата е натрупала загуби в размер на 10 621 000 лв., съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

"Без изненада прочетох поредната информация, изнесена от министерството на здравеопазаването и свързана с Александровска болница. Съобщението се подготвя от няколко дни и цели саморазправа с политически опонент. Съжалявам за институцията министерство на здравеопазването, защото тя се употребява като пропаганден мегафон", написа в своя профил във Facebook Ангелов.

Още по темата
Той отчете, че подобна информация за "лошото финансово състояние" се публикува за трети път в последните няколко месеца и това става все покрай избори.

"На обществото днес се дава “извадка от доклад”. Ето и фактите, които не се съобщават с апломб, защото не са удобни за Стойчо Кацаров", написа Ангелов и продължава:

"През 2013-та, когато ставам директор на “Александровска” болница, тя е с 29 248 000 лв. загуба. Тогава лечебното заведение е в отчайващо инфраструктурно състояние. Сградите се рушаха. От 2013-та до 2020 г. болницата се обновява и модернизира постепенно. Към 2020 г. остават за инфраструктурно подобрение сградите на Пропедевтика на вътрешните болести и на Клиниката по алергология, за които финансовите средства са осигурени. Финансов ресурс за Клиниката по кожни болести не е осигурен.

През 2013-та, когато ставам изп. директор на “Александровска”, приходите на болницата са 40 млн. лв. , а в края на 2020-та те са над 77 млн. лв. Просрочените задължения са стопени от 16 млн. лв. на 8 млн. лв. в края на 2020-та. С ясна и отчетлива тенденция за намаляването им в последните 5 години. Капиталът на болницата е скочил двойно. 33 млн. лв. през 2013-та. 70.8 млн. лв. в края на 2020-та“, пише бившият директор на болницата.

По представените от Ангелов данни, средната брутна заплата е била 821 лв. преди да стане директор, а в края на 2020-та средното възнаграждение е 1710 лв.

"В "Александровска" работят над 1500 служители. Сами можете да направите сметката".

"Нещо много важно. Прави се опит за манипулация на обществото чрез финансови термини. На хората се дава информация за счетоводен резултат, който е коренно различен от ФИНАНСОВ резултат.

Модернизирането на болницата с апаратура води до амортизационни отчисления, които според изискванията на закона за счетоводството трябва да се вписват като загуба. Точно тези амортизации формират т.нар. счетоводна загуба. Но това не е финансов резултат. Паралелно с натрупването на счетоводната загуба се увеличават активите на болницата.

Всички сключени споразумения, за които пише днес Кацаров от името на министерството, са законно сключвани и е защитен финансовият интерес на лечебното заведение. Всички сключени договори за разсрочване на задълженията са подписвани след преговори и са обстойно разглеждани от Съвета на директорите. Сключването им винаги е предхождано от нарочно решение на Съвета на директорите", категоричен е Ангелов.

По думите му прокуратурата е разследвала информацията, изнесена от Стойчо Кацаров. Държавното обвинение е отказало да образува досъдебно производство поради липса на данни за престъпление.

"Преди дни приключи и проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция, без констатирани финансови нарушения, извършени от мен. Днешната атака на Стойчо Кацаров е опит за сплашване. Няма да ми запушите устата! Нито ще ме уплашите с политически натиск! Няма да спра да говоря за частната болница край Казичене, за която Кацаров подготвя “зелена светлина", написа още бившият здравен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо бе е следствен?С тиквуня и горанов?
38
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е само мрънкате боико това онова за това време боико успя да направи толкова колкото тия крадоха 45 години и като пребоядисани крадат видяха че не става слави ги прибра и затова се и крие цялата истина е това изглежда ги проучи по бързо къде какво еи затова чистка реже не тая бабичка да говори глупости в парламента излагации
37
14
 
4
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Чест и адмирации, господин Ангелов ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
36
2
 
15
 
! Отговори
Колко преди 2 години
от *** тук са влизали в Александровкса-болницата???? Болницата прилича все едно е претърпяла бомбардировка!!!! Нивото е на Първа Световна война!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има пътеки, има си отпуснати пари за болни от грип (коронка), всичко е бизнес :))) Нали писах, че малцина разбират от медицина в БГ, нема какво толкова да се учудвате от некомпетентносттта на болшинството които се пишат такива :))) Освен ако не ви застрелят в корема и Мутафа да ви вади куршума.....мейби тогава ще го оцените генералчето.....хахахаха :)))
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров болница ли искаш да ти дадем дарения ти си срам за бизнеса и държавата
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов махаи го тоя е срам за държавата едно говори друго върши
32
17
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Чест и адмирации, господин Ангелов ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС
31
6
 
2
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Ако е вярно, че Кацаров обявява амортизационни очисления като загуба, има два варианта. Или е финансово неграмотен или е долен интригант. Друг вариант просто не съществува.
30
0
 
9
 
! Отговори
Какви ги джуркаш преди 2 години
Краднал си бе младеж?!!
29
11
 
1
 
! Отговори
Отровна гад преди 2 години
Съвсем скоро всички служебни министри и Румен Радев ще бъдат постоянни клиенти на Гешев!
28
5
 
4
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Ангелов участва в една схема за крадене,а Кацаров в друга. И сега техните кръгове си ги мерят. Голямата работа.
27
8
 
0
 
! Отговори
ш.щ. преди 2 години
Стойчо Кацаров е лъж.ец!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете че не е едно непрестанно шоу политиката ни.....хахахаха :))) Първо беше Мутафа и труповете по улицата, сега и Ботокса взе да се обижда, че никой не го взима насериозно....хахахаха :))) Много обидчиви станаха всички "експерти" по грипчето, да не вземат да се разреват, малко им требва явно.....хахаха :)
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов махам малден маринов щото е човек на пеевски. Месец след това в листите на боко пак. Ти и ти си същия ботокс
24
7
 
4
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Нека Костадин Ангелов не се сърди. Новите комунделчета-спасители толкова си могат. Интриги и лъжи. Това е!
23
2
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
А не ботокс то си има документи черно на бяло.Що неотговаряше на въпросите на миролюба бенатова а? Кво имаше в устата тогава коса ли?
22
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Голяма кавга в джунглата! Много вождове - малко ваксинирани индианци...
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктор Коце,никой не иска да ти запушва устата.Това правеше твоят вожд на когото му целуваш ръцете и някои други работи.Можеш да плямпаш каквото си искаш,а нас ни интересува само истината.
20
10
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До антиваксър ще откриеш, че не съм гласувал от мнооого години. Слабо ме интересува кой е на власт и дали краде. Аз гледам/х да уредя себе си. :D