Депутатски надцаквания: НС прие несъвместими предложения в бюджета на ДОО

Депутатите да си поемат отговорността за последствията, заяви Асен Василев
7 сеп 2021 20:00, Петя Славова
101

Продължават разногласията в Народното събрание. Днешният ден приключи с изненадващи решения. Това стана при гласуването на второ четене на промените в бюджета на държавното обществено осигуряване. Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП успяха да гласуват по-голямо от очакванoто увеличение на добавките към пенсиите, предава Bulgaria ON AIR.

С мнозинството на ДПС, БСП и ГЕРБ депутатите приеха на практика три напълно несъвместими предложения. Създалият се хаос наложи бързо след това да излязат в почивка.

Още по темата

"Това е опит за саботаж на бюджета", заподозря Мария Капон от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Няма да има пари за увеличение на пенсиите и за добавките", коментира депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова.

Заради изненадващо приетите предложения остана неясно дали минималната пенсия ще се увеличи и дали пенсионерите ще получават добавки за месеците октомври, ноември и декември. Причината: зелена светлина получиха както идеята на ДПС помощите да са в размер на 120 лева месечно, така и предложението на ГЕРБ те да са по 100 лева. Решенията на на практика формиралото се ново мнозинство станаха повод за размяна на остри реплики между депутатите.

"В тази зала има мнозинство - БСП, ГЕРБ, ДПС - да свикаме извънредно да има кабинет начело", заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ"

"Ако НС реши да си измисли приходи, които не притежава, трябва да си поеме последствията", категоричен беше финансовият министър Асен Василев.

"Като не можахте два парламента да излъчите правителство, като се бихте в гърдите партиите на протеста, ами да, ще се сгодим партиите на статуквото", контрира депутатът от ДПС Йордан Цонев.
Депутатите гласуваха също увеличение на минималната пенсия от 300 на 370 лв. Заради хаоса в пленарната зала бяха направени няколко неуспешни предложения заседанието на парламента да бъде прекратено. Споровете обаче продължиха.

"Сега разбирате ли защо на годежа на ГЕРБ и ДПС кумове са БСП? Кумовете от БСП направиха така, че техните представители в комисията по бюджет се обърнаха и гласуваха по друг начин", коментира депутатът от ИТН Любомир Каримански.

"Сега ще ви кажа какво се случва - карате със 150 километра и има стена и вие ще се блъснете в нея", заяви Тома Биков от ГЕРБ.

"Когато дойде моментът да се увеличат доходите на пенсионерите, всякакви бракове се опитвате да скалъпите, вижте се вас. Лицемерничите", каза депутатът от "БСП за България" Иван Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЛАМЧО FLYING BULL ПАК СЕ РАЗВИХРИ И ПОСТИГНА НЕЗЕМНА ВИСОЧИНА!! БРАВО БИКО, БРАВО !!! ЕХ, МЕЧТИ,ЕХ МЕЧТИ, КЪДЕ ОТЛЕТЯХТЕ НЯКЪДЕ С НАРОДНАТА ЛЮБОВ?!...
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АХ, КОЙ ВЕРУВА НА АНАНИЯТА? АХ, КОЙ ВЕРУВА НА ПОПУЛИЯ ОНАНИЯТА ГЕРБ??!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧОБАНЧЕТО, ОВЧАРЧЕТО, ДЕТО НЕ УСПЯ ДА СЕ СПРАВИ С ИЗМАМАТА КТБ ВЗЕ ЧЕ ПОЧВА ДА ДАВА АКЪЛИ. БРЕ,БРЕ,БРЕ-Е-Е АЙДЕ ДА Е НА ХАИР! ЕХ,ЧОБАНЧЕ ЕХ ОВЧАРЧЕ, Я ХОДИ ПАСИ ОВЦИТЕ, ДА БЛЕЯТ И ДА РАЖДАТ ВАКЛИ АГЪНЦА! ФАЙДАТА ЩЕ Е ПО-ГОЛЯМА!!!
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦОН ГЛАМОН, ПО-ИЗВЕСТЕН КАТО ДАНЧО МЕНТАТА НАПРАВИ ФОЙЕРВЕРК КАК ДУПКАТА НЕ БИЛА ДУПКА В СТАР КАТАДЖИЙСКИ СТИЛ.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКИНЕФИЯТА ИВА МИТЕВА САБОТИРА РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА ЩОТО Е ВЕЛИК КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ, А ХАДЖИ ТОШ ГЛАМОШ И ПРАВИ ПАРАВАН С ФАЛШИВИ ОБВИНЕНИЯ! БРАВО ЧАЛГА, БРАВО ЧАЛГА-ТАЙМ!!!
61
1
 
0
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Какво може да роди зала пълна с ***-нари? Поредната закономерна тъпо-тия.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т.нар. протестни партии са олигархични проекти и ще разрушат държавата изцяло!Народът им се връзва, защото е първосигнален и шестволтов...
59
2
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Мария Капон има 36 имота в центъра на София. Не знам дали знаете, ама това е най-богатата българка. Преди беше от СДС, сега незнайно защо от "Нагъзи се", което си е чисто отлюпено БСП :)))
58
4
 
4
 
! Отговори
a преди 2 години
Ами ако това новото, дето се напъвате със Славчо да го родите, се окаже уродливо? Или каквото и да е, само да е ново. И само за протокола - моят "политически животец" включва и съществен период от Бай Тодор Живковото развито социалистическо общество
57
13
 
3
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
Виж сега " Крумчо"! Явно си млад човек,и съдиш според това което "помниш" от краткият си политически животец а? -:( Не ми отговаряй моля! Само да те светна.Слави за когото гласувах 2 пъти,и пак ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО 3 ТИ ПЪТ!-:) Оказа се прав! Докато не затрием партиите на " статуквото" БСП,ГЕРБ и ДПС..Нищо ново няма да се роди! Чудихме се,Слави защо не направи правителство при цели 2 опита? Ами как бе братче? Щом стане дума за пари,и Партийките от СТАТУКВОТО се "гушват" и са заедно?
56
8
 
5
 
! Отговори
ВРЕМЕ НИ Е преди 2 години
ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
55
3
 
22
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Изборите са тест за един народ колко му е акъла.И днешното състояние на държавата показва колко акъл има тази част от народа която напълни Народното събрание с над 100 мошеници,интриганти,лъжци от класа,абсолютно невежи политически но с огромно самочувствие и наглост.Вие не уважаеми как решихте,че тези негодници ще ви направят живота прекрасен?
54
23
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Докато НЕ ИЗХВЪРЛИМ ПАРТИИТЕ НА " СТАТУКВОТО"ЗАД БОРДА.В Парламента и политиката в РБ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!!-:(((((
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та Румен Радев ще прави ляв проект с Кирчо Факирчо начело за сметка на БСП и "левите хора" да са спокойни. Дали не си подписа политическата смърт? Хихи! Култово!
52
12
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Да направят помощите и пенсиите по 1000 лева и след 2 месеца пенсионера като отиде да си купи хляб да не се чуди защо магазина е затворен поради липса на персонал! Внесъл за 30 години 200 лева, а иска месечна пенсия от 400 лева и после се чудим защо масово се крият доходи! Осигуряваш на реалните си доходи и като се пенсионираш си викаш, че си бил *** защото бай петкан си е крил 80% от доходите, а взима същата пенсия като теб! 77 набор трябваше да е последния с пенсии, ама май ще е по рано!
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една приказка - когато Господ иска да те накаже първо ти зима акъла.
50
6
 
28
 
! Отговори
Росен преди 2 години
,,Умните,красивите",които щяха да променят нещо си,най-вече модела Борисов,докараха до там нещата ,че уплашиха партиите на статуквото ,които се уплашиха,че България лети към дъното,че накрая решиха да сложат ред в тоя Радев хаос.А на тия новите изобщо не им пука ,че през 3 месеца правят избори за милиони от нашия джоб,само лъжи,интриги и абсолютно политически неграмотни ,играчи, игрички, наглост до безкрай
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61А "Наведи се се мутри вътре"? И Да*ба България? Те да останат? Сериозно?
48
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62Крети, не знам дали това с шкафчета е истина, но ББ връзваше бюджета и намаляваше външния ДЪРЖАВЕН дълг. Явно мерките и помощите за ковид са му били адекватни защото сега ги повтарят.
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Манолова въобще не знаеше какво се гласува. Но постваше във фейсбук като за световно. Василев се опита да казва на депутатите какво да праввят, а те уместно му натриха топките, че трябва да слуша какво решават народните избранници. Независимо, че е служебно правителство, все пак е ИЗПЪЛНИТЕЛНА власт. БСП са бесни на Радев, че им посяга на местните структури. Взе им един от коалиционните патрньори и си право PR с актуализация на пенсиите за тяхна сметка. Та"левите хора"могат да бъта спокойни!