Георги Киряков: Проект на Василев и Петков няма потенциала на НДСВ и ГЕРБ

Президентът олицетворението на промяната, категоричен е политологът
49

Два парламента не успяха да излъчат правителство и страната отива към трети парламентарни избори за тази година.

"От протестите миналата година се видя, че президентът Румен Радев е олицетворението на промяната. Другите само успяха да се прикрепят към това, което той успя да сътвори тогава. Това е битка, която той самият води и с партия ГЕРБ, и с другите партии на статуквото. Тази битка ще завърши някога, но няма да е на следващите предсрочни избори", изрази мнение политологът Георги Киряков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той изрази мнение, че предстоящите президентски избори не са първичната причина за битката, която води президентът. Според Киряков основната му причина е да промени посоката на българското общество.

Политологът е на мнение, че евентуален проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков не би могъл да създаде електорална вълна, подобна на НДСВ и ГЕРБ, но би могъл да събере всички разпилени гласове на протеста.

"Те поведоха най-сериозно битката, въпреки че и Рашков даде немалко. Те разклатиха основите на тази конструкция, която беше създадена с n-тото правителство на бившия премиер Борисов. Тази конструкция беше частично разрушена, възможно е да падне през следващите няколко месеца, но ще трябва да се продължи тази позиционна война между силите на промяната и силите на статуквото", посочи политологът пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че отминаващото си 46-ото НС няма да се запомни с нищо добро.

"За съжаление, със скандали, липса на парламентарна етика и липса на сериозна законодателна инициатива и сериозно законотворчество, което е в основата на всеки парламентаризъм. Нямаше такива неща. Имаше опит за реванш, опит за налагане на теми, които нямат нищо общо със законотворчеството и парламентаризма", изтъкна Киряков.

Според него обаче следващите парламентарни избори няма да променят коренно политическата ситуация, но вече се виждат у хората настроения за нов играч, който да обере потенциала за промяна от миналогодишните протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 2 години
Много посредственност и буквална простотия излъчват коментарите ви относно президента!Образовайте се ,четете и тогава пишете!
34
1
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Проекта на Кокорко Асен и Киро Язовиро трябва да се нарича Клика Угодници Радеви.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко създадено от Фигуранта няма потенциал. Справка днешния хаос в държавата и пълния провал на протестърските партии проследните два вота.
32
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ИЗБЕРЕТЕ СМЕСЕНА СИСТЕМА КАТО В УНГАРИЯ. И ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТА!!!
31
0
 
8
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
Те и Кьовеши искаха да изчегъртат Червените проксита в Румъния, ама не им се получи!!!! ЗА КРАДЛИВИТЕ ОЛИГАРСИ - СПРАВЕДЛИВ СЪД И ОБЩЕСТВЕНО О Т В Р А Щ Е Н И Е!!!
30
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 години
Мажоритарни избори в два тура и ще иима край на Прехода, край на "Проектите".Хората са узрели да изберат свой представители а не листи подредени им от някой харизматик Цар, ББ, Киро Канадеца и пр. /.Олигархията за сега не пуска ама ще получи бойкот на гласуване без избор - 30% избирателна активност и пак няма да има здраво правителство.
29
2
 
12
 
! Отговори
999 преди 2 години
БСП ще плати ВИСОКА цена за нарушаването на Конституцията за угода на Радев. Ще видите на изборите. Мантрите на Радев и Йотова СА ПРОЗРАЧНО Т.Ъ.П.И И НЕСЪСТОЯТЕЛНИ! ПОДКРЕПЯМЕ ГЕШЕВ В БОРБАТА МУ СРЕЩУ ЧЕРВЕНИ И ОРАНЖЕВИ, И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ЦВЯТ, КРАДЛИВИ ОЛИГАРСИ КАТО БОЖКОВ!!!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нормално 27 Прав сте за всичко, което казвате - ама колко са такива като вас? Не е въпрос на "изводи" и "поука", за която се иска горчив опит, а е елементарен здрав разум и поглед към ОЧЕВИДНОТО. А за разрухата, която чисто по болшевишки се оказва много по-могъща от градежа, сме си виновните самите самите НИЕ - С 45 години комунистическа, 25 години мутро-чалгарска и ПЕТ години-***-мутро ПРОПАГАНДА и драстично унищожение на НОРМАЛНИТЕ човешки ценности - какво друго да се очаква?
27
0
 
7
 
! Отговори
О хо хо до сата преди 2 години
ИСТИНСКИ МЕ РАЗСМЯ! ТОВА ДА МУ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО! И МОЯ СИН СЪЩО, КАКТО И МИЛИОНИ ПО СВЕТА СА ВСЕ ТАКИВА " ПРЕСТЪПНИЦИ"! А ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО ВИКАХА В ПАРТИЙНОТО БЮРО, АКО СИ " РАЗВАЛЕН" И ПИЕШ КОКА - КОЛА И ХОДИШ С ЧАРЛСТОН. НА БАЩА МИ И ПАНТАЛОНИ СА РЯЗАЛИ, ЩОТО Е " ПРЕСТЪПНИК"!!!
26
3
 
1
 
! Отговори
1212 преди 2 години
До до 21 Напълно съм съгласен, и пак казвам, ако Киро е нарушил закона, да си отговаря, но....неговото провинение е това, или поне за друго не го нападат, а другите??? Да ти кажа честно между Киро и Данчо Ментата, Боко Шланга, Маяма, кака Кори, лично аз за сега залагам на Киро. Времето ще покаже.
25
0
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Всеки може да изнесе-ама чушки или дръжки.Това с министрите е свързано и със секретни данни за НАТО.Как мислите, че НАТО ще допусне някой си с двойно гражданство на дадена страна да разполага с достъп до секретни данни?Конституцията когато е писана Кирчо е ходил с памперс.Тя не е написана щото видите ли някой ден бай Петко ще имигрира в Канада с парите от режима,а после ще се върне със сина му да продават имоти на данъчна оценка и да перат пари.Конституцията е написана по същество и подсигурена.
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е морално нечистоплътен! Никому неизвестният Радев беше въведен на бял кон с помощта на Първанов и Нинова и тихомълком подкрепен от Борисов. Сега същият този нагъл злобар Радев иска от Нинова да задържа мандата и БСП да продължи да защитава неговите интереси, а не партийните!
23
0
 
12
 
! Отговори
до №17 преди 2 години
Процедурата по отстраняване на главен прокурор е разписана в Конституцията и в Закона за съдебната власт - тя е огледална на процедурата по назначаването му и протича изцяло във Висшия съдебен съвет (ВСС) като формално се завършва от президента. Другото е тинтири-минтири, ала бала да си проветряваме мозъците с лакардии. Четете Конституцията! Книжката е много тъничка.Съдържанието е разбираемо и лусно се помни.
22
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да се изчегъртат крадците от ГЕРБ.Останалото ще се нареди.
21
2
 
12
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Това е двоен стандарт. Щом казват ние сме промяната и ние сме за законност и ред как едни закони ще се търкуват? Законите не се тълкуват, а се спазват. След като Президента не спазва законите и Конституцията защо се очаква от нас гражданите да спазваме законите и Конституцията? Въпросът за двойно гражддаство е уреден в Конституцията и е съобразен с това, че човек с двойно гражданство може да изнесе секретни документи за другата държава.Освен това може да бъде повикан запас.Канада не е в ЕС.
20
4
 
13
 
! Отговори
ИЗБОРДЖИЯ преди 2 години
другаря Радев, КОГА ще ходи в офиса на Слави Трифонов, за да моли за гласовете на ИТН
19
0
 
6
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
след 30 години демокрация и поредица от избори народа се научи, че това което ти се обещава не е това, което ще получиш. В крайна сметка потенциала на такъв род напомпани нови звезди е дотолкова доколкото има и млади хора, които не са видяли и преживяли, чак толкова, пък и малко ги интересува, защото са доста добре материално, които гласуват "по модата" или пък такива дето са толкова зле, че са на принципа "всички са маскари" и гласуват "анти" нещо си. В случая с Петров мисля че е "модното".
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я па тоя!Да не се е преродила в него петричката врачка?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко усилвайте звука на тия видеа бе хора, трябва на 100% да усилвам, иначе едвам се чува...
16
0
 
5
 
! Отговори
Край преди 2 години
Наблядаваме борба между българските олигарси за дялове от баницата - държавен бюджет и еврофондове.Олигархията се държи далече от държавата само с народни представители избрани МАЖОРИТАРНО от едномандатни избирателни райони. Всичко друго е шоу в което обаче се борят за нашите пари.