Пробив за родителите: Майчинството е 650 лв. през втората година

До този момент сумата, която получаваха майките бе 380 лв.
7 сеп 2021 19:07, Петя Славова
66
Пробив за родителите: Майчинството е 650 лв. през втората година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите решиха минималната пенсия да стане 370 лв от 1 октомври, а обезщетението за отглеждане на дете през втората година от майчинството става 650 лв. Това стана ясно с приетите на второ четене текстове от промените в Закона за Държавното обществено осигуряване, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


"Първи пробив за майките! Парламентът прие втората година от майчинството да е 650 лв. на месец, а не както досега - 380 лв. По-високите майчински и доходи за обикновените хора са наш основен приоритет. Ще се борим и за останалите ни предложения в тяхна полза", написа Мая Манолова в профила си във Facebook. Именно нейно бе предложението за увеличаване на втората година от майчинството.
.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Идеята беше да се създаде усещане за несигурност, за да се прехвърлят баламите защото от обща каца най лесно се краде! Недоволни от частните фондове са същите балами които плащат застраховка по кредит без да са я чели и после реват, че никога не я ползват защото даже незнаят кога и за какво могат да я ползват! Разписват се като селски кметове и после рев, че не им казали като на малки деца кога да я ползват! Ама щом си на години за кредит, значи отговорността за четенето е твоя!
49
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Няма как всяка година да плащаш такса за прехвърляне, да се мяташ от фонд във фонд без умисъл и да очакваш да се събере нещо! То само такса прехвърляне ти изяжда половината годишни вноски! И защо беше тоя напън от частно да се прехвърли в НОИ? Защото НОИ е фалирал от години и с това прехвърляне си купиха малко спокойствие за сметка на идните пенсионери! Няма как толкова години след въвеждане на системата още да няма закон за това как ще работи тя! Това е целенасочено действие!
48
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 49:Ти знаеш ли какъв мижав процент от осигуровки ти отиват за втория стълб? Да като вкарваш по 100 лева на година е нормално да не се събират пари, но във първия стълб (НОИ) се събират в обща каца, там онаследяване, възможност за проследяване и тн. няма! В индивидуалната партида поне виждаш колко са се събрали и ако са малко, ти си си виновен, а и масата всяка година се прехвърлят в друга фирма защото роднина е почнал там работа и гони таргет и те врънка, а не защото имат по добри условия!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54.От субсидиите за партийте,от там ще дойдат парите.Не може в една малка Държава да има 100 партий с по един файтон електорат.Държавата не е кьор суфра за партийци.Всяка партийка минала 2% на избори получава субсидия.Кога ще започнат да се самоиздържат от членски внос,гия хрантутници.Не стига че нищо не зависи от тях ами и на "к,опанката" се нареждат да цукат сиромашка пот.Гиди гьостерица гиди.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от къде ще вземат тези пари за майките....може би от пенсионерите.....или от тези дето нямат и един ден трудов стаж . ...ей 2 млн пенсионери са ......а кой работи....и защо той да плаща...за другите.....
45
5
 
3
 
! Отговори
Баба Меца с 650 леа преди 2 години
Не че не обичаме и уважаваме майките, но здравият разум говори, че тази втора година е излишна или най-малкото трябва да е по избор на майката, но неплатена. Отделно, тези предизборни обещания и развързване на кесията са на гол тумбак чифте пищови и трето, работата еобещах едни премии без да знам кой ще ги плаща,.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма социална Държава,която да субсидира партийте като майка,а да одира гражданите,които я подържат с данъците си като мащеха.Когато стане обратното,тогава животът ни ще стане по справедлив и по нормален.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви индивидуални партиди ве?Я виж партидите в доброволните пенсионни фондове.Инфлацията,породена от спекулата,изяжда парите по партидите и идва момент,когато чиновниците в тези фондове вземат по големи заплати от пенсиите на пенсионерите от тези фондове.Н никакви лични партиди не могат да т. Осигурят срещу спекулата.Само обуздаването на спекулата може да направи живота ни по справедлив.Другото е популизъм и измама.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам направо по 6500 лева да им дават на месец и да закриваме държавата. То само от това имаме нужда - още хора с още по-голяма тежест да увиснат на социални плащания. После що никой не искал да плаща данъци
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ком41Токова си кух,че чак кънтиш.Ами просто е.Ако се премахне спекулата с цените със закон,(майката на бедността)и се определя цената на"малката семейна кошница"от Правителството.т.е.стоките от първа необходимост за нормален живот,ще има пари за всичко.А ако се премахнат и субсидиите на партиите,ще има и пари за детски надбавкиАма трябва разум а не популизъм.Бългатия по Конституция е социална Държава,обаче Държавата няма монопол върху цените на стоките от първа необходимост и спекулута цъфти
39
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Фигаро: как от къде? Ще вдигат данъците на съвестните докато не ги изгонят от държавата или не ги принудят да станат и те криещи доходите си. Тогава да видим как с половин милион работещи на минимална ще се изхранват 3 милиона пенсионери, 1 милион държавни служители и 2 милиона ромей! Скоро няма да е както сега 50% от заработката, а 90% от заработката ти да е данъци!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да видите вие бум на тъмно-зелената раждаемост. Хахах.
37
1
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Стига с тези приравнявания! Индивидуални партиди!!! Ако си се осигуряваш на 1000 да взимаш 1000, ако си се осигуряваш на 650 да взимаш 650! Стига сте приравнявали мързеливите и тарикатите с работливите и коректните данъкоплатци! Какъв е стимула да се осигуряваш 5-10 години на реалните си доходи, другия родител да продължава да се осигурява на реалния си доход и държавата да взима от тях и да раздава на тарикатите? ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ!!!! Колкото си внесъл, толкова да ползваш!!!!
36
4
 
5
 
! Отговори
фигаро преди 2 години
дотук добре , единствения проблем е откъде ще се вземат парите особено когато пенсионерите се увеличават , работещите намаляват а навършилите 18 години изтичат през терминал 2 .
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммайката от една семка те прави човек,ве.Какво са 670 лева?На толкова ли оценявате грижата за вас,докато ви роди,кърми и отгледа?Неблаходарници.Вие хора ли сте или адови изчадия?
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вас майки ли са ви родили и отгледали,ве или сте дяволски изчадия адови.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия които са против 670 лв.детски за майките2-та година,са *** ***.Ей,майката не е само родилка,тя дава всичко от себе си да те направи човек,да те отгледа,да те възпита и да те образова според възможностите си.Колкото по малко,отдава от себе си ,толкова по големи *** ставате.Майчината любов с нищо не може да се замени,но трябва мозък в картуните ви за да го разберете.Не напразно,майката се отъждествява с Родината.Загубено поколение сте,щом не признавате майката за дарителка на живот
32
3
 
13
 
! Отговори
До христо христов преди 2 години
Не не трябва. В европейските държави трябва да стане като при нас -2 години.До 2 години децата имат нужда от майките си.Едно хубаво нещо да имаме и да искаме да го унищожим.Не всичко в живота е само работа и пари.Не е там смисъла на живота.
31
2
 
13
 
! Отговори
До млякото и популиз преди 2 години
Децата имат нужда от майките си през първите години.Това, че в сащ и германия са обсебени от материализма и парите са единствената им житейска цел - даже за сметка на грижата на децата им, не означава, че и ние трябва да бъдем като тях.Ти виж в сащ колко голям е процента на употребяващите антидепресанти и колко отчуждено общество са.