След "Подкупгейт": ГЕРБ иска бързо разпускане на НС

Всеки ден на парламента задълбочавал недоверието на хората
82
След "Подкупгейт": ГЕРБ иска бързо разпускане на НС
Снимка: БГНЕС

След скандала и обвиненията от депутати от ИТН, че Татяна Донева от ИБГНИ е предлага подкуп за разцепването на ПГ на партията на Слави Трифонов, ГЕРБ призова президента Румен Радев да разпусне парламента възможно най-бързо.

Всеки ден забавяне ще струва доверието в политическата система и още изгорени мостове между политическите сили. Време е да загърбим тяснопартийния си интерес и да защитим интереса на обществото, а то с всеки изминал ден на този парламент ще губи все повече доверие в институциите и в държавата, отсече в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Още по темата
Ако работата на НС бъде удължена по изкуствен начин от президента, ще внесем искане за създаване на анкетна комисия по казуса на Дончева – Йорданов, за да може да се изяснят поне отчасти отношенията между партиите на промяната, предупреди той.

Според него тежкият политически скандал, който се разиграва през последните дни, не бива да остава без последствия.

ПГ на ГЕРБ няма да заеме страна в този спор, няма да си позволи да раздава присъди и морални оценки, но сме длъжни да потърсим истината, а това е, че хора които преди изборите твърдяха, че ще управляват заедно, си отправят сега тежки обвинения, за които трябва да си понесат отговорността, каза Биков.

Той смята, че в случая или Дончева, или Тошко Йорданов лъжат и който го прави няма място в парламента.

Една от двете страни лъже и трябва да направим всичко възможно истината да излезе наяве, настоя депутатът от ГЕРБ.

Случващото се през последните месеци е подигравка с протестиращите от лятото на миналата година, както и с останалите, които плащат цената за политическата неграмотност и безидейността на партиите на промяната. Промяната се случи, но не за добро – партиите на промяната пропиляха няколко месеца в скандали и неуспешни опити да съставят управление, а сега стават още по-тежки скандали между тези, които преди година бяха обявени от Радев за братството на почтените, каза Биков.

И как в момент на криза на институциите ще убедим хората, че сме готови да отговорим на предизвикателствата, риторично попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
13
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Само, дон Боко е чист, ангел небесен
44
7
 
6
 
! Отговори
SS преди 2 години
тоа на снимката не е ли същият детоа писа за буда-браселонски, че е "диктатор", или по-точно - "карикатура на диктатор"
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми за какво да получават повече заплати след като тотално се компрометираха? Или да им гледаме още цирковете?
42
4
 
19
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 2 години
НИКОЙ ли не вижда, че другарят Румен Радев иска още мааалко да си поиграе на цар и господар, аз виждам как ходи да предствлява ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ на между правителствени мероприятия, рундю няма пълномощиа ДА ПРЕДСТАВЛЯВА, имаме си премиер-министър, добъл, лош имаме и по Конституция той предствалява правителството и държавата, а президента е всъщност за украса
41
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Радев му готвят три обвинения от конституционният съд. БСП да търси друг кандидат - президент!
40
12
 
15
 
! Отговори
Отврат преди 2 години
"Всеки ден забавяне ще струва доверието в политическата система и още изгорени мостове между политическите сили. Време е да загърбим тяснопартийния си интерес и да защитим интереса на обществото..." Тоя Тома е като Тошко. Пак популизъм. Не им ли писна? Щяло да струва доверието в политическата система продължаването живота на НС. Кой има доверие в политическата система, ***? Защо тогава говориш това?
39
12
 
2
 
! Отговори
Барселон Пачков Кюлч преди 2 години
а ние дебелаците се подкрепяме, колко още ни се *** от властта?
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко го спипаха с парите в ръката. На кой ще ги носиш мамин сладък на тоя с юмручето ли? Нямам думи просто.
37
1
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Аааа,така ли,ясно стана що са тез...инсценироффки.Ами кажете си...направо;какво се усуквате кат селска мома на...мегдан.
36
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-СДС-ДПС и ИТН се хванаха за ръчичка да клепат и плюят. Манипулации и лъжи за простолюдието подкрепени с *** и клакьорки !!!Браво, толкова си можете
35
7
 
24
 
! Отговори
Затова преди 2 години
На изборите излизаме всички и гласуваме за Бойко!
34
3
 
6
 
! Отговори
до АНОНИМЕН преди 2 години
да ти кажа, честно ТИ НЕ СИ ХОРАТА
33
5
 
16
 
! Отговори
2024 преди 2 години
Аз не се съмнявам, че Радев ше е новия президент. *** е мазохист, и всеки друг избор ще е изненада. После Ганко, ще почне да се чуди и да се мае как са го минали и как да сваля политическия му проект. Ама тогава Радев ше им каже, че са терористи и ***, и полицията с право ще ги млати.
32
16
 
7
 
! Отговори
Ха,ха, преди 2 години
Ами ГЕРБ най-много лъжат и нямат място в НС.
31
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахаа, ГЕРБ се присламчват сега като спасители разбираш ли и единствените работещи за хората !!!Ти да видиш 12г. кражби после работили за хората, по нагли от тия няма Обратно в хралупата ГЕРБерасти
30
4
 
20
 
! Отговори
ИЗБОРДЖИЯ преди 2 години
то на следващите избори през ноември е достатъчно Баце да има 90 депутатина, а Доган така или иначе ще има 40+ с помощта на бойкикев и без помощта, ПОЧТИ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ ОСТАВЯТ служЕБНИТЕ да се пържат в собствен сос като редовно правителство, но без парламентарна подкрепа, тогава ще видите истинските лица на ХАРВАРДИТЕ, защото парламентът си остава редовен, а фигурантът престава да ФИГУРИРА
29
5
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
ГЕРБ или Психичноболния ???
28
10
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
непоискания и непредложен подкуп е основан дъвка в държавата, която я няма или поне се опитват да ни убедят в това....
27
24
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Сега да кажа на троловете че новият президент на България ще се казва Румен Радев.Няма как 20 трола да внушат нещо различно
26
6
 
5
 
! Отговори
до АНОНИМЕН преди 2 години
я, ти да видиш, някакъм хейтър, анонимен протестър ПРИЗНАВА, ЧЕ В СЛЕДВАЩОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ театрото ще се режисира и дирижира от ГЕРБ