След "Подкупгейт": ГЕРБ иска бързо разпускане на НС

Всеки ден на парламента задълбочавал недоверието на хората
82
След "Подкупгейт": ГЕРБ иска бързо разпускане на НС
Снимка: БГНЕС

След скандала и обвиненията от депутати от ИТН, че Татяна Донева от ИБГНИ е предлага подкуп за разцепването на ПГ на партията на Слави Трифонов, ГЕРБ призова президента Румен Радев да разпусне парламента възможно най-бързо.

Всеки ден забавяне ще струва доверието в политическата система и още изгорени мостове между политическите сили. Време е да загърбим тяснопартийния си интерес и да защитим интереса на обществото, а то с всеки изминал ден на този парламент ще губи все повече доверие в институциите и в държавата, отсече в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Още по темата
Ако работата на НС бъде удължена по изкуствен начин от президента, ще внесем искане за създаване на анкетна комисия по казуса на Дончева – Йорданов, за да може да се изяснят поне отчасти отношенията между партиите на промяната, предупреди той.

Според него тежкият политически скандал, който се разиграва през последните дни, не бива да остава без последствия.

ПГ на ГЕРБ няма да заеме страна в този спор, няма да си позволи да раздава присъди и морални оценки, но сме длъжни да потърсим истината, а това е, че хора които преди изборите твърдяха, че ще управляват заедно, си отправят сега тежки обвинения, за които трябва да си понесат отговорността, каза Биков.

Той смята, че в случая или Дончева, или Тошко Йорданов лъжат и който го прави няма място в парламента.

Една от двете страни лъже и трябва да направим всичко възможно истината да излезе наяве, настоя депутатът от ГЕРБ.

Случващото се през последните месеци е подигравка с протестиращите от лятото на миналата година, както и с останалите, които плащат цената за политическата неграмотност и безидейността на партиите на промяната. Промяната се случи, но не за добро – партиите на промяната пропиляха няколко месеца в скандали и неуспешни опити да съставят управление, а сега стават още по-тежки скандали между тези, които преди година бяха обявени от Радев за братството на почтените, каза Биков.

И как в момент на криза на институциите ще убедим хората, че сме готови да отговорим на предизвикателствата, риторично попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
23
 
! Отговори
Корупция Радев преди 2 години
Това е най-корумпираното служебно правителство в истирията на България. Ясно е, че трябва да се разследва и диригентът, който се спотайва зад кадъра, а именно Румен Радев!
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли вече за какво беше съчинен целия този скандал? За да може Тиквата да плюе и да иска по-бързо да се разпусне НС, за да няма време да се закрие специализираната прокуратура.. Между другото, "подкупения" депутат на Чалгара преди час заяви, че не му е предлаган подкуп.. Това как се връзва с целия медиен шум?
3
9
 
12
 
! Отговори
Venceremos преди 2 години
Няма такива наглеци. Всичко ошушкаха и сега се озъртат за някой страничен скандал дето хич не ги засяга за да се направят на примерни
2
5
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Герб искали! И ние, суверенът, искаме да си свършат работата, за която, както каза министър Василев, са там и за която им плащат тлъстите заплати, ама те само се карат и обиждат. Така че, айде у лево.
1
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ПОБЕДА!