120 лв. за пенсионерите до края на годината, преизчисляване от 25 декември

Втората година майчинство става 650 лева
Обновена: 8 сеп 2021 15:19 | 8 сеп 2021 15:19, Камелия Цветанова
115
120 лв. за пенсионерите до края на годината, преизчисляване от 25 декември
Снимка: БГНЕС

Депутатите гласуват за трети път текстове от актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване, след като вчера освен поправките на бюджетната комисия за актуализация на пенсиите, приеха и предложенията на ГЕРБ и ДПС за добавка съответно от 100 и 120 лева за възрастните хора.

Още по темата
След спешни консултации с финансовото министерство намериха начин да им излязат сметките.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН предложи от 1 октомври пенсионерите да получават 120 лева добавка до края на годината. Обезщетението за втората година от майчинството да скочи от 380 на 650 лева също от 1 октомври.

От 25 декември 2021 г. минималната пенсия да стане 370 лева, а максималната 1500 лева. От 25 декември всички пенсии да бъдат и преизчислени. Увеличение ще стане през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж, който нараства от 1,2 на 1,35.

По искане на ДБ обаче парламентът излезе в почивка, за да могат депутатите да се запознаят с новите сметки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам сега некакъв дебат се вихри, как другите страни правили така и така а ние сме дяволите които не слушат.....хахахахаха :))) Требва да знаете и гордеете, че ние сме различни от всички нации по свето...хахахахах :))) На българина ако му кажеш нещо, той го прави на обратно....затова сме си спасили евреите, затова сме отказали да пратим войски в Русия, щото правим всичко на обратно......хахахаха :)))
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионерите дали няма да бъдат прецакани? Това уклончиво обещание за актуализация на пенсиите от 25.12. е като на марта у сряда. Кой ще спечели изборите, кой ще състави правителство, че да одобри преизчислението на пенсиите?
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 25 декември 2021 год. Избирате. или пенсия по,, болест,,- или заплата. Имате ли съвест ,, хора,,??? Хора работили 40 години да живеят само с пенсия от 370лв.Болни на легло, инвалиди, които имат най-голяма нужда от помощ и пари да оцеляват да се подигравате и гаврите с тях!!!
68
0
 
8
 
! Отговори
Предложението преди 2 години
Преизчислението на пенсиите да стане от 32 декември щото 25 ти е неработен ден.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех Ганйо Ганйо
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още чакам, некой от "ИТ" сектора, про стичко да ми обясни, като на пр ост челяк, как при тази умрела икономика, имат пари за джипчета, яхти и т.н....хахахахаха :))) На мен ми е ясно, че мутрите плащат за пенсии, от "нищото", ама некакви *** да ми говорят за икономика......хахахахах :)))
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с популисткото напълно необмислено предизборно увеличение на доходите на най-слабо засегнатите от кризата хора си е като да изтеглиш заем от банката и да разказваш наляво и надясно как си се замогнал. Та така и с пенсиите - вдигаме без никаква икономическа обосновка и без да е сигурно, че бюджета ще издържи. Другата година очаквайте вдигане на осигурителните вноски и инфлацията.
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземам 1800лв заплата и 480 пенсия след ТЕЛК и120 лв?! Как да няма справедливост?
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако дойда ба власт, на другия ден правя минималната пенсия 3 бона, а минималната заплата 5 камъка. Тегля заеми наред откъдето сваря и горе долу ще издържа година-две. След това на държавата и се такова бойната слава и аз слизам от власт по свое желание и с чест. След това поколенията ще казват - Ама помните ли как добре си живеехме при него! Този наистина мислеше за народа! Тръгна си и държавата пропадна! Беше гений! Много яко,а :)))))
62
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 74 Да,ама истинските баби и дядовци делят" великата" пенсия със закъсалите деца и внуци.Тъй,че...
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно.Пак ще заседава някаква бюджетна комисия и утре нс ще решава пред пред пред последно.
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 70. Ти доста щедро го раздаваш с парите на държавата. Давай да дадете! Не знам защо си мислиш, че някой друг е длъжен да плаща за твоите родители и парите за увеличението на пенсиите ще дойдат от нечий чужд джоб. С две думи - ако не ми закачате моите доходи, съм много ЗА да се раздава държавната пара на всеки, който изреве. Само дето така не става. Сметката по един или друг начин ще я платиш и ти. А на родителите си можеш и сам да помагаш, държава не ти трябва.
59
4
 
9
 
! Отговори
смях преди 2 години
Тези са големи циркаджии. Вчера още ДПС предложи за да има баланс между приходи и разходи и да не се товари бюджета. Актуализацията на пенсиите да стане от 1 януари 2022 година. Да, ама НЕ. Чалгарите начело с тошко африкански и дб с христо иванов не бяха съгласни и гласуваха против. Днес вече те самите го предлагат , но не от 1 януари 2022 с началото на новата бюджетна година, а от 25 декември.ЦИРКАДЖИИ
58
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Протестите започват. От утре затворените гладни ще блокират граници и пътища. Рундю е пътник. Актуализацията накрая ще я претаковат яко :))))))))))))))))))))))))))))))))
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67Еми досега 30 г. на заеми карахме, само дето старите хора получаваха стинки а политиците субсидии....хахахаха :))) Сега просто им опря ножа до кокала, затова станаха малко по хора политичарите.....хахахахах :))) Подкрепям, това отдавна требваше да се случи, стига унижение за нашите родители :) Най ми е смешно, че тро лчетата, които досега тролеха, че имало много бизнес и пари в БГ, сега ломотят, че немало пари, отде ще се намерят пари.....хахахахах :)))
56
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вдигане на пенсиите трябваше отдавна да се направи, но явно мутрите не знаеха как, а и бяха заети да крадат.
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера се надпреварваха да приемат - по 100 , по 1000 лв , по 5000 лв , даваха , даваха , даваха . Днес вече се чудят , как да си оправят кашата
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво си играят на дребно, все пак избори идват. Дайте да вдигнем пенсиите с едно 1000 лева и да се свърши тая мъка. Теглим едно заемче, и до края на годината сме закърпили положението. После да му мислят следващите управляващи откъде да вземат пари да плащат. Като си популист действай на едро - след теб и потоп. Но пък хората ще те запомнят какъв народен благодетел си бил и как по твие време се е ляло мед и масло.
53
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвах ,че ББ ще се окаже прав . По една или друга причина всички партии тласкат България към хаоса . По 1000 пъти се гласуват едни и същи неща . Симпатична ми е Нинова , ама ако не бяха и нейните глупости вчера , нямаше да се стигне до тази безизходица
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сетне пенсионерите да намажат нещо.....хахахахаха :))) Явно имало полза от недоверието в политиците :))