120 лв. за пенсионерите до края на годината, преизчисляване от 25 декември

Втората година майчинство става 650 лева
Обновена: 8 сеп 2021 15:19 | 8 сеп 2021 15:19, Камелия Цветанова
115
120 лв. за пенсионерите до края на годината, преизчисляване от 25 декември
Снимка: БГНЕС

Депутатите гласуват за трети път текстове от актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване, след като вчера освен поправките на бюджетната комисия за актуализация на пенсиите, приеха и предложенията на ГЕРБ и ДПС за добавка съответно от 100 и 120 лева за възрастните хора.

Още по темата
След спешни консултации с финансовото министерство намериха начин да им излязат сметките.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН предложи от 1 октомври пенсионерите да получават 120 лева добавка до края на годината. Обезщетението за втората година от майчинството да скочи от 380 на 650 лева също от 1 октомври.

От 25 декември 2021 г. минималната пенсия да стане 370 лева, а максималната 1500 лева. От 25 декември всички пенсии да бъдат и преизчислени. Увеличение ще стане през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж, който нараства от 1,2 на 1,35.

По искане на ДБ обаче парламентът излезе в почивка, за да могат депутатите да се запознаят с новите сметки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
9
 
! Отговори
Вълканов преди 2 години
Разбрахте ли колко ИТН поддържа Радев. Една кръгла нула. Разкриха са напълно със Актуализацията на пенсиите. Същите са БСП и останалите партии. Тези партии недолюбват Радев, недолюбват Това Служебно правителство, което им обърка сметката на господарите на партиите им.
10
3
 
8
 
! Отговори
Определено преди 2 години
ще видагат и данъците от нова година. То и без друго в ЕС се съгласиха, че минимално корпоративния може да е 15 процента. Пък от служебното казаха -не, не няма да вдигаме, не сме се подписвали за такова нещо. Е - подписали са. Ще има пари и за пенсии след първи януари. Ама пък и тока и парното ще скочат... те ти Киро на кирия.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а за тоя месец пенсиите преведени ли са, знае ли някой?
8
0
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Гошо, такива ратаи като теб не са фактор, набий си го в тимберицата празна двучела.
7
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо Бойко не нарави тези поправки на пенсиите от началото на годината,нали до април беше на кормилото на държавата?
6
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етничедката партия ДПС направи повече за българските пенсионери от всички.И това доживяхме.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
откъде ги вадите парите бе? Боко вчера излязъл пред народа в 1 село - една *** като го почна... Айде де, раздавай от джипката...нали си харабия? Затваряте бизнеси и кво правим - дългове!
4
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-1 ***,не предписвай тези 120 лева на герб-комунисти,предложението дойде от карадайъ,така ,че с чужда пита помен,не прави,а колкото до партията на тиквата,че ще спичели,народа и младите зад граница,ще решат.
3
3
 
17
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Раздавайте пари, пенсии ... ние, тези които след 5 или 10 години ще трябва да се пенсионираме, за нас няма да има пари. Вече сега се говори в някои страни от ЕС, че възрастта за пенсия е наложително да скочи от 65 на 68 г., като в някои снадинавски и балтийски страни, те предлагат тя да бъде на 72 години. Едно е да се пенсионираш на 50 или 55 г., а да ди втигат пенсията след постоянно мрънкаш пред политиците и то от 50 до 120 лв на месец. Пенсионерите са повече от работещите, това прави ли Ви вп
2
0
 
28
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
С ДЪРЖАВНИ ПАРИ СИ ПРАВИМ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ
1
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
120 лв до края на годината благодарение на ГЕРБ! ГЕРБ ПОБЕДА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ! САМО БОЙКО БОРИСОВ! ВИДЯ СЕ ЯСНО, ЧЕ МРЪСНИЦИТЕ ОТ ИТН СА ПРОТИВ ВДИГАНЕТО НА ПЕНСИИТЕ! НИКОГА ПОВЕЧЕ СЛАВИСТИТЕ НА ВЛАСТ!