9-и септември отново изпокара депутатите, ДБ напуснаха залата

Пак искри - преврат ли е, кои са номенклатурчици...
Обновена: 9 сеп 2021 12:56 | 9 сеп 2021 10:55, Елка Василева
345
9-и септември отново изпокара депутатите, ДБ напуснаха залата
Снимка: архив, БГНЕС

Датата 9-и септември скара депутатите. От "Демократична България" дори напуснаха залата по време на изявлението от "БСП за България".

Първи с декларация за 9-и септември излязоха от "Демократична България", в която посочиха, че на днешната дата през 1944 г. е извършен класически държавен преврат с участието на чужда войска, който впоследствие дава възможност да бъде установен комунистически режим.

За съжаление, за 30 години в България не беше намерено помирение, отбеляза заместник-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов /ДБ/ от трибуната. Той припомни, че Народният съд е произнесъл 2730 смъртни присъди, а на Нюрнбергския процес има само 12. Разстреляни са хора, които са се борили за българската национална идентичност. Димитър Пешев, организирал защитата на българските евреи, е осъден на 15 години затвор, отбеляза Атанасов. Важно е да се припомнят тези факти, защото има опасност през годините да бъдат засипани от прахта на историята, заяви той. За да има помирение, трябва да има покаяние, отбеляза Атанасов.

Александър Симов /"БСП за България"/ реагира, че от всеки друг е очаквал декларация за 9-ти септември, но не и от "Демократична България". "Половината тук са деца на старата номенклатура, част от вашите родители тази вечер ще празнуват и оттук нататък всяко изречение от "Демократична България" трябва да го възприемаме като карикатура", заяви той.

Тази трибуна помни страшно много политически есета на тема 9-и септември, припомни Симов. Девети септември не трябва и не може постоянно да бъде използван като политическа дъвка, коментира той, докато депутатите от ДБ напускаха залата. Докато има напускащи тази зала, обединението остава просто една фантазия, коментира Симов. Той отбеляза, че това, което се е случило след 9-ти септември, постоянно може да бъде изобличавано, но е започнал строежът на една друга България. И никой няма право да казва на хората, които са се борили и са дали живота си, че са престъпници, добави той.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза от трибуната, че е учил в гимназия с децата на партийни величия, ходил им е на гости и някои от тях имали охрана на входа и домашни прислужници. "Така че 9 септември е черна дата в българската история, каквото и да разправят българските комунисти", заяви той.

Арман Бабикян /"Изправи се БГ! Ние идваме!"/ посочи, че днешният ден продължава да разделя България и явно за 30 години не сме успели да си простим. По думите му всички се опитват да натъкмят историята според собственото си желание.

"Не ръкопляскайте, не милвайте паметника на Тодор Живков в Правец, не му разтривайте ушите, нищо добро няма да получим за бъдещето от това, че се разделяме за миналото", каза Бабикян. И призова - "да затворим тази книга, да си простим, за да вървим напред".

От ГЕРБ-СДС също реагираха с декларация. БСП попита защо на всеки 9-и септември се повдига въпросът за случилите се събития през 1944 г. Отговорът е прост - до момента, до който в българския политически живот има хора, които смятат, че нова България може да бъде построена върху костите и кръвта на своите сънародници, ще има и хора, които ще повдигат този въпрос, каза Петър Николов /ГЕРБ-СДС/. Това, към което ние призоваваме, най-вече вас отляво и производните от БСП политически сили, които сега са седнали отдясно и се назовават протестни партии, е смирете се - пред паметта на нашите предци, пред паметта на жертвите, смирете се в името на България, добави той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
6
 
15
 
! Отговори
ЛЕК ЗА РАДЕВ НЯМА... преди 2 години
ЛЕК ЗА.... КОМУНИЗЪМ.. И ЗА... ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ..... НЯМА...... ХОРАТА МИСЛЕЩИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА РУМЕН РАДЕВ ДА ГО ЗНАЯТ......
214
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капсулования Комунизъм и Насилственото християнизиране на Българите през 866 г от Византия са едно и също Зло за Българския Народ
213
0
 
5
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Лява партия, в която членуват бизнесмени/олигарси не е лява партия. Дясна партия с членове, които не са бизнесмени(дами)/самонаети не е дясна партия. Либерална партия основаваща се на етнически характер, не е либерална партия. Патриотична формация анти гей, не е патриотична, a консервативна, може би. Всичко е пълно мазало.И всички "партии" се движат по оста комунисти/демократи. Партийците нямат интерес да се помирим с миналото си. Защото ще изчезнат, като безидейни и безхаберни.
212
2
 
10
 
! Отговори
истина преди 2 години
Комунизмът е ляв фашизъм.Фашизмът е десен комунизъм.
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП и Да България са червиви с хора на ДС. ИТН и ИМВ са пък на пряко подчинение на БСП/БКПара Радев. ДПС има за почетен председател и силен човек агент на ДС. Въпроси?
210
2
 
9
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
Пропуснах само да добавя и Светлана Алилуева - бяга от баща си, Йосиф Сталин чак в САЩ! А да споменем ли и Павлик Морозов? По-точно баща му, който е бил предаден на комунистите от сина си?
209
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се срамуват от произхода си?Защо напускат?Не можеш да избираш родителите и роднините си.Нито да ги промениш.Бащата на Мирчев е бил партиен секретар на БКП в община Крушари. Бащата на съпредседателя на коалицията Владислав Панев е агент от ДС с псевдоним Роза.Христо Иванов произхожда от болшевишко коминтерновско семейство.Радан Кънев мълчи, че има тъст агент на Държавна сигурност с псевдоним Смирнов.А Атанас Атанасов бил член на БКП и е работил като прокурор по време на Възродителния процес.
208
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иво Мирчев е син на секретаря на БКП в добричката община Крушари - Николай Мирчев.Мирчев младши вече се забърка в два големи скандала през 2018 година се разбра, че едва прохождащият политик е записал с връзки децата си в елитна детска градина в столичния кв. Горна баня, без да бъде спазена процедурата с класиранията. Есента на миналата година кандидатът за депутат пусна фалшивата новина, че собственикът на веригата детски магазини Хиполенд Мариан Колев е бил притискан да продаде бизнеса си.
207
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Атанас Атанасов не му е било нужно да е агент, той по служба си е работил за Държавна сигурност и БКП. По време на Възродителния процес и Голямата екскурзия на българските турци през 1989 година е прокурор в Разград. Тогава прокуратурата в комунистическа България е на подчинение на Централния комитет на БКП и прокурор се става само с решение на партията. В отчета за дейността на Разградската прокуратура за 1989 година за младшите прокурори Атанасов и Личева оценката е за техния труд и
206
2
 
18
 
! Отговори
до 224 преди 2 години
Христо Бойкикев потомствен комунист. Баба му е рускиня, генерал от Червената армия. Дядо му НЕДЯЛКО БОЙКИКЕВ е руски агент. Убиват го по време на голямата чистка в Берлин. Майката на Христо е родена 1932г.в Москва.Връща се в България СЛЕД 9.09.1944г. и Влиза в БКП. Изключена е от партията заради участие в няколко дисидентски организации, за което е изключена от партията, но по-късно се връща в БСП.Сестрата на Христо Иванов- Светлана, е историк в БАН и е агент на ДС, и в момента.
205
12
 
9
 
! Отговори
Читател преди 2 години
По време на така нар. демокрация 2 млн. българи умряха, а още толкова избягаха от "чудесните" условия за живот в България. Народът ни първи по смъртност в света!
204
2
 
2
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
До: номер 227 Бе няма такова животно "потомствен комунист" бе!!! Алберт Гьоринг е получил специално признание от народа на Израел, не само ние българите сме спасявали евреи! А Катарина Химлер е омъжена за евреин, само не съм сигурен дали не беше равин.
203
2
 
11
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
До: номер 224 Не, ти се майтапиш!!! Скоро ще гласуваме закона за лустрацията и комунистите ще видят тогава кон боб яде ли! И ти ще видиш! Само гледай!
202
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потомствените комунисти Бойкикев и Атанасов викат на родата си от БСП комунисти. Ей това е да си нагъл лъжец или казано по друг начин, да си политическа уличница!
201
6
 
10
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
РАДЕВ, БАВНО И МЕТОДИЧНО РАЗБИВА БСП С ЦЕЛ ДА СЪЗДАДЕ СВОЯ ПОСЛУШНА ПАРТИЯ НА НЕГОВАТА ВЛАСТ. ВСИЧКИ НЕГОВИ СТРУКТУРИ ЩЕ ПОГЪЛНАТБСП И ЛЕВИТЕ ФОРМАЦИИ.
200
7
 
11
 
! Отговори
Счетоводител преди 2 години
Вчера го напуснаха НС тези от Герб, а днес пък от ДБ. Да го напуснат всичките народни представители и да се кандидатират за депутати в други държави. Аман от простотиите им и алчността им за заплати. Всичко това, при обсъждания за увеличаване не пенсиите. Те са най-много като избиратели, за това всички предлагаха да ес увеличат пенсиите им, но никой не каза, че няма пари за това. Хората протестират с абсолютно основание.
199
8
 
19
 
! Отговори
Ама преди 2 години
Кой ви е дал право да вършите убийства на политическа и религиозна основа бе, кому няги долни ! Ако наистина е съществувал някакъв Народен съд, той отдавна трябваше да е осъдил и самите извършители на такива неща на разстрел ! А що се отнася до синове, внуци, и т.н., всеки отговаря за СЕБЕ си - никой не може да бъде съден за греховете на предците си, освен ако и той не върши същите !
198
3
 
8
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
ДЕКЛАРАЦИЯ....Е, и ???Колко ще ми струва хляба,а сиренето,а газта,а парното,а бензина,а училището на детето ми,а лечението на болната ми жена и т.н./Моля да не се бърка с ИТН/.
197
13
 
6
 
! Отговори
български избирател преди 2 години
До: номер 202 (български избирател) По делата им ще ги познаем, другарю! По делата! Четящият декларацията другарю, не е бил член на БКП никога, докато бъдещият подсъдим Бойко Методиев Борисов е бил, и още е член на БКП (бившата, не настоящата партия БСП).Законът за лустрацията не беше приет пак благодарение на същия този член на БКП, защото депутатите от неговата партия гласуваха против проектозакона за лустрацията, другарю! Ама ние избирателите помним! И гласуваме за ДБ!
196
4
 
14
 
! Отговори
Паметник преди 2 години
Е сега остава и Радев да се поклони на комунистите за 9-ти септеммври, че да сме наясно кой какъв е.