ГЕРБ отвърна на обвиненията: В МРРБ е настъпил тотален хаос и безсилие

Строи ли се магистрала "Хемус", попита Петя Аврамова
137
ГЕРБ отвърна на обвиненията: В МРРБ е настъпил тотален хаос и безсилие
Снимка: БГНЕС

"В Министерството на регионалното развитие и благоустройството е настъпил тотален хаос, безпътица и безсилие да се управлява целият административен процес. Апелираме към МРРБ и следващия служебен кабинет този ресор да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които да могат да управляват, както административно, така и политически процеса. От 4 месеца това явно не е водеща политика", заяви бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ Петя Аврамова в парламента.

Още по темата
По този начин тя отговори на обвиненията за нередности в строителството на магистрала "Хемус", които по-рано днес бяха оповестени от регионалния министър Виолета Комитова. По думите на настоящия министър, незаконно строителство има по трасета 4, 5 и 6 и затова от министерството поръчват да се направи проверка с дрон в района.

"Това, което интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала "Хемус"? Отговорът е не. Всеки може да мине и да направи своята преценка", отсече Аврамова и попита:

"Строят ли се останалите големи проекти, които касаят Северна България - това, в което ние вложихме много труд? Виждаме как всичко рухва пред очите ни, а хората от Северна България чакат да видят тези отсечки!“

Бившият строителен министър отсече, че законът наистина трябва да бъде спазван и точно това са правили от ГЕРБ.

"От 4 месеца министерството се управлява от служебен министър, който първо смени управителния съвет на АПИ, след това изчегърта и него, спешно трябваше да върне един от членовете, за да има кой да разпише поне заплатите, изчегърта и шефовете на "Автомагистрали", за ВиК холдингът също е сменено ръководството", продължи Аврамова.

Зам.-шефката на парламента Росица Кирова пък разказа, че била на посещение в Берковица, където хората и местните управници я попитали какво става с тунела под Петрохан. "Отново ще имаме служебно правителство? Така ли ще се работи. Ако идва икономическа криза, няма да я решим само с пари на калпак", посочи Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
18
 
21
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Не само в МРРБ, повсеместно в администрацията е настанал ступор защото е по-лесно нищо да не правят - няма опасност да те нарочат за изчегъртване. Единствено безопасно е да се търсят кусури на предишното управление. Както беше казал другаря Живков - снишаване да мине бурята :)
80
14
 
18
 
! Отговори
ПРИ ГЕРБ 50 лв.... преди 2 години
ПРИ ГЕРБ, ДПС и БСП...120лв.....а от НОВА ГОДИНА ОЩЕ ПО 80-лв..КАТО ПАДНЕ РУНДЬО.
79
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за жалост в съда политиката рядко печели срещу бизнеса. Така че да ни е честито плащане с неустойките към фирмите.
78
9
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
До Анонимен 73: Още по-къс виц: Чалгари и комунисти чегъртат магистрала в строеж.
77
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има два вида търсене на отговорност, едната за злоупотреба с власт а другата за бездействие с власт. Е второто е за Комитова, която от страх фа пидпише какъвто и фа е документ предизвика хаос и безвремие в МРРБ
76
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова ще има да кисне по съдилища за пропуснати ползи от фирми свързани с Хемус и спиране на плащанията за готови участъци. Само гледайте.
75
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на служебното правителство разкри огромни кражби, остава най-важното всичко това да бъде доказано в съда и крадците да бъдат вкарани в затвора. Що ми се струва, че това няма да се случи, защото обвиненията са лъжи и полуистини. До изборите ще вдигат шум за крадливия Герб, после всичко ще утихне.
74
13
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Сата НАТО Актуализацията е била НА БЮДЖЕТА НА АПИ, не на държавата. ММежду другото, Комитова твърдеше, че АПИ нямала бюджет за започнатите дейности, щото бюджета й бил 390 млн. лева. Оказва се (и от написаното от теб), че АПИ ВИНАГИ е имала бюджет за това, което прави. А актуализация на бюджета на АПИ ГЕРБ ще позволи, кгато Комитова, Киро Язовиро и Асанчо кажат КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА 500 милиона лева заделени за автомагистрала Хемус, ПЛЮС целия бюджет на АПИ, защото МРРБ спря всички плащания.
73
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много къс виц: Чалгари и комунисти строят магистрала :)
72
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана на ОПГ Гроб! Арести за разбойническите главатари!
71
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Котарак Обаче при Боко беше "подкуп", а сега е "компенсация" :)))) Нищо, те комунистите винаги раздават щедро, докато почне да дрънчи на кухо и след това оставят държавата да се оправя както може, след поредното й фалиране след тяхно управление ..
70
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
На 13.08 т.г. " Аврамова даде пример, че през 2020 г. с актуализация на бюджета на АПИ били дадени допълнително 1 млрд. 409 000 млн. лв., през 2019 г. 984 милиона лева, 2018 г. 1 млрд. 728 млн. лв" ---///-----/. ....Тоест, ГЕРБ Винаги в средата на годината са правели актуализации и са наливали по 1,3 млрд за пътища. Сега блокират актуализацията. А що не си Е П М ?
69
3
 
1
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
До Анонимен 64Това е гад бе! Ще ти се изплюе в чашата.
68
11
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Абе вие като.правите ремонт и нямате възможност да си докарахте строителния материал не давате ли пари на майсторите да отидат и да ви купят ,защото те най-добре знаят какво какво и колко ще им трябва.Навсякъде по света се прави така.Тия които ви лъжат много добре го знаят ,но нали трябва да омаскаряват за да печелят електорат.
67
7
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Защо чак сега се строи от герб магистралата Хемус ? Ами защото СЕВЕРА е гласувал за БСП , А НЕ ЗА герб , БИЛ ''ЧЕРВЕН'' , та за туЙ .
66
9
 
15
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Бря! К'ва стана тя? При боко - 50 лв. добавка. Без боко - 120 лева.
65
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До оРоР Брей, не знаех, че това колко си грамотен и дали си пазиш здравето зависи от Борисов. Той май верно ще се окаже някакво слънце, щом и личните отговорности вече му се пишат на него! А за българските магистрали, понеже съм в Германия, да ти кажа, че са си много прилични.
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
таз става за келнерка
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 48-53....А какви трябваШЕ до сега да са пенсиите ,... ГОСПОДИНЕ ?Защо ни залъгвате със СТОТИНКИ ? А нещо за цените , според пенсиите и заплатите ,... КАКВИ СА .Защо не погледнете КОМШИИТЕ които са в Ес като нас , как е ТАМ ,... А ???
62
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие гербери, защо не построихте магистрала Хемус, пита народът?