ГЕРБ отвърна на обвиненията: В МРРБ е настъпил тотален хаос и безсилие

Строи ли се магистрала "Хемус", попита Петя Аврамова
137
ГЕРБ отвърна на обвиненията: В МРРБ е настъпил тотален хаос и безсилие
Снимка: БГНЕС

"В Министерството на регионалното развитие и благоустройството е настъпил тотален хаос, безпътица и безсилие да се управлява целият административен процес. Апелираме към МРРБ и следващия служебен кабинет този ресор да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които да могат да управляват, както административно, така и политически процеса. От 4 месеца това явно не е водеща политика", заяви бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ Петя Аврамова в парламента.

Още по темата
По този начин тя отговори на обвиненията за нередности в строителството на магистрала "Хемус", които по-рано днес бяха оповестени от регионалния министър Виолета Комитова. По думите на настоящия министър, незаконно строителство има по трасета 4, 5 и 6 и затова от министерството поръчват да се направи проверка с дрон в района.

"Това, което интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала "Хемус"? Отговорът е не. Всеки може да мине и да направи своята преценка", отсече Аврамова и попита:

"Строят ли се останалите големи проекти, които касаят Северна България - това, в което ние вложихме много труд? Виждаме как всичко рухва пред очите ни, а хората от Северна България чакат да видят тези отсечки!“

Бившият строителен министър отсече, че законът наистина трябва да бъде спазван и точно това са правили от ГЕРБ.

"От 4 месеца министерството се управлява от служебен министър, който първо смени управителния съвет на АПИ, след това изчегърта и него, спешно трябваше да върне един от членовете, за да има кой да разпише поне заплатите, изчегърта и шефовете на "Автомагистрали", за ВиК холдингът също е сменено ръководството", продължи Аврамова.

Зам.-шефката на парламента Росица Кирова пък разказа, че била на посещение в Берковица, където хората и местните управници я попитали какво става с тунела под Петрохан. "Отново ще имаме служебно правителство? Така ли ще се работи. Ако идва икономическа криза, няма да я решим само с пари на калпак", посочи Кирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
14
 
! Отговори
Nick преди 2 години
Щом има нарушения внесете ги в съда и ги докажете. Тези пресконференции дето се казват едни неща са безсмислени. Какво стана с подслушванията - май нищо не доказахте ама пак приказките бяха много. За нас като хора които искаме да не мрем по пътищата и да не си трошим колите ни е важно да се случи строежа на магистралата. Ей това свършете ... ако не можете се махайте.
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
алоо чалгарите, ноември ще гледате парламента от към парадния вход. Направете си снимки за спомен за внуците.
39
1
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
аде вземи се ограмоти , какъв Брюксел сънуваш. Хемус е национален проект.
38
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да беше само магистрала Хемус , ми то накъдето се обърнеш вече е пълан батак. Погледнете какво става с пенсиите. Сутринта гласуват едно после се скарват след обед гласуват друго. Вече 20 дена не могат да се разберат. Това, което става с пенсиите се случва навсякъде във всички отласли. Бойко всеки ден обикаляше пътищата знаеше проблемите на строителите и ги решаваше веднага. Незавсимо от писъците на тези, които бяха далеч от баницта. Затова всичко вървеше.
37
11
 
6
 
! Отговори
Триете ли преди 2 години
Казала тоталната калинка :)
36
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До G " ... дали това което казва КомитКОВА .. " Мдаааа, не знам коя е тая Комиткова, но Комитова лъже откакто е дошла на тоя пост, тъй че за съжаление, НЕ й вярваме на това, което казва.
35
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия магистрали не се ли строят и с пари от Евро фондове?Ако е така, как пък от Брюксел не са видели измамите, нали имат специална служба занимаваща се с такъв тип измами?!Явно льотчика и чалгарите са по-големи дедективи от,, ОЛАФ".
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига с тая дъвка с взети имотчета, ако наистина бяха взети сега нямаше да с токова ограничени участъци от към скорост проекта на Хемус. Само че някой си мисли че от една буренясала нива ще извива ръцете на държавата да стане милионер. Е сега магистралата минава над нивата а той да копа с мотиката.
33
8
 
14
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
И на тая кака , каква и е била заплатата , И бонусите под маСИТЕ , от спечелилите държавните поръчки !?
32
7
 
4
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Според кандидатът на ИТН за Премиер с/у когото скочиха от ДБ, ИМВНИ , и БСП : Който е нарушил законите ,..... в затвора , няма Мая , няма Бойко , няма Христо Иванов , няма Дончева и Нинова ... ТА ЗАТОВА СЕ УПЛАШИХА ОТ КАНДИДАТ -ПРЕМИЕРА на ИТН !Питаха го какво предлага , питаха го , ... и накрая той им каза , че няма да толерира никакви престъпления и ПРЕСТЪПНИЦИ-КРАДЦИ !
31
13
 
16
 
! Отговори
G преди 2 години
Е то голям отговор . Комиткова и казва че няма документи за строеж и че всичко р незаконно тя ми говори гербаджийката говори за хаус хахах Не в интересува дали е вярно или не това което казва Комиткова а защо магистралата не се строи хахах Всички Гербаджии в затвора
30
3
 
5
 
! Отговори
до смях преди 2 години
еййй мазоли ти излязоха фа си сменяш ай пи то да цъкаш минуси, смешшникк
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"То ако човек се захване навскякъде ще излезнат нередености. Като цяло това слабо ни интересува, искаме прогрес по този както и всички останали инфраструктурни проекти." Сега така говориш, но ако ти бяха взели имотчето на рекет щеше да ревеш като гладна мечка!
28
11
 
11
 
! Отговори
Защо така? преди 2 години
Защото не се отклоняват парички към партийната касичка на Герб и некои чекмеджета ли?
27
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство освен да лъже и маже друго не умеят, съставено е изцяло то мошеници и измамници на едро.
26
4
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
брей ти пък много знаеш, ми като знаеш *** и ги осъди иначе си един гол охльоффф
25
13
 
11
 
! Отговори
ГРОБ преди 2 години
кражба,кражба,кражба
24
12
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-13 да тотален хаос,след като си отиде тиквата,бъкиите му излязоха на яве,почнаха проверките от служб.правителство,и всички неразбории и беззакония,цъфнаха,на яве.
23
6
 
8
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
никой, лъжи недоказани партенки
22
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това, което интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала "Хемус"? Отговорът е не. Всеки може да мине и да направи своята преценка". Аз пък питам, откъде другарката Аврамова знае от какво се интересувам? Мен не ме интересува строежа на магистралите, ами ме интересува къде са парите и кой ги е откраднал. За тези милиарди, които свиха, можеха да се построят десет магистрали. Егати наглите хора, честно!