Гълъб Донев: Преизчисляването на пенсиите е закъсняло

Депутатите решиха увеличението да влезе в сила от 25 декември
9 сеп 2021 15:43,
60
Гълъб Донев: Преизчисляването на пенсиите е закъсняло
Снимка: БГНЕС

"Това преизчисление на пенсиите всъщност е закъсняло". Така служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев коментира окончателно приетата актуализация на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО).

Народните представители решиха преизчисляването на пенсиите да стане от 25 декември тази година. От тогава ще се увеличи и минималната пенсия. Тя ще стане 370 лева. Максималната пък ще достигне 1500 лв.

Още по темата
"Ние за първи път предлагаме това преизчисление да се случи през коефициента за осигурителен стаж и да гарантира едни трайно по-високи пенсии за българските пенсионери. Гарантираме една предвидимост и финансова устойчивост на българската осигурителна система", посочи Донев след бурните дебати в парламента.

Освен преизчисляването на края на годината, парламентът взе решение за месеците октомври, ноември и декември до края на 2021 г. всеки пенсионер да получи по 120 лв. месечна добавка, като антикризисна мярка по време на пандемия, пише БГНЕС.

"Така гласуван законът, с тези приходи и разходи, няма притеснения, че не може да бъде изпълнен", увери социалният министър и допълни: "Това е вариантът, който може да бъде изпълнен и който дава достатъчно доходи за българските пенсионери, особено през зимните месеци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
15
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 години
Как може да те кръстят Гълъб? Сестра му сигурно се казва Гугутка.
28
1
 
17
 
! Отговори
Ми да преди 2 години
Но пак с три години изоставане. А на дупетатите всеки 3 месеца се преизчислява. Защото така е справедливо. Пенсиите така или иначе са пътници.
27
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 2 години
Уравниловка , на всеки еднакво. Който се е осигурявал на по-висока заплата ,а е можел да се осигурява на минимална еглупак. А какво става със законите за категоричните работници как изведнъж ги премахнахте. Как с едно решение премахнаха друго.
26
3
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Тя и сега ставката е ниска.
25
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закъсняло е, че и остаряло преизчисление спрямо дохода от 2019 год. И ще важи за 2022год.- 3 години назад. На *** направихте хората.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина?! Закъснели?; Имал предвид, че преди месец или година щеше да се направи на по-ниска ставка и по-малко пари да получат хората, не че сега не му е времето!
23
1
 
22
 
! Отговори
6 преди 2 години
Много шум за почти нищо.Цените хвърчат от седмица на седмица.Какво ще купиш с тези пари?Нещата се влошават !Това са инфлационни пари -цените се вдигат и оттам се вдига и ДДС-то.Ние нямаме икономика-какво пресмятат!Една земеделска страна с толкова възможности да произвежда земеделска и животновъдна продукция внася домати ,свинско месо и пр!Безобразие!Нямаме истински управленци!А като прибавим и националното си качество да се самокрадем нещата си идват на мястото си!Трябва да изберем мениджъри!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1500 лева, най накрая. Беше смешно и жалко, да ми говорите за максимален праг на осигуряване от 5000 лева, едва ли не, с пенсия от 900 лева ...
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 ... С кои ме бъркаш. Тия с чувалите бяха инсценировка да уплашат такива като теб.. Май не си много от информираните. Ти май си от капсалованите коне с капаци. Излез от кучината отвори си очите и виж как живеят хората. Ти ядеш хляб с набухватели и консерванти ела тук в бялата държава да видиш какъв хляб яде моето семейство. Вашата хлебна пшеница идва тук . Мутрите ви я изнасят а за вас оставят фуражната нали сте пра.сенца. Грух Грух.
20
3
 
13
 
! Отговори
Може да се преди 2 години
каже, че всички партии и партийки в парламента с гласуването на бюджета успешно си направиха ПР на гърба на българския данъкоплатец. Честито! И заплати им плащаме и предизборен ПР им плащаме, че и за пенсии ще има и за машини за единственото по рода си световно машинно гласуване. Пир по време на чума!
19
6
 
1
 
! Отговори
до12 преди 2 години
а тия в чувалите при вас как ги пишат, гладни.
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и като е закъсняло, дай да не го правим
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13. Какви комунисти ти се привиждат? Кой разпределя благата при капиталистическа икономика? Я помисли дали и Путин не е виновен.
16
4
 
31
 
! Отговори
То кое не е преди 2 години
То само това да е закъсняло? Ама за да си гласувате депутатски и министерски заплати не закъснявате нали?
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този да каже нещо.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще види той като дойде Орел Ястребов !
13
4
 
7
 
! Отговори
Сандокан преди 2 години
Не е бил от любимите деца на майка си, иначе нямаше да го наказва като го кръсти така.
12
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При крадливите комунисти всяко преизчисляване в полза на народа винаги е закъсняло. При тях обаче никога не закъсняват кражбите на гърба на народа.
11
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията ви изяде всичко още преди месеци. Я отидете да си купите нещо за ядене за четири членно семейство. Бях на гости преди месец на приятел в София. Човека се чуди как да върже краищата. Обещах да го уредя тук в бялата държава на работа. Тук поне няма да се чуди как да нахрани семийството си. Тук Има магазини с намалени продукти от 30 до 70 процента. Поне от глад никога няма да у.***. А при вас гробищата са пълни с у.мрели от глад. Но ги пишат от Ковит. Голема държава сте да знаете.
10
3
 
15
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Е аз от както те познавам ти само с пенсиите се занимаваш и сега видя ,че преизчисляването на пенсиите е закъсняло.