Каримански: ГЕРБ, ДПС и БСП купуват гласовете на пенсионерите

Шефът на бюджетната комисия публикува пост в профила на Трифонов
9 сеп 2021 07:14, Елка Василева
80
Каримански: ГЕРБ, ДПС и БСП купуват гласовете на пенсионерите
Снимка: архив, БГНЕС

"Вчера и днес се води дебат, политически и предизборен, със заложник бъдещето на нашите деца и внуци. Ние всички считаме, че пенсионерите в България заслужават достойни старини. Това, което се случи вчера в Народното събрание е предизборна агитация, в която ГЕРБ, ДПС и БСП купуват вашите гласове, предлагайки по 120 лева добавка за всеки месец за възрастните хора. Това решение всъщност е подигравка с вас, нашите майки и бащи, защото ще важи само до края на 2021 г. Виждате ли загрижеността им за януари месец догодина – не, нали?! Не ги е грижа какво ще стане с вас след Нова година! Те се грижат сега да си подсигурят вашите гласове за изборите и не мислят как ще живеете след това. Именно те – ГЕРБ, ДПС и БСП ви оставиха повече от 10 години без съществена пенсионна реформа и с мизерни пенсии. Подхвърляха ви и продължават да ви подхвърлят трохи! ".

Още по темата

Това написа във Facebook финансовият експерт и депутат от „Има такъв народ“ Любимир Каримански, който е председател на Комисията по бюджет и финанси. Той използва профила на лидера си Слави Трифонов, за да изрази позицията си.

“Има такъв народ” предлага по-дългосрочно решение, даващо възможност на стабилност и сигурност на вашите доходи до провеждане на цялостна пенсионна и социална реформа. То гарантира минимална пенсия от 370 лева, която е над прага на бедност за 2021 г., повишение на максималната пенсия до 1500 лева и преизчисление на всички пенсии. Предложението на “Има такъв народ” е в рамките на възможностите на бюджета, тоест то е реално, честно и изпълнимо веднага", пише още Каримански.

И добавя: "Вчера депутатите на ГЕРБ, ДПС и БСП приеха двете предложения едновременно – хем минималната пенсия да стане 370 лева, за три месеца, до Нова година, хем да ви подхвърлят подаяние по 120 лв., което всъщност е подигравка. Защо? Защото по този начин до края на годината трябва да се изхарчат още над 800 милиона лева, а тези пари държавата просто ги няма. За да ги има, трябва или да се увеличават данъците, или да се увеличи държавният дълг. И в двата случая, уважаеми пенсионери, тези пари ще бъдат взети от хората, които работят, тоест от вашите деца и внуци. Вие сте умни и виждате, че това е лош вариант, както за вас, така и за вашите близки. Защото нито вие ще забогатеете за три месеца с по 120 лева, нито вашите деца и внуци ще имат повече пари, просто понеже те ще са хората, които ще връщат тези пари".

Каримански допълни, че от “Има такъв народ” внесоха "предложение, което е в полза на пенсионерите, изпълнимо е и няма да взриви финансите на страната".

"Предложението съчетава двете гласувани вече предложения в пленарна зала, а именно - 120 лева добавка до края на годината, а от 25 декември да влезе в сила увеличение на минималната пенсия на 370 лв. и максимална пенсия от 1500 лева и преизчисление, считано от 2021 г. “Има такъв народ” подкрепя и обезщетението за гледане на дете до две години в размер на 650 лева, както и предлага допълнително стимулиране на работещите майки с деца до 2 години, с не по-малък размер. Вярвайте на практичността, имайте доверие на обективността и не обръщайте внимание на хора, които лъжат по принцип", завършва поста си Каримански.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
карамански,всички пенсионери,ако получаваха,колкото теб,нямаше да си продават гласовете,и едно не разбирам,нямаш един кибрит служба,като политик,и вече се правиш,на голямата работа,като началника си славуна,много добре младите от чужбина разбраха,че не ставате за нищо,но знай,че пак може би ще гласуват за ИТН,но не заради вас "големите"политици,а заради това,тиквата да не е на власт.
41
0
 
13
 
! Отговори
Каримански, преди 2 години
и вие излъгахте балъците с приказки за 120 депутата и левче субсидия, ама се правите сега на ущипани.Айде молА ти сЪ
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДЪРТАКОСкъпи вписвачо, едва ли има по грозни думи от тези. Помисли.., защо да правят това което им пожелаваш.., вероятно има и по-весели неща. Сега се извини или замълчи.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние бяхме като вас и вие ще сте като нас. Почитайте майките и бащите си, внасяйте си реални данъци и се борете за общото благо и себе си. Започнете да вярвате, защото, кои сте вие да определяте живота на майките и бащите си. Ако сега нека не правите нищо за тях, то утре няма да има нищо за вас.
38
4
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
А ИТН и ДБ купуват гласовете на г*з*миячите в чужбина, които не би трябвало въобще да определят законодателна и изпълнителна власт тук, тъй като не плащат данъци и такси и не се подчиняват на българските закони.
37
2
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Аз съм пенсионер. Не искам да съм такъв, но такива са законите. Имам две дипломи 3 едика и купчина тапии. Мога да се състезавам с много от вас по компютърни умения, а дори и за чисто физическа работа... Но никой не ме иска! И не само аз - хора на 50+ също имат проблеми с намирането на работа, въпреки че са кадърти, дисциплинирани, работливи. Щом държавата може да си позволи да хрантути кадърти, можещи и знаещи - нека го прави!
36
2
 
2
 
! Отговори
Без преизчисление преди 2 години
1 млн българи ще получават минимална пенсия. Комунизмът дойде, спете спокойно, деца.
35
6
 
0
 
! Отговори
РАВЕНСТВО преди 2 години
Нека се борим за равенство на пенсиите - без максимална и без минимална. Нека всички получават по 2 минимални заплати, независимо от трудовия стаж! Всички ядат и произвеждат фекалии. Но нека пенсионирането да става на 75г. До тогава всеки може да работи по нещо. Повечето вземат хем пенсийка хем някое ТЕЛКче и дечица от Германия им превеждат - така че нека не ги жалим.
34
1
 
7
 
! Отговори
Дай Боже преди 2 години
Дай Боже такива подигравки с пенсиите - по 50 по 100, че сега и по 120лв.Работата е там, че депутатите трябва да започнат да комуникират. Да не изолират ДПС, ГЕРБ, БСП - това е много опасно. В същото време е много инфантилно - в детската градина едно дете правеше така - опитваше се да изолира сина ми - "Няма да си играете с него!". Хем е смешно, хем е Тъжно! Бий искал политика без Тошковци и Трифоновци, без Майчета и Татянки! Но уви - това е положението! Избрани са!
33
2
 
3
 
! Отговори
az преди 2 години
До az 3) Увеличението на минималните пенсии е задължително! Иначе тези хора щяха да получават същите пари - но като допълнителни помощи! За данъкоплатците няма разлика.4) Увеличението на максималните пенсии може да се отложи. Хора, които получават по над 1000 лв чист доход на месец не са застрашени от гладуване, студуване и др.такива. А това увеличение, все пак, натоварва данъците ни. За да не решите, че го казвам от омраза към тях - аз, като се пенсионирам скоро, ще съм в тяхната група.
32
2
 
4
 
! Отговори
az преди 2 години
До Анонимен 1) Гласува се промяна на бюджета за 2021 г. - няма как в тази промяна да има нещо за 2022 г. Това ще стане при гласуването на бюджета за 2022 г. След месец - най-много два - ще трябва да се гласува за бюджета за 2022 г. (Тук може да се запитаме - защо, за бога, трябваше сега да се гласува промяна, като след месец ще е задължително да се приеме новия бюджет?!)2) Опонентите им също предлагаха да купят гласовете на пенсионерите - за по 70 лв.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионер да гласува на машина е като антиваксър сам да си бодне ваксината.
30
3
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 години
Да, направихте уравниловка. Този който се подпира на метлата с цигара в уста, запчнал да работи в чистотата от 15 годишен, цял живот е на помощи за отопление и за 10 - те деца го изравнихте с този, който учи 5 години, след това аспирантура, осигурява се на висока заплата или работе при тежки условия.ИТН (има такива наглеци, некадърници.)
29
4
 
19
 
! Отговори
Аспарух преди 2 години
Каримански е тъпо бичме! Наследствен чиновник на държавната ясла. Затова и мозъка му няма гънки. Купуване на пенсионерски гласове ?! Един пенсионер няма да си купи с тези пари чалга диск! Ще си купи хляб, лекарства, ток, зимнина. Ти мисли за чантите, обувките и дрехите на депутатките. Като гледам как се продавате на Татяна Дончеа ....!
28
2
 
22
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Ами откажете се с 50-60% от заплатите си бе.Първото нещо което предложихте беше да си направите заплатите 10 000 ,направихте си купища комисии което означава още 5-6 000,отделно огромните заплати на Пледседателя на народното събрание и заместниците му.Я изчезвай и не ни баламосвайте всички мошеници.Вие не заслужавате и 20 лв.защото всичко е от нашия джоб
27
3
 
15
 
! Отговори
мм преди 2 години
Ами 50 лева върху пенсиите гарантирани докато сме на власт , не е ли купуване на гласове?
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този дребните пари за пенсионерите му се виждат много, а техните свръх високи заплати за нищо работа му се виждат справедливи.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му е работа на президента чрез служебното си правителство да налага политики дето друг ще ги плаща ----////----- Това кой ти го каза, че Президента налагал политики? Парите за пенсионерите ги гласуват депутатите в Парламента.
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионери, бегайте да празнувате 9-ти септември. На него се дължи сегашното ви положение. Добре, че"червените"се спряха да празнуват славната битка при Жабокрек. Оказа се откровенна екзекуция на лекуващи се беззащитни немски войници, изнасилване на малолетна и обир на каса.
23
16
 
5
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Прав е човекът. За пореден път фалшивата загриженост за пенсионерите на утвърдени през годините в краденето политически партии (ГЕРБ, БСП и ДПС), пардон сбирщини от сребролюбци, лъсна в целия си блясък.