Каримански: ГЕРБ, ДПС и БСП купуват гласовете на пенсионерите

Шефът на бюджетната комисия публикува пост в профила на Трифонов
9 сеп 2021 07:14, Елка Василева
80
Каримански: ГЕРБ, ДПС и БСП купуват гласовете на пенсионерите
Снимка: архив, БГНЕС

"Вчера и днес се води дебат, политически и предизборен, със заложник бъдещето на нашите деца и внуци. Ние всички считаме, че пенсионерите в България заслужават достойни старини. Това, което се случи вчера в Народното събрание е предизборна агитация, в която ГЕРБ, ДПС и БСП купуват вашите гласове, предлагайки по 120 лева добавка за всеки месец за възрастните хора. Това решение всъщност е подигравка с вас, нашите майки и бащи, защото ще важи само до края на 2021 г. Виждате ли загрижеността им за януари месец догодина – не, нали?! Не ги е грижа какво ще стане с вас след Нова година! Те се грижат сега да си подсигурят вашите гласове за изборите и не мислят как ще живеете след това. Именно те – ГЕРБ, ДПС и БСП ви оставиха повече от 10 години без съществена пенсионна реформа и с мизерни пенсии. Подхвърляха ви и продължават да ви подхвърлят трохи! ".

Още по темата

Това написа във Facebook финансовият експерт и депутат от „Има такъв народ“ Любимир Каримански, който е председател на Комисията по бюджет и финанси. Той използва профила на лидера си Слави Трифонов, за да изрази позицията си.

“Има такъв народ” предлага по-дългосрочно решение, даващо възможност на стабилност и сигурност на вашите доходи до провеждане на цялостна пенсионна и социална реформа. То гарантира минимална пенсия от 370 лева, която е над прага на бедност за 2021 г., повишение на максималната пенсия до 1500 лева и преизчисление на всички пенсии. Предложението на “Има такъв народ” е в рамките на възможностите на бюджета, тоест то е реално, честно и изпълнимо веднага", пише още Каримански.

И добавя: "Вчера депутатите на ГЕРБ, ДПС и БСП приеха двете предложения едновременно – хем минималната пенсия да стане 370 лева, за три месеца, до Нова година, хем да ви подхвърлят подаяние по 120 лв., което всъщност е подигравка. Защо? Защото по този начин до края на годината трябва да се изхарчат още над 800 милиона лева, а тези пари държавата просто ги няма. За да ги има, трябва или да се увеличават данъците, или да се увеличи държавният дълг. И в двата случая, уважаеми пенсионери, тези пари ще бъдат взети от хората, които работят, тоест от вашите деца и внуци. Вие сте умни и виждате, че това е лош вариант, както за вас, така и за вашите близки. Защото нито вие ще забогатеете за три месеца с по 120 лева, нито вашите деца и внуци ще имат повече пари, просто понеже те ще са хората, които ще връщат тези пари".

Каримански допълни, че от “Има такъв народ” внесоха "предложение, което е в полза на пенсионерите, изпълнимо е и няма да взриви финансите на страната".

"Предложението съчетава двете гласувани вече предложения в пленарна зала, а именно - 120 лева добавка до края на годината, а от 25 декември да влезе в сила увеличение на минималната пенсия на 370 лв. и максимална пенсия от 1500 лева и преизчисление, считано от 2021 г. “Има такъв народ” подкрепя и обезщетението за гледане на дете до две години в размер на 650 лева, както и предлага допълнително стимулиране на работещите майки с деца до 2 години, с не по-малък размер. Вярвайте на практичността, имайте доверие на обективността и не обръщайте внимание на хора, които лъжат по принцип", завършва поста си Каримански.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В това не можеш да бъдеш сигурен, Каримански. Какво е в главата ми, само аз си зная. Едно е ясно, пенсионерите са хора дълго живяли, много видяли и мислещи трезво.
21
1
 
11
 
! Отговори
?!?!?! преди 2 години
Която и партия да има намерения да подкупва БГ избирателите това няма с нищо да промени некъдарността на всички БГ политици и стари и нови ?!?!?!
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25Защо от 30 години. От 25 години се спря простотията от 1949-та, ако не се лъжа на всеки 31 декември всички пари от пенсионните фондове в републиканския бюджет. Не му е работа на президента чрез служебното си правителство да налага политики дето друг ще ги плаща и носи отговорност!! Този индивид е готов на всичко за да се докопа до властта. Помним как се държа здравния му министър с предишното правитество и какви оценки даваше за мерките. Сега прилага същите. Ами стани за да седна.
19
2
 
21
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Каримански вие от ИТН какво очаквате? Сле като провалихте един парламент , не направихте правителство , обввявате само вас за протестни партии, другите да стоят и да ви чакат! Видя се че нито имате кадри , нито потенциал да управлявате!
18
1
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Изяще кюфтетата и изпийте бирата, и си гласувайте за който си искате.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зо години подигравки с народа и пенсионерите. Днес ще преизчисляваме пенсиите , устре го отлагаме, днес преизчисляване нап старите пенсии, успре на всички като уравновиловка, всякакви врътки депутатски от всички партии. Омразен парламент с нискочели депутати.
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каримански, ти си радева ***! Хубав урок ви дадоха нормалните партии, а сега квичите. Вие си издънихте принципно като залитнахте по акъла на пРезидента.
15
13
 
10
 
! Отговори
Даскала преди 2 години
Хабер си нямате от немотията на старците !Болести , пандемия , все по- скъпа храна , все по-скъпи лекарства .......Но народа е казал :Сит на гладен вяра не хваща!Как Славчо забогатял с далаверки , на гърба на Ку-Ку бенд и връзкарство ще повярва , че най-спешното финансиране и орязване на всичко друго е повишението на пенсиите и подготовката за хиперинфлацията!Как?Как Борисов лежащ сред евра и злато ще повярва?нЯМАТЕ СИ НАПРЕДСТАВА ДО КЪДЕ ДОКАРАХТЕ НАРОДА НА бЪЛГАРИЯ!
14
13
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Че , 300 лв минимална пенсия,малко ли ви е? Че трябва да се вдигне?
13
1
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тоз да не е братчед на Карамански :)))
12
3
 
22
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Ей, Керимански. През последните години за пенсионерите термина: Тоя купува гласовете на пенсионерите означава увеличение на пенсиите. Така, че в момента правиш реклама на ГЕРБ. Умник!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
завист или загриженост?
10
2
 
11
 
! Отговори
Деди преди 2 години
Тая игра, когато са я играли системните, некои "протестери" са били още блясък в очите. Щото онези знаят, че от есента се връщат на власт, а другите отиват на едно тъмно място, пряко свързано с блясъка в очите.
9
3
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Ами Мика Зайкова предлага фалшиви ЕВРАКИС!!!
8
4
 
26
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Брей! Те ги купуват с120 лева, а вие с голи обещания печелите любовта им - вие станахте бетер комунисти! Щял да даде? Да бяхте дали!
7
4
 
28
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Лъже тоя,на тях,първото им гласуване беше да си направят депутатските заплати по 10 хиляди.Дайте разпечатката от гласуването,всичките протестърски депутати са вътре.
6
4
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
И да добавя само, че пенсиите ги чакат с нетърпение тези 120 лева. Поне от разни познати тук в парка ги слушам какво си говорят. Тях не ги интересува купуват ли ги, популизъм ли е или нещо друго. Хората си чакат с нетърпение паричките и се радват, че ще ги получат. Поне лекарствата ще им легнат безплатно
5
5
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Абе, тоя *** предлага нещо, което вчера ГЕРБ, БСП и ДПС вече са приели. 1:1 Обаче първо вика: "Тези 120лв са подигравка", а после допълва, че Славуцата щял да дава и той до края на годината по 120лв. Пенсията вчера вече я вдигнаха на 370лв, а тоя казва, че те щели да искат да я вдигнат от декември на 370лв :))) Пък после казва, че нямало пари и щели да се вземат от работещите, тоест не е добра идеята за качване на пенсиите....Тоя изобщо наред ли е с централния мозък :)))
4
4
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
редизборни трикове
3
20
 
8
 
! Отговори
Щрудел преди 2 години
Много точно си го казва!