Казусът с гражданството на Петков ще бъде разгледан от КС

Ще се иска съдействие от МВнР
73
Казусът с гражданството на Петков ще бъде разгледан от КС
Снимка: БГНЕС

Конституционният съд ще допусне за разглеждане казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков, съобщиха от съда за БГНЕС.

От там уточниха, че за изясняване на случая ще бъде поискано съдействие и от Министерството на външните работи и от други засегнати институции.

Проблемът с канадското гражданство на министър Петков възникна след като група народни представители поискаха съдебните власти да се произнесат по случая.

Самият Кирил Петков на 23 август изпрати до медиите копие от волеизявлението му за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г.

„Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г.”, се казва в изявление на министъра.

С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани, добави тогава Петков.

В началото на 90-те години на миналия век Конституционният съд разглежда подобен случай с двойно гражданство на тогавашния лидер на Българския бизнес блок Жорж Ганчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
23
 
! Отговори
гугушчук преди 2 години
Какво има да разглежда, не е ли ясно, човекът е канадски гражданин. И сега продължава да е такъв. Прави се на гугушчук като казва, че подал заявление за освобождаване. Той много добре знае, че не е така. Ами ако подаде молба за развод, това означава ли, че вече е разведен?
32
11
 
13
 
! Отговори
ФОРЦА ИТН преди 2 години
На следващите избори като вземем пълно мнозинство и направим правителство тоя измамник първи ще влезе в затвора!
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Данко Харсъзина Всъщност, факта, че "интелигентното" лице нарушава Конституцията само показва, че няма значение какво ти е лицето, а какво правиш.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се налага КС да иска съдействие от МвНР, защото е явно, че Кирчовото "свидетелство" няма да се появи в България без задействане на властите за издирването му. С дипломатическа поща щеше да стигне за няколко часа от Румъния този документ, да не говорим, че за въпрос от толкова значим казус тоя трябваше преди седмици да го е взел и да го предостави където трябва: така нямаше нужда и КС да се задейства.
29
2
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Анонимен...... Единственото нормално и интелигентно лице....... Искаш да кажеш, че Радев и служебният му кабинет са не нормални и т*пи лица? И изискването да се спазва закона не е "окалване ", приятел, просто през закона всички трябва да са равни. Факта, че би с нормално и интелигентно лице не му дава правото да го нарушава.
28
2
 
18
 
! Отговори
ЛИЦЕ НА ОСТАП БЕНДЕР преди 2 години
ИМА НЕ ВЪРНАТИ КРЕДИТИ В КАНАДА..... ДОКАТО НЕ ГИ ВЪРНЕ-НЯМА ДА ГО ОСВОБОДЯТ ОТ КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО......... СЕГА ЩЕ ГИ ВЪРНЕ-С ПАРИТЕ НА ВСИЧКИ НАС-БЪЛГАРИТЕ, ОТКРАДНАТИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ........
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм български гражданин! Как да стана министър???Кой ги назначава???
26
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото нормално и интелигентно лице. Затова търсят начин да го окалят
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
киро Канадеца си мисли, че като е подписал волеизявление и веднага е престанал да бъде канадски гражданин, ама не е така. А пък и като го и познавам лично и го знам какъв шебек и лъжец е съвсем вяра му нямам.
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека е чужд гражданин назначен незаконно. Къде е казуса?
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой те докара чак от Канада???
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш в Канада - некадърник
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карадайъ какъв е по народност???? Родина Турция, пък се чучнал в български парламент... Въобще не им чета глупостите. Някакви неопределени какви са по народност, ще крадат страната ми.. За тази страна кръв се е ляла. Я марж от Парламента!!! Хммм
20
5
 
9
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Тази тема отдавна не е актуална и интересна за никой. Пуска се димка за отклоняване на вниманието от други въпроси.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи според мен в български парламент нямат място хора с двойно гражданство! Нямат право хора, които едвам говорят български език да определят съдбата на децата ми!!! Някакви дето никога не са живели в България, да гласуват за моето бъдеще!!!! Ако все още има българи в тази страна или.....
18
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска му се на Бойко заради гражданството на един високо образован човек да се върнат заедно с ДПС и да крадат, па да крадат и накрая и джамии да ви построят. Мерси! Аз предпочитам хора с образование от Канада да ми управляват финансите!!!!
17
4
 
1
 
! Отговори
Цветанов преди 2 години
Ще се върне на бял кон.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А казуса с гражданството на Доган кога? Той публично заяви че Турция е ногова държава!!! И никой нищо, блатото спи
15
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората вече поумняха и номерата на Герб са смешни! Едва ли има човек, който вече ще гласува за толкова *** и примитивен, озлобен и изхабен с лъжите си човек, визирам ББ.Затова вече партията им се разцепва на две. Зад него остават само Сачева, Караянчева и двама други... Скоро ще разберете истината. Зная го от сигурен източник работещ в медия.
14
4
 
30
 
! Отговори
не разбирам преди 2 години
тоя що продължава да е министър ?! след изясняване на казуса да се реши дали може или не може да е министър . да връща заплатите и чао .