Казусът с гражданството на Петков ще бъде разгледан от КС

Ще се иска съдействие от МВнР
73
Казусът с гражданството на Петков ще бъде разгледан от КС
Снимка: БГНЕС

Конституционният съд ще допусне за разглеждане казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков, съобщиха от съда за БГНЕС.

От там уточниха, че за изясняване на случая ще бъде поискано съдействие и от Министерството на външните работи и от други засегнати институции.

Проблемът с канадското гражданство на министър Петков възникна след като група народни представители поискаха съдебните власти да се произнесат по случая.

Самият Кирил Петков на 23 август изпрати до медиите копие от волеизявлението му за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г.

„Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г.”, се казва в изявление на министъра.

С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани, добави тогава Петков.

В началото на 90-те години на миналия век Конституционният съд разглежда подобен случай с двойно гражданство на тогавашния лидер на Българския бизнес блок Жорж Ганчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
23
 
! Отговори
до АНОНИМЕН преди 2 години
кой, Кой, КОЙ не бил корумпиран? ти казваш, че др. Радев не бил корумпиран, сигурно взятките от Черепа се смятат за хонорари, може би дори си ги декларира и плаща данъци
12
8
 
25
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Кирчо бегай си в Канада, тука те неискаме ! *** си там мама
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, след като КС ще разглежда двойното му гражданство, тук идва следния въпрос...коя сила и кой закон дава правомощия на този човек да уволнява и назначава, и въобще да е министър ??? Или каква е тая държава, в която живеем...???
10
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов ще бъде свален от собствената си партия, след края на мандата му в края на годината, като председател. Причината е абсурдната агресия на Бойко към Радев, която не води към нищо добро. Вече не се вижда бивш премиер, а един обсебен и озлобен човек, който се държи налудничаво. Освен това неговите съпартийци са почти сигурни в победата на Радев и това ще е още по-голям шамар за Борисов. И именно лудостта на Бойко ще вкара партията му в глух коловоз. Радев печели с това, че не е корумпиран.
9
3
 
25
 
! Отговори
дела и документи преди 2 години
другарят Радев възкликна КОНСТИТУЦИАТА, ТОВА СЪМ АЗ
8
3
 
28
 
! Отговори
Край преди 2 години
То конституционния съд едно Дембелхане. Има тир дела в годината и ги мота по 4месеца всяко. Работата е 100 % ясна Киро канадския вълк си е с двойно гражданство и към момента. Само дето се тупа топката да минат изборите за да не стане ясно какви палячовци ни оправляват барабар с гимнастика-летец Радев.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ не е съд, а партия, а Цацаров и Гешев са прокурори. Обърнете се към българският съд!
6
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поискайте и с какво гражданство цели 3 години председателя на СГС руснака Алексей Трифонов, няма българско гражданство! Това означава, че Алексей не може да е председател, не може и да е съдия в български съд. Този руски гражданин цели 3 години е решавал съдебни дела в държава за която той няма гражданство. Парадокс!!! Този човек е избран за председател на СГС от състав на ВСС, под ръководството на Герб, Цацаров, Гешев и всички заподозрени!!!
5
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усещам как радев отива на импичмънт за престъпление с назначаването на чужд гражданин за министър
4
13
 
7
 
! Отговори
Радев и БСП да!!! преди 2 години
Не трябва да им позволяват да се произнасят защото може да предизвикат хаос. Нека президента им забрани да се произнасят
3
0
 
10
 
! Отговори
Махайте го тоа преди 2 години
Тоя ще подкрепи сатанските методики за медицина на еуросъяза! Абсолютен безродни.к и продажник на суверена! Слави май същия излезе,за жалост! Депутати на ДБ дори са внесли предложение за промяна на Конст. За задължително боцкани,кво ще кажете а? Абе ей,как ще дам да ме правите съвместим с интернет бе,да ни съм антена ??? Болни ли са ,луди ли са....
2
3
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Киро Канадеца вчера излъга в националния ефир, че мерките за бизнеса работят. Абсолютен търгаш и мошеник.
1
2
 
19
 
! Отговори
Киро електричката преди 2 години
Развод ми дай...и ми гледай сеирааа....