Мигрантите - пет пъти по-малко от предходната криза през 2015 г.

Все още има места в центровете за настаняване на бежанци у нас
52
Мигрантите - пет пъти по-малко от предходната криза през 2015 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Натискът по границата ни с Турция и Гърция през тази година е нараснал шест пъти спрямо миналата 2020 г., но към 5 септември данните сочат четири пъти по-ниски нива спрямо предходната мигрантска криза от 2015 година. Това съобщи МВР шефът Бойко Рашков след заседанието на Съвета по сигурността към правителството, цитиран от БНР.

Министърът съобщи, че за ремонта на оградата по границата ни с Турция на този етап ще са необходими около 4 милиона лева.

Още по темата
Стопанисването на оградата ще премине към МВР и Гранична полиция, това е договорено и с областните управители, които в момента имат отговорност да подържат съоръжението.

На този етап капацитетът на центровете за мигранти към МВР не е запълнен, при необходимост ще се разкрият нови, посочи Рашков.

"Ремонтирали сме някои, които досега не са действали, и сме в такава готовност. Но увеличаване, драстично, на броя на приетите в тези домове чужденци не се наблюдава. Условията са сравнително добри. За тези хора се полагат необходимите грижи. Обръща се сериозно внимание на това да бъдат все пак в карантина, защото там работят и служители на МВР, и представители на някои от службите, защото все пак някои от тях са без документи, ние не знаем какви са тези хора", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Доста забавно, че колкото по малко мигранти хванеш, толкова по малко мигранти отчиташ. Така ако въобще не си правиш труд да ги ловиш може да кажеш че през България не минава никакви мигранти, Айде за по убедително хвани един двама.
40
4
 
8
 
! Отговори
Браво на Борисов преди 2 години
По-малко са защото г-н Борисов си е свършил работата..Да не би вие гости за 3 месеца да сте направили нещо за тази държава..
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До я да изясним Не, бе човек, рошковия има предчувствие...
38
0
 
14
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
Къде се загуби този гнусен лъжец? Още чакаме доказателствата за подслушванията! Кой, кога, как е подслушвал или е бил подслушван? А дотогава този си остава един долен гнусен лъжец!
37
1
 
11
 
! Отговори
Дамаджанка преди 2 години
Този на снимката и шефа му Румен Радев напълниха Българяи с мигранти. Факт!
36
0
 
8
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Вече има достатъчно прецеденти с твърди мерки спрямо мигрантите!Време е и българското правителстство да се отърси от страха от Брюксел и да запечата границата с всички възможни средства.Това е война,сравнима с ислямското нашествие от 13-15 век и ще има същите последствия,ако не се вземат мерки!
35
1
 
4
 
! Отговори
я да изясним преди 2 години
рашкОФ с бинокъл в ръка ги е броил , или е получил сигнали ?
34
1
 
8
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
другарят "Рашков 19" на оченце ги сметна набързо 5 пъти по-малко ...
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, а ти пет пъти по-малко имоти ли имаш от тогава или повече ?
32
2
 
14
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Кво стана с оня дето Борисов щеше да го яде? С подслушванията какво стана? Тоя що млъкна? Що не уволни *** полицаи дето биха мирни протестиращи? На Радев хората само интриги, гадост и глупости.
31
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
Уж не са желани, уж ни грози нова вълна, уж ще оправят оградата да ни пази от тях, а в същото време Рашков разгласява, как в центровете има места и как България се грижи за клетите и че е готова дори да отвори нови места. Същото е както онова дето изръси л.уд.ата танте. Вместо изрично да се казва, че няма да бъдат приемани, че са нелегални, да се показват кадри с патрули по границата, той прави обратното. Е, как да не опитват късмета?
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Могат да настанят мигранти и в двете къщи за гости на оная кифла, дето спря Хемус.
29
0
 
13
 
! Отговори
справедлив преди 2 години
КПКОНПИ да му конфискува имотите и да настани мигранти в тях да му ги :)
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАШКОВ ЗАЩО Е БЕЗ МАСКА? РЗИ НЯМА ЛИ ДА ГЛОБИ ТОВА СЪЩЕСТВО ИЛИ ТОЙ Е ВАКСИНИРАН С 1 ДАМАДЖАНА РАКИЯ????
27
0
 
11
 
! Отговори
Сержант от запаса преди 2 години
Може да поеме поне 19 от новопристигащите. Във всяка тоалетна по един мигрант. Те и без това за друго не стават, освен за ***.
26
0
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Има още места защото отворихте миграндски лагери които през 2015 даже не са съществували, а бяха изгредени след това като резервен вариант! Мигрантите находящи се в момента в България са много повече от тези през 2015, а все още кризата дори не е започнала, очаква се да е в следващите два месеца!Хем е стряскащо,че тая дамаджана ще е министър през тези месеци,хем се радвам, че провала му ще е грандиозен и ще бъде изгонен с камъни!!!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги настанят в апартаментите и резиденцията му.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чашков за нищо не ставаш
23
0
 
20
 
! Отговори
izh преди 2 години
Абе мутро нагла комунистическа. Натиск в момента няма, защото Турция не ги допуска да преминат Босфора. Просто в момента амуджите нямат интерес, по икономически съображения и заради подписаните договори, да извиват ръцете на Евросъюза. Утре като решат ислямската тълпа ще се юрне и султан ердоганчо ще каже: не можем да се справим сами - ДАЙТЕ. Кой ще се интересува тогава от мнението на милиционерския имотен бос?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците не искат в България.Тука има много български Талибани.Те са по лоши и от афганистанските талибани.