Премиерът Янев свиква заседание на Съвета по сигурността

Темата ще е сигурността предвид очакваната мигрантска вълна
9 сеп 2021 08:32, Елка Василева
30
Премиерът Янев свиква заседание на Съвета по сигурността
Снимка: архив, БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев свиква заседание на Съвета по сигурността.

Тема на днешното заседание на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде състоянието и капацитета на системата за защита на националната сигурност в контекста на очаквана нова мигрантска вълна от Афганистан.

По данни на МВР натискът по границата ни от мигранти е увеличен шесткратно спрямо миналата година, а оградата по границата ни с Турция е в лошо състояние и се нуждае от ремонти в компрометирани участъци.

В това се увери на място преди дни служебният премиер Стефан Янев, който посети района на Малко Търново, припомня БНР. "Всичко може да се направи. Има възможност, има предвидени средства - това ни е целта и правим необходимите усилия да започнем в най-скоро време", каза Янев.

Бежанските центрове у нас разполагат с достатъчен капацитет, засега не се налага разкриването на нови, каза още  Янев.

Има и планове за действие, допълни той. "Планове за нарастване на усилията, така да се каже, за включване на допълнителни хора, хора от армията, от други структури на МВР".

Армията също се включва по охраната на границите ни с Гърция и Турция.

"Военнослужещите между 400 и 700 души ще се противопоставят на нелегално проникване на имигранти на българска територия, ще подпомагат жандармерия и гранична полиция в тяхната дейност, включително за изграждане на заградни съоръжения, наблюдение на границата", коментира преди дни служебният министър на отбраната Георги Панайотов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Пуснете мигрантите, барем некой спаси България най-после
16
2
 
3
 
! Отговори
DF преди 2 години
Кой погледна снимката с буйната растителност до оградата..оградата не е строена в храсталака.А не е поддържана.Къде са войниците да разчистят километри, къде е военната техника да изстърже до почва,къде е пръскането с хербициди за да се вижда оградата...Камери имало в тоя шубрак слон да побегне няма да го видите.Е това е мърлява държава.Тошко Галошко,Члгаропитека и Май-ската роза прецъфтела...алоуу има ли пилот у тоя самолет беее...словоблюдци...Измекерян,Хаджи-там какво беше ...
15
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
"Бежанските центрове у нас разполагат с достатъчен капацитет, засега не се налага разкриването на нови, каза още Янев." Ето, това е доказателство, че планират изграждането на нови и пълнене на държавата с мохамедани. Но сз пропуснали един факт. Тези лукави агаряни никога няма да видят хаир в България!
14
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ше иска 2 милиарда да закърпи оградата :)))
13
2
 
2
 
! Отговори
мдааааа преди 2 години
трябва да ни управляват такива хора. Хора с коса. А не лъснати канчета, нелепа пародия на бързи и яростни. Но, така е по-лесно, вместо да ходиш на фитнес.
12
3
 
3
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Тоя мушморок не рабра ли че и да нареди армия, полиция, жандармерия, пожарна и тн по границата няма да се реши проблема ?!? Проблема ще се реши в Брюксел и Анкара, ама на нито едно от 2те места Радев и сие нито са желани, нито са канени.. Що ли ?
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора вече са тук.само че вия не знаете къде са и ще има много загинали.чакат ви българи терористични нападения съвсем скоро.ще се сблъскате с бомбите.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недеи бе нема смисъл.тия хора къде трябваше да влязат в страната вече са тук.почиваи си в вас на дивата и ял лук и сланина и сирене.каналчжиите не ги закачаите те са добри хора.искат просто да изкарат някои лев за черни дни.че ги е ударила кризата.
9
2
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Янев и Радев, харвардските ментарджии и Кацаров, Цялото служебно правителство са хора расли в саксия! Изкарали са си живота на държавната ясла. Просто - чиновници. От такива нищо свясто не очаквай! Те се носят само по течението.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТРАХ ГО Е ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ!!!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тва оня страхливец ли е дето им се подмазва, че ги и поздравява
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е зарад мигрантите, а зарад НАРОДА! Търси как да ви потуши протестите!
5
2
 
10
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Тоя и министрите му нищо не могат да направят сами от страх да поемат отговорност.Винаги търсят и други за да се измъкнат от отговорност
4
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да взема властта на 9 септември :)))
3
6
 
1
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
В България Перник търгуват буквално с роби-електронни терористи, манипулират човешки мозък!
2
7
 
2
 
! Отговори
Терор в България преди 2 години
В България Перник съществува фашистки Концлагер, изтезават хора като ***, мутри близки до Гешев!
1
2
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Долен и лъжлив масон, слуга на NWO у нас, на него може да се разчита за The great reset.