Симов от БСП: Пенсионерите останаха излъгани

Пари за преизчисление имало да се вземат
59

120 лева за пенсионерите до края на годината - това гласуваха народните представители на фона на скандали и наказани депутати за неприлични думи.

Оказа се, че "Демократична България" независимо от претенциите, че са политическата сила на демокрацията, не могат да изтърпят различно от тяхното мнение. Техните избиратели трябва да си направят изводите за това. Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Александър Симов.

"БСП в зала имаше последователно политическо поведение. Ние гласувахме за тези 120 лв., подкрепихме актуализацията. Ние искаме българските пенсионери да имат максимално повече пари. Когато беше гласувана индексацията да стане от 1 октомври, финансовият министър дойде разтревожен и реши да прави редица совалки, за да направи своето предложение, но ние този филм сме го гледали. Отлагаме за след 25 декември, дотогава - нови избори, ново мнозинство и тази индексация може да бъде отменена. Затова за пореден път излъгаха българските пенсионери най-брутално, но се правят на спасители", допълни още той.

Според него пари за преизчисление на пенсиите могат да бъдат намерени.

"Едни лисващи 500 млн... Приходите, които са заложени, са занижени и имаше вариант тези пари да бъдат намерени. Когато трябва да даваме за самолети, има, когато е за пенсионерите - няма. За другите може и да е предизборен ход, но ние от 10 години се борим. Тази тема съществува заради БСП, но коалицията "млади булки" съсипа тази актуализация", заяви още Симов.

Той коментира и невъзможността да се състави правителство.

"БСП направи и невъзможното да установи диалог. Ние през цялото време казвахме: Да създадем мнозинство, да създадем временно правителство, но не. Хората гласуваха за новия спасител, но се оказа, че спасителите не вършат работа, че телевизионните образи изгасват в реалната политика. ИТН злоупотребяват с метафорите. Няма да позволим БСП да бъде вдигана като чаршаф пред някои партии, за да скрият своите отпечатъци от местопрестъплението. Стигаме до поредните избори, защото някои партии не са се научили да говорят", смята още "червеният" депутат.

Според Симов БСП не води война с президента.

"Никой не води война с президента. Той каза - аз не съм човекът, който ще предаде левите хора, но да каже стои или не стои зад този нов проект. Аз мисля, че е възможно да не стои. Обсъждаме "нероден Петко". БСП е заявила своята подкрепа за Румен Радев", категоричен е той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: БСПпенсиипенсионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
БЕЗСРАМИЕ преди 2 години
...Е ТОВА НС ВСЕ ОЩЕ ДА ЖИВЕЕ СЛЕД СМЪРТТА СИ!!! ИМПОТЕНТНО, НЕЗАКОННО И НЕЛЕГИТИМНО Е!
48
1
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Ррадев НЕ е слаб президент, а Силен, дори Нагъл и Токсичен за Бължария, пРезидент на ДВА стола!!!! Не знам как и сащ, и русия залагат на него, НО НЕ И БЪЛГАРИЯ! ЩЕ НИ ЗАТРИЕ И ВЕЧЕ ГО ПРАВИ!
47
0
 
3
 
! Отговори
Тия от БСП преди 2 години
и да управляват пак ще намерят за какво да реват и да се оплакват - не могат да излезат от ролята на опозиция.
46
3
 
4
 
! Отговори
334 преди 2 години
Понеже в обозримото бъдеще няма как да вземете властта, натоварвайте следващите правителства със заеми. И всичко "в името на народа". Пак от негово име разстреляхте елита на България, национализирахте къщите на фабрикантите и настанихте в тях слезлите от горите шумкари. Лицемерието ви е официална политика.
45
1
 
10
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Едни са постоянно излъгани - тези, които съвестно са се осигурявали и са вярвали в измислените от тарикати закони и кодекси. Други пак са намазали - тарикатите с по няколкото апартамента, които са "кътали" осигуровки за да ги вложат в нещо по-сигурно. Извод - всеки, който се е водил по правилата в тая държава е прецакан и е за смях на тарикатите. А наддаването за пенсиите показва, че пари има, но се крадат като за световно и никой пет пари не дава за пенсионера.
44
1
 
4
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
До Български пенсионер:ЕВАЛА!
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгаря и фигуранта излъгаха всички
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ги е лъгал. Сами си избират бюлетината вече над 30 години и само реват. А над 2 млн народ могат да променят много неща. При бай Тодор им било лошо, сега демокрация, а им било скъпо. Няма угодия...
41
6
 
8
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Внимание БСП ги е грижа за вашите пари. За справка при Луканов и Виденов - нагледно го показаха как, два пъти! Необходимо ли е пак да ни показват как се стига до една добра заплата от седем американски долара на месец?...БСП го може!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като наближат избори депутатите изведнъж много почва да ги е грижа за пенсионерите, през останалото време си дигат само собствените си заплати
39
1
 
26
 
! Отговори
Български пенсионер преди 2 години
Ние сме свикнали да ни лъжат!До 10 ноември 1989 г. така ни лъжеха партийните другари и другарки,че строим реалният социализъм,докато те на наш гръб си построиха домашният комунизъм!?!Сега е същото!Техните наследници-синове,дъщери и внуци,само,че пребоядисани от тъмночервени към тъмносини,лилaви,пембяни,сини,червени или зелени,ни лъжат по-същият начин!Засукали с майчиното си мляко изкуството на лъжата,измамата и клеветата,днес са царе на злобата,омразата,интригата и сплетнята!!!
38
18
 
19
 
! Отговори
se преди 2 години
Без Румен Радев България няма да е същата.От 30 години демокрация това е първия мъжки президент.Останалите бяха времянки.Колкото до БСП когато се изчистите редиците от милионери и милиардери тогава ще Ви повярваме.
37
9
 
6
 
! Отговори
Пенционер преди 2 години
Ние сме доволни и ще гласуваме за славчо и руменчо нека управляват ощи
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 70% от заплатата е правилното. Тук в България, обаче е съвсем объркано. Сега за лъгалите и плащали осигуровки на минимума малко години(пенсия се взима с 30, но може да работиш до 65 47 години) по лудите идеи на БСП, ДПС и ГЕРБ трябва да взимат по 490лв. МРЗ след осигуровките е 504лв. Т.е. лъгалият ще взима 100%, а лудият за плаща максимум 1620 или 50%, като при 3000лв осигурителен доход всъщност трябва да получава над 2100лв(а 47 към 30 стаж за някои?).
35
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Симов,че на 25.12,ще има ново НС и може да не стигне до увеличението на пенсионерите.А и зависи кой ще е новия президент.Най вероятно няма да е този който се натиска още 5 г.да ни разединява,колкото и да го тикат.БСП още не са разбрали ,че само ги ползва и ще ги захвърли.Издигнете си кандидатура,избора е мажоритарен,трябва да има повече кандидати.
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кири какъв "проект "ще прави ,олигарсите ще плащат,но още няма решение на КС,законен или незаконен министър ли е.КС мисли 5 месеца и днес след голямата главоблъсканица излюпи едно допускане от немай къде,а документи тепърва ще изисква ,обаче допуснал разглеждане по същество без да се запознае с документи.Протакат.И те станаха ветропоказатели.Та проект с другия международен аферист Василев,абе накъде вървим,угаждат на олигарси,назначават некадърници без конкурс и пълна анархия.Граби се на поразия
33
12
 
7
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Даааа, истината е по-лоша от шамар в лицето. Шамарът боли само минути, но истната на писаното слово гори и лед. Прав е Слави:Няма Такава Държава. НИКъДЕ!
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симов пита резилдента дали стои зад проекта на новите далаверажии.Е как няма да стои,премиера му стои ако му предложат,сам каза,а голфърите ги лансират,а щом говорителите на кукловодите ,няма нищо за питане,ясно е.Бобоко паркира свободно пред м-ството на икономиката,а че е обвиняем,много важно,задават се апетитни хапки от военнопромишления комплекс,да си купят и националната сигурност която Кирча ще им осигури,наше момче, да се окопаят още.Чакат с нетърпение да си напазаруват и нов гл.прокурор
31
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха...Апостола само по магистрали...с баварци...и къщи в Барселона...със сарай и пристанища...с лотарии...ви извоюва...Свободата...и да ви Има!разделят ви и ви лъжат за да могат да ви грабят...политиците...държите се като...матрял...елате на себе си за бога...няма ляво и дясно...изток и запад...има само България и приятели...останалото е пропаганда...разделят ни да им гласуваме...да се слаби..да ни ограбват...да убиват България!
30
4
 
9
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Идват избори. Пак. Трябват гласове за герП, бсп, дб, дпс, мая, татян дончев, бабикян, дядукян и останалите койоти. Пак. Партийната субсидия трябва да е по 100 ле, не по левче. Не трябва референдум за 120 депутати. След изборите пак същите крви.