Без съгласие в НС за закриването на спецправосъдието

Това ще бъде юридическа катастрофа, смята Иван Гешев
10 сеп 2021 19:00, Красимир Ангелов
37

Депутатите от правната комисия не приеха закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Прекъснатото заседание на парламентарната комисия по правни въпроси беше подновено и малко по-късно отново прекратено. Така отново не се стигна до гласуване на промените, които предвиждат специализирания съд и прокуратура да бъдат закрити и да бъде избран нов състав на Висшия съдебен съвет.

На заседанието присъства и главният прокурор Иван Гешев, според когото случващото се не е юридическа реформа, а юридическа катастрофа, която ще предизвика правен хаос.

Още по темата
"Тези дни чувам думата "обезкостяване на главния прокурор и прокуратурата и "тричане" - модерна дума, ще кажа, че това не е проблем за прокуратурата. Това ще доведе до ниска ефективност на прокуратурата и до бум на престъпността като тази през 90-те години. Това е обезкостяване и тричане на българските граждани и общество и на тяхната сигурност. Това е голяма цена, която ще бъде платена", коментира обвинител номер едно.

След 4 часа заседание, до 14:00 часа, когато трябваше да започне парламентарното заседание, правната комисия отне Бюрото за защита от главния прокурор и го прехвърли към правосъдното министерство.

"Голяма част от кадровия състав ще напусне. Защитените свидетели ще са в риск, магистратите също. Надявам се да не е лично отношение към Спецпрокуратурата", заяви Гешев.

На заседанието присъства и представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Според него много от промените са противоконституционни.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и...политическата...удобно не отразиха зависимите от вас медии...посещението на Конгресмени от САЩ!...е ако бе дошъл руският...заек от македония...щеше да го обслужите......само,че не сте ни питали...Как искаме да живеем?...Кого искаме за партньор и приятел?...аз САЩ...децата ви висят пред Посолствата им за визи!единствени пращат децата си на война в защита живота на беззащитни Човешки!Бог да пази САЩ!САЩ...не ни прецаквайте!
28
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
закриване бухалките на дпс-гроб мафията...или сте съучастници!
27
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
удобно забравяте...САЩ и службите им...там няма тайни...и ги принудихте да...Магнитски е позор за Народа ни...толкова сте зле и страхливи...децата ви у дома ли са...?в Българската икономика ли работят...имате ли достъп до качествено здравно?имате ли сигурност...за достойни старини?не живяхте ...хуманно...и така ще свършите!...за болко...говоря...превръщат ви във врагове на децата Ви...на домовете Ви!...те не плащат.."бизнесмени"чакащи обществени...нагласени...деца на дс...предатели
26
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Менкого лъшеж...колко от олигарсите...ограбващи ни...не произвеждащи нищо...няма ги на световните борси бре...само обществени...дадени им от боко...наши данъци...колко от тях вкара в затвора...вижте какво правят в Румъния...от гробищата вадят ковчези с пари прокурорите им...нашите зависими...ортаци на мафията!
25
6
 
2
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Абе народе *** ли си къв си!!! Ние гражданите който работим и си плащаме данаците каква полза ще имаме от махането на Гешев!!!! Не ние а господата олигарси ще имат !!! На тях им пречи Гешев!!! Тъкмо ги по затвори всички тия маймунки и винаги ще се появи някой който да усере пейзажа !!! Ще сърбате попарата на зима!!
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия нещастници с клизма искат да закрият спецпрокуратурата в съюз с Радев, който нарочно бави разпускането на Парламента... дано не им се получи
23
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
За редник Радев МУМУК
22
5
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Редник Радев затова не разпуска народното събрание. Бързат да съборят Гешев и съда. Да отърве пандела и спаси всички олигарси.И да му се плати в едни милиони. Мумук
21
6
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Дано издържи прокуратурата и да махнат Радев...това е шанса на България да остане в ЕС. Замине ли Гешев и прокуратурата, незнам какво трябва да стане ...
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ревете гербави ***! Вашите шефове потеглят към мястото с цинковите кофи за тоалетна!
19
1
 
2
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонименda,verno sled kato izhvurlim letetca i shaykata mu brakuvani furajki
18
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията и Фигуранта много искат да се саморазправят с Гешев, но за момента не им се получава...
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е честно така да затруднявате горкия милиционер! Сега как да хвърля посочени от поръчителите му хора да лежат в кауша без съд и присъда с години?
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от мафията си отива безвъзвратно...
15
12
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Тошко и Слави са крепимадурници на Доган и Гешев.
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, и тези думи ги говори един възпитаник на Милиционерската школа, която навреме разбра, че Право и милиция са взаимноизключващи се понятия и през 1994 г. спря производството на полицейски Прависти -разбирай дървено желязо. Но дотогава ВМШ пусна на пазара стотици прокурори и съдии, които все още са на работа, а Боце и Цацата предадоха ВСС в ръцете на Каскета и прокурорската колегия. Та дори се чуваха призиви за самостятелен Прокурорски съвет
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платените гербави тролеи реват с крокодилски сълзи за разбитите мечти на поръчковото Каскетче!
12
6
 
8
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До стоянopg go tursi v prazidenstvoto
11
22
 
11
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Българската прикриватура е организирана престъпна група.
10
12
 
18
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Тъкмо започна да се създава някакво усещане за борба с престъпността именно Гешев и Специализираните съд и пр/ра - от телефонните измамници, престъпленията по селата, до арестуваните и подгонени олигарси и хоп! сега искат да ги премахнат. Защо бе? Защото някакви босове у нас и в чужбина плащат на партиите на подмяната плюс БСП. ПЛАЩАТ И НА РЕЗИДЕНТА, ИЗДИГНАТ ОТ КРЕМЪЛ. Да счупят държавата!