Партиите се вихрят предизборно, всеки е в опозиция

На изборите ще има ново електорално дъно, смята доц. Антоний Гълъбов
Обновена: 10 сеп 2021 22:11 | 10 сеп 2021 22:09, Красимир Ангелов
24

Спорове и скандали бележат и последните работни дни на 46-ото Народно събрание. На дневен ред е актуализацията на бюджета, която продължава и в момента.

"Даде се шанс на партиите да се развихрят предизборно, всеки да обяснява, че това е неговото предложение. Интересите на обикновения човек са последното нещо, което вълнува политиците. В момента политиците правят всичко с мисълта, че не могат да бъдат наказани", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея времето за актуализацията на Бюджет 2021 отдавна е минало.

"Всички знаем, че сме на прага на няколко кризи, това можеше да стане по-рано и без излишни неща. В политиката, като му изпуснеш времето, става странно за обяснение. По отношение на този бюджет, всички парламентарни сили са в опозиция, но не е ясно на какво", добави тя.

Социологът доц. Антоний Гълъбов от своя страна пък упрекна президента Румен Радев за ултиматума, който постави във връзка с актуализацията на бюджета.

"Това е служебен кабинет в оставка, който не носи отговорност пред никого, само пред президента. Има парламентарни процедури, с които лимитите могат да бъдат променяни. Тогава нямаше да го има този огромен натиск, при положение, че бюджетът се държи стабилно", категоричен беше доц. Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

И двамата експерти се съгласиха, че избори 2 в 1 ще ощетят както партиите, така и кандидатите за президент.

"Провеждането на парламентарни избори при първия тур на президентските, би било по-неизгодно за повечето кандидати за президенти, дори и за партиите. Първият тур решава едни въпроси, вторият - други. Партиите имат за задача да си вдигнат партийния резултат, а от там да решават да имат ли кандидат. А за кандидатите за президенти е важен техният персонален резултат", изтъкна доц. Буруджиева.

А заради случилото се с последните 2 парламента доц. Гълъбов обяви, че очаква ниска избирателна активност.

"Заради това, което се случи в 46-ото НС, очаквам ново електорално дъно. На парламентарните избори ще гласуват под 3 млн. души. По-тежкият и важен вот е парламентарният. По-логичното за дата на избори 2 в 1 е да са във втория тур на президентските, когато ще има по ниска избирателна активност", анализира социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
винаги
15
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Наблюдател: Като цяло съм съгласен с тази прогноза. Не съм сигурен само за евентуален политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Гласовете, които ще загубят ИТН и ГЕРБ трябва да отидат някъде - най-вероятно при тях, така че могат да качат над 4%, а може и доста повече.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 14 и 21 ноември избори за президент. На 21 ноември за парламент.
13
3
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
МОЯТА ПРОГНОЗА НАПРАВЕНА НА ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ Ще са 2 в 1. Сегашния президент ще спечели на първи тур срещу когото и да е. ГЕРБ и има такъв народ ще получат още малък спад надолу. БСП съвсем малко ще увеличи преднината си но ще запази третата си позиция ДПС съвсем малко ще увеличи досегашния си резултат. Изправи се ще бъдат съвсем малко под 4%. Петков и Василев каквото и да направят ще останат извън парламента. Патриотите и Възраждане ще приближат плътно четирите процента но ще останат извън парламент а Предвиждам известен срив за демократ
12
0
 
0
 
! Отговори
101010 преди 2 години
Собствено социологическо проучване за резултатите от президентските избори.. ето изводите: на първо място е Стъки с 51 цяло и две десети процента. На второ място е сегашният президент Радев с 48 цяло и осем десети процента. Проучването направих сред Стоте останали отявлени привърженици на ГЕРБ
11
0
 
8
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
"И двамата експерти се съгласиха, че избори 2 в 1 ще ощетят както партиите, така и кандидатите за президент."Чудя се дали някой се е сетил да помисли дали изборите 2 в 1 ще ощетят народа? Нали се сещате - хората, които гласуват, за да влязат едни мързеливци и хрантутници в парламента.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма *** ... скучно е ... Дарявам 5 стотинки да се появи някой *** ..
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ... 14 ... При тия производствени дефекти ... Пак ли си навит .. :)
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе нема да я върнем ....
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче каква захапка има само ... Сигурно половин свински бут отива на хапка ... Джаф, Ганиела, джаф-джаф ...
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганиела е кръстена на дядо си *** и баба си Haeбeлa ... По една случайност и майка й се казвала Фъфлела ... Така че ... Името било ясно ...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САМО ЧЕ ВНУЧКАТА МНОГО ФЪФЛИ ... Няма ли нещо по-свежо, дето не фъфли .. Или то струва пари .. ???
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв гений в момент на божествено просветление е измислил името Ганиела! Звучи ми като пра-пра-внучката на Бай ***.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Ганиела Ангелова или някой от екипа и чете коментарите: моля ви много много много мното са ни омръзнали едни и същи политолози. Въртите ги през 2 седмици едни и същи. Изтъркаха се за 12-15 години. Разберете, казваме ви го с добро чуство
2
1
 
1
 
! Отговори
хахахахахаха преди 2 години
е, всеки в опозиция? лапачите не са.
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да се вихрят по никой начин, скоро ще завършат пак на килимчето пред Слави Без Слави никой не може да състави правителство ако ще Слави да завърши 3-4 сила, а той ще е 1-2 сила. Ще видят на кой викат чалгар и холограма.