Мястото на Кирил Петков и Асен Василев било в ДБ

Десните решават дали да издигнат кандидат за президент
90
Мястото на Кирил Петков и Асен Василев било в ДБ
Снимка: БГНЕС

"Ако "Демократична България" успее да се пребори за второто място в 47-ото Народно събрание, означава, че ние ще получим мандат за съставяне на правителство", заяви пред БНР депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев. Той подчерта, че в такава ситуация, те ще настояват за коалиционно споразумение с другите партии, които ще влязат в управлението.

По думите му опцията за коалиция с ГЕРБ е изключена.

Във връзка с евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, депутатът от ДБ заяви, че  тяхното място е в ДБ.

„Те го знаят много добре, че ДБ е отворена за тях. Не е тайна, ако ние искаме истинско и силно управление, мандатът трябва да е в ДБ, от тази позиция тяхното място е в ДБ", посочи Мирчев.

Депутатът подчерта, че в близките дни колективните органи на ДБ ще вземат решение дали ще имат свой кандидат за президент и кой ще той.

Мирчев изказа мнение, че Бойко Борисов е "голямата тежест" за ГЕРБ и ако от партията искат да се реформират, в което той заяви, че не вярва, трябва да помислят как да се отърват от него.

"Служебното правителство показа, че може да се работи много по-ефективно и носталгия към ГЕРБ не може да има", каза Ивайло Мирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
12
 
! Отговори
Не заслужаваме преди 2 години
Това че всеки народ си заслужава управниците е истината. А ние не заслужаваме Кирил и Асен.Искаме и заслужаваме Хамид Хамид и Пеевски и Ахмед и Бойко и Корнелия, Вигенин, Станишев, Бареков.Явно сме още на това ниво. Заслужавахме и Слави с комбинация от горните.Кирил и Асен не сме ги заслужили още.. не сме разбрали за о те биха били по добри от Хамид Хамид. Както едно 5 годишно дете не разбира защо 50 е повече от 15 така и писателите във форума не разбират и няма как...и..такА
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то тогава Носа и Гнома какво ще правят?
28
5
 
13
 
! Отговори
де бъ ваштъ преди 2 години
де бъ се размечтаха за второ място и тяхно правителство :) ,даже вече назначават . нема лошо , мечтите са безплатни .
27
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а нещо за наказателна отговорност за подаване на декларация с невярно съдържание има ли? или ще събирате осъдени лица за лидери?
26
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората, които биха гласували за Петков и Василев, не биха гласували за ДБ. Факт!
25
17
 
12
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
Троловете на Кутев нямат почивка, като зомбита са. Щом вият толкова, значи Демократична България плаши цоциалистите - рублофили, плаши и Пасьолството!!!Явно има защо!!!
24
11
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
2-РАТА НАЙ-ПРЕСТЪПНА ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА СЛЕД ГЕРБ СА ОЛИГАРХИЧНА БЪЛГАРИЯ! ОСНОВНАТА ИМ ЗАДАЧА Е ДА ЗАКРИЯТ КОМИСИЯТА ЗА КОНФИСКАЦИЯ НА НЕЗАКОННО ИМУЩЕСТВО И ДА ВЪРНАТ ЗАПОРИРАНОТО НА ШЕФОВЕТЕ ИМ ПРЕСТЪПНО ИМУЩЕСТВО!
23
4
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Абе конкурсите досега не се ли оганизираха на принципа търсят се кандидати за дадено работно място, щото този принцип сега май е обърнат на 180 градуса и в момента се търси кандидат-работно място за двама нарочени за министри и политически лидери ... ами тези двамата да идат на Орлов мост където е трудовата борса за такива работни места и там да си го пъръчат работното място, което да се нагоди към техните конкретни изисквания и спецификации ... !!!
22
3
 
12
 
! Отговори
А НИКОЙ ТУК НЕ ЗНАЕ. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ..... РУСОФИЛ...... или....... НАТОВЕЦ... е...??............ НЕ МОЖЕ ДА Е И ДВЕТЕ..!!
21
4
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
това е така но дали ако останат безпартийни не биха било по ефективни ?
20
11
 
8
 
! Отговори
Цецо Асансьора преди 2 години
Изборите са две в едно. Ако на десните им е толкова акъла да си издигат техен кандидат президент значи изобщо не са в час. Високият рейтинг на Радев ще им дръпне от гласовете за парламент. По добре да преброят до три и тогава да скочат. Ако наистина искат да покажат разум най добре е да подкрепят Радев. Иначе ще се окажат в ситуацията на ИТН. Инфантилно поведение.
19
7
 
14
 
! Отговори
дребосък преди 2 години
Най-страшното, ако тия управляват, ще е нахлузването на Зеления Хомот. Истанбулската, ЛГБТ, приемането на навлеци и Северна Македония ще са бонус.
18
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОСТОВИСТИТЕ БИВШИТЕ РЕФОРМАТОРИ АМА ВИНАГИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ С ГЕРБ СТИГА ДА ИМАТ МНОЗИНСТВО! КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ТЕЗИ СИ Е ЧИСТ ИНТЕРЕСЧИЯ И СИ ГО ЗНАЕ!
17
14
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Естествено. Те не са леви, не са цоциалисти, не са русофили, така, че Демократична България е естественият им избор!!
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шок и ужас да не им вземат от гласовете. Жалки двуличници. И ако дойдат "на мястото си" в Да България, и след изборите Да България отново както преди два мандата седесарите въпреки пропагандата срещу Борисов се коалираха с Борисов, естествено в името на България, двамцата на какво място ще са попаднали?Естествено ще си направят друга партия, различна от ДСБ,СДС, и ДаБе да не са слабоумни?
15
5
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ СЕ И СЪМНЯВАМ! НЕДЕМОКРАТИЧНА ОЛИГАРХИЧНА БЪЛГАРИЯ ГИ Е СБРАЛА СИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НАЧЕЛО С КОСТОФ! БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ , КОСТОВИ, ПЕТКОВИ , ВАСИЛИВИ ВСИЧКО Е ТАМ!
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска им се на тия ***, дойдат ли на власт ще приемем и ИК и задължителното ваксиниране
13
4
 
4
 
! Отговори
ццццц преди 2 години
не правете това ще ви погуби
12
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пинокио няма да търпи конкуренция от харвардски лъжец и кокорчо.Пинокио продължава борбата на бабаси. Говори се че е рускина и член на КПСС.
11
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В деня на изборите, Радев ще кръжи с дрона над плешивото теме на Боцката и ще му лази по нервите, а Боц че дигне кръвното и че скъса още некой менискус от яд.