Нужни били диалог и компромис в следващото НС, но постижимо ли е?

Мика Зайкова се надява, че депутатите са узрели да работят заедно
52
Нужни били диалог и компромис в следващото НС, но постижимо ли е?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според Мика Зайкова от ИТН, която е  най-възрастният депутат в 46-ото НС, в следващия парламент трябва има диалог и компромис.

„Надявам се, че и нашите и другите депутати са узрели, че вече трябва да се работи. Единственото, което ще ги помоля, ако се наложи да открия НС, е да си спомнят и да помнят клетвата, че на първо място са интересите на народа. Хайде да забравим всичко останало!“, призова тя пред БНТ.

Още по темата

„Мъка ми е, че пак започваме на ново, а резултатът пак горе-долу ще е такъв. Не знам кой ще има мнозинство. Работата е, че пак трябва да се научат да работят заедно, защото политиката е диалог и разумен компромис - нищо друго, това е“, обясни Зайкова.

Като финансов експерт, тя коментира дългите среднощни заседание по актуализацията на бюджета и акцентите в нея.

„Става въпрос да има пари. Ковид криза има ли - необходими са не само ваксинации, ами и пари за лекарства, да се лекуват хората. Второ - мигрантска криза има ли? Тя е на вратата ни“, подчерта Мика Зайкова.

Според нея обаче, хората са очаквали актуализация на пенсиите, а не по 120 лв. за три месеца.

„Само че аз имам един въпрос - как на хората после ще им вземат тези 120 лв.? Няма как едно следващо правителство да каже на пенсионера - дотук си вземал 120 лв., но сега ти ги вземам и ти давам колкото ти се полагат по актуализация. Аз съм готова да се обзаложа, че няма такова правителство, което да вземе на пенсионерите тези 120 лв.“, убедена е Мика Зайкова.

Тя изрази несъгласието си с твърдението на директора на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, че настъпилата инфлация ще е временна.

„Не съм съгласна! Времето на ниската инфлация отмина тотално по простата причина, че светът е принуден да прави зелена икономика, за да спечели земята. И за да я прави, трябва да се откаже от някои неща. Ние сме третата държава в ЕС, която е с кафява икономика - Полша, Германия и ние. Тоест, ние трябва да се откажем от кафявите въглища - от това, което имаме и е евтино“, обясни Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: парламентМика Зайкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
ПОСТИЖИМО Е! преди 2 години
Само, че в близкото бъдеще в изборите ще участват единствено политически грамотни граждани, без незаконни етнически и анти-български партии. Избирателният ценз е гаранция за успеха на демокрацията в България.
41
2
 
0
 
! Отговори
след изборите преди 2 години
на баба мика и е мъка ,,,,,нема да взима вече заплата на депутатин :)
40
1
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
Юлиус Фучик-като цитираш поне напиши правилно името.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постижимо е, само трябва комунистите(БСП, ДБ, Мутрите) и чалгарите да се разберат за порциите. Успеят ли да парцелират държавата после само за година ще е окрадат и фалират. Това са го правили не веднъж и имат опит.
38
2
 
4
 
! Отговори
Диалога е в парите.. преди 2 години
Татяна Дончева---ЗНАЕ КАК.....САМО С 500-К....
37
2
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Съвет от дядо: Не става така, дядовото. Първо, няма превратаджии, защото преврат не е имало. Бойко се запъна и този път си изкара целият мандат. Второ, този ред и относително спокойствие ни държа три мандата на Бойко на дъното на ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Не можехме да продължаваме така. Ако сега, след два пъти парламентарни избори нямаме редовно правителство и не сме тръгнали напред то е заради г'лупостите на Слави и сценаристите му. Пак избори
36
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Постижимо е,другари.Само трябва да грабите правилно народната баница,за да няма паважни екземи.
35
3
 
2
 
! Отговори
Димитровъ 7112136860 преди 2 години
Испанските ченгета ме изхвърлиха отцuranска Испания. Защото казах истината,че именно испанските евреи ни потурчват. Отказаха ми четири пъти пъти да подам обвинителен акт в Националната Полиция,Баската Ирунска Полиция ,Общинската Полиция и дори Съдът. Моята воля е Кралство Испания да не съществува,а испанците да си вървят в Арабо-Израел. Къде са политиците в България да защитят правата ми? Не разбират от държавност,значи предстои Анархия до благорода Китайска окпуаця на Канство България.
34
0
 
5
 
! Отговори
Сега накъде? преди 2 години
"Тоест, ние трябва да се откажем от *** въглища - от това, което имаме и е евтино, обясни Зайкова. А кой произвежда най-евтина електроенергия в т.н. "енергиен микс"? АЕЦ "Козлодуй". А АЕЦ "Белене" също можеше да произвежда евтина електроенергия без въглеродни емисии. Но Бойко и гербаджиите за три мандата успяха да провалят строителството. И сега накъде? Ето. ел. енергията поскъпва, и още ще поскъпне.
33
0
 
3
 
! Отговори
статуквото преди 2 години
всички управлявали досега са се водели от следните либерастки принципи. 1.За да влезе нещо в нашия джоб, допустимо е Бългаария да загуби 100 пъти повече(корупция) 2.Съсипи България за да имат САЩ,ЕС печалба и конкурентно предимство.
32
0
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Системата се опитва да оцелее, но не може;))) Нема я Силата, която да дава възможността за разбирателство за управление;))) т.е. за Омерта. Иначе, не е вярно, че никой не искал да управлява и всеки искал да е в опозиция. Всеки иска да управлява, защото там е лапачката, кьоравото;))), баницата;))) Иде реч за това как да се раздели баницата, та да има за всеки. За това е нужна Силата, която храни политическият процес, но Възшествието на Кана Субиги отне Силата на партиите за полит.процеси.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото обществото, такъв и парламента.....нема управия :) Сигурен съм, че и следващия парламент ще е такъв хаотичен, просто отдавна народа не вярва на никой, не говоря само за политиците :)) Още в началото на "прехода", требваше да се изринат елементите от соц миналото, те се окопаха още повече, даже станаха бизнесмени и мутри, после що сме били на това дередже......хахахаха :))
30
1
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Демокрация дефакто е власт на демократическата партия на САЩ
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквито са болшинството избиратели... такива са и депутатите... - пpocтаци... Затова нищо добро не очаква България...
28
3
 
2
 
! Отговори
Диалог и компромис! преди 2 години
Диалог и компромис в парламента ще има, когато се премахне антагонизма между представените политическите партии в парламента, т.е. едва след поставянето извън закона на не легитимните партии, следователно до установяването на Новия световен ред.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само без протестърските партии. Те ни закопаха. Колко пъти да се спъваме в могтиката на комунизма и не се научихме.
26
0
 
1
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Не!!!
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инфлацията ще става все по голяма. Европа е фалирала а не прави реформи. В България също не се правят реформи. Очевидно е че проблемите тепърва предстоят. Отдавна трябваше да се сложи край на райха.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отношенията ни със СССР в икономически план бяха такива, все едно ние сме метрополията, а те - колонията. От там внасяхме огромни количества суровини - въглища, руди, нефт, газ при това на ниски цени, а изнасяхме готови продукти. Част от нефта най-нагло и безсрамно си го реекспортирахме за валута и това руснаците го знаеха, но си затваряха очите, нали сме братушки.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде да се появи Водач? От Сириус?