Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!

Намираме се в президентска република, смята бившият държавен глава
Обновена: 12 сеп 2021 19:07 | 12 сеп 2021 19:00, Красимир Ангелов
446
Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!
Снимка: БГНЕС

"За президент ни трябва ново лице, който е мъдър, да отвори президентството за всички, който е всичко, което Радев не е". Това заяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в интервю за предаването "Говори сега" по БНТ.

"Намираме се в президентска република. Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов. Дайте да видим какво свърши по същество президентът Радев", поиска бившият държавен глава.

Според Плевнелиев в българския парламент сега доминират популисти, а и самият президент Радев също е популист.

Още по темата
"Това, което прави Радев, не е по-различно от това което прави Тръмп. ГЕРБ, СДС, ДПС, БСП, патриотите трябва да се противопоставят на този президент, който руши нашата демокрация", поиска той.

"2014 г. аз бях в същата ситуация, помолих НС да ревизира бюджета, но не поставих ултиматум", припомни Плевнелиев и продължи: "Приходите били извънредни, допълнителни, взеха всички пари на магистрала Хемус, има рекорден растеж, мисля че бе елементарен ПР да не разпусне НС по-бързо, за да громят лошите".

По повод на евентуален политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, Плевнелиев задочно попита, че ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат? Според бившият президент Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

Затова Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

"Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с "Демократична България", прогнозира още Плевнелиев.

Той посочи още, че очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици.

"Кирил Петков съм го виждал в действие, искам да има повече такива хора в българската политика, работя добре и с Даниел Митов, работил съм с Николай Василев, чудесен човек, направил е много за България, защо противопоставяме тези хора? Защо не вземем едно ново поколение, да вкараме България в еврозоната, да сме в едно пристанище, където прокуратурата ще работи по-добре, ще има стратегически инвестиции", попита още Плевнелиев.

На въпрос каква би трябвало да е кандидатурата на ГЕРБ за президент, Плевнелиев каза, че е говорил с Борисов преди около 2 месеца и половина.

"Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения", заяви още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
30
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Прав е Плевнелиев на 100%. За мен е най-успешния ни Президент след '89-та. Само той си казваше нещата такива каквито са и не спести нищо по повод на джуджето Убиец, което комунистите толкова обичат :))) А относно Фигуранта също е прав - раздели нацията на две - комунисти срещу демократи. За мое съжаление смятам обаче, че бай *** ще си го избере този Фигурант на Черепа и втори мандат, защото си е 80 процентов и като Пурко по принцип. Още от време оно не сме най-умната нация
276
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевел, не давай много акъл, остай хората да си решат сами.
275
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Румен Радев е най - достоен да бъде Президент на Република България! И отново ще е той!
274
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A, какви времена бяха... Седесарите бяха носители на новото, борци срещу комунистите. После се оказаха по-корумпирани от партийните секретари. Минаха години и ГЕРБ дойдоха с Новия Морал, за да се борят срещу комунистите. После се оказаха по-корумпирани от седесарите. И всичко това при явна липса на комунисти. Гласоподавателите на герберо седесарите са големи шамандури.
273
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев ще е новият стар президент. Колкото и да го хулят герберските тролчета и цяла армия гербери да извадят, то се видя, че не разполагат с нормален кандидат за президент. От Плевела, та чак до Цачева.
272
6
 
26
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Катъра с конските зъби Стоянов няма никакъв шанс срещу българския президент Румен Радев
271
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми ти що не се кандидатира втори път като се имаш за подходящ?
270
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо, докато се правеше на президент, не си показа носа навън от президенството, но сега да видиш! Няма сила на света, която да му затвори устата. Освен жена му, предполагам-синоптичката.
269
13
 
4
 
! Отговори
Избор??? преди 2 години
Авиатора е неприятен - тикано и бутано връзкарче, отдавна надхвърлило прага на възможностите си. А пожарникаря си е направо отвратителен наглец. И двамата - плод на българо-съветската дружба.
268
22
 
7
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Петър Стоянов ще отвее Юмручния зелен чорап който показа нагледно какъв не трябва да е Президента на България !!!
267
4
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тоя,дето писал лозунги срещу комунизма на тапети със съквъртиранта си ПОЛОВИН ГОДИНА ПРЕДИ протестите ли?Тоя дето бойкУ го тупа по кухата главичка?И тоя ще ръси мъдрости!То след Симен,БойкУ и СлавитУ кой ли не....
266
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям Плевнелиев, в сравнение с Радев е е по-добре. Нямаше ламтежи за власт, не направи партия, не се изказва непремерено, обратното на Радев.
265
5
 
13
 
! Отговори
Чехлю преди 2 години
Що не се кандидатираш ти, многознайко?
264
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак ли го активираха? Не знам защо си въобразява, че мнението му тежи и някой ще се съобразява и вслушва. Ми да се кандидатира за президент срещу Радев, като е решил, че неговото лице е нещо ново.
263
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре истинско магаре за президент отколкото това плямпало.
262
4
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Забавно същество е този ,наречен от съпругата ми "Келнерчето".Остави незабравима следа със своята евроТейска ,неолиберална и демократична сервилност.Незабравими са миговете ,когато Борисов го пляскаше гальовно по вратленцето Та този многократен младоженец,винаги намира най-неудачният момент да се изяви в публичното пространство.Жалко неолиберално същество,което беше толкова жалко-комично в своята публична изява да обявява война на Русия-***
261
28
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев се оказа 100 пъти по-стойностен човек и президент от скъсания Чорап...
260
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плювка турска!
259
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Розентал ще обясни ли,след като беше Главнокомандващ на българските въоражени сили, какво направи че неотведе болното момче в Атинската децка болница където лекарите щяха и като дете на Президент на съседна държава да помогнат в пъти повече от колкото Грозенталев си е позволил да кара детето до София, където то за съжаление губи жичота си.
258
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е слаб политик,освен да се ежи и декламира по сценарий на старито дс обкръжение за друго не става.С държавна политика е пълен трап Ако се остави и на двамата аферисти сега пробутвани от кукловодите на прехода да го обкръжат сам ще политне ,но негова си работа,ако изобщо е негова и нещо зависи от него.Подкрепата и пропагандата си имат цена.Ще видим ГЕРБ кого ще предложат,че с тези рублажии и *** много стана.