Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!

Намираме се в президентска република, смята бившият държавен глава
Обновена: 12 сеп 2021 19:07 | 12 сеп 2021 19:00, Красимир Ангелов
446
Плевнелиев: Президентът да е ново лице, всичко това, което Радев не е!
Снимка: БГНЕС

"За президент ни трябва ново лице, който е мъдър, да отвори президентството за всички, който е всичко, което Радев не е". Това заяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев в интервю за предаването "Говори сега" по БНТ.

"Намираме се в президентска република. Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов. Дайте да видим какво свърши по същество президентът Радев", поиска бившият държавен глава.

Според Плевнелиев в българския парламент сега доминират популисти, а и самият президент Радев също е популист.

Още по темата
"Това, което прави Радев, не е по-различно от това което прави Тръмп. ГЕРБ, СДС, ДПС, БСП, патриотите трябва да се противопоставят на този президент, който руши нашата демокрация", поиска той.

"2014 г. аз бях в същата ситуация, помолих НС да ревизира бюджета, но не поставих ултиматум", припомни Плевнелиев и продължи: "Приходите били извънредни, допълнителни, взеха всички пари на магистрала Хемус, има рекорден растеж, мисля че бе елементарен ПР да не разпусне НС по-бързо, за да громят лошите".

По повод на евентуален политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, Плевнелиев задочно попита, че ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат? Според бившият президент Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

Затова Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

"Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с "Демократична България", прогнозира още Плевнелиев.

Той посочи още, че очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици.

"Кирил Петков съм го виждал в действие, искам да има повече такива хора в българската политика, работя добре и с Даниел Митов, работил съм с Николай Василев, чудесен човек, направил е много за България, защо противопоставяме тези хора? Защо не вземем едно ново поколение, да вкараме България в еврозоната, да сме в едно пристанище, където прокуратурата ще работи по-добре, ще има стратегически инвестиции", попита още Плевнелиев.

На въпрос каква би трябвало да е кандидатурата на ГЕРБ за президент, Плевнелиев каза, че е говорил с Борисов преди около 2 месеца и половина.

"Аз не съм член на ГЕРБ, но му се обадих и казах, че хората искат нови лица. Ние с Борисов имаме честни и почтени отношения", заяви още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкарването на този шушлек, показва неистовия страх на Чекмеджето от предстоящата загуба. Идва Видовден
256
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак тия двамата!Близък си с Прокопиев,почти роднина,а Кирил Петков учредител на Да,България,поддържате се!Проект с двама мошеници,много умно?Петков уреди близки в ББР-"реформа" от служ. министър назначен в нарушение с Конституцията с фалшив клетвен лист.Друга "новост"- фалирал албанец ще строи елекромобили,без да е произвел нито един,не ще да е безплатно !И посяга "най невинно "към разпродажба националната сигурност - военнопромишления комплекс.А Радев и Прокопиев много ще си "допаднат"!
255
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това беше достаен Президент, не като Фигуранта
254
12
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и плюнчо с... ...имот в гърция...боко...в Барселона...е той го разкара през посредници...ама испанските ще го докопат,...та плюнчо..."инвестира"...печалбите от износа на българи в робство...като работна...продава животи...и инвестира в "чужбина"...гърция...и плаща нечовешки данъци... с вашите пари...съди рискуващият живота си Радев пазещ небето на България...домовете ни...животите ни...никога повече дпс-гроб мафията...и обслужващите ги
253
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха кирилицата е ...изкуство е бре...а и това "бре" е...Аз съм Българин...България е ...Рая е БРЕ...и бягате...вместо да я защитите...да се откажеш от Рая...да лишиш децата си от него...е...престъпление...само защото сте страхливци!
252
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е гербавите престъпници да бъдат арестувани и вкарани в каторга доживот!
251
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ най ги е страх от Радев, защото рейтингът му е най-висок от всички останали бг политици.
250
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя какво пак е изпълзял. Да не се натиска за номинация от комунистическата шайка ГЕРБ? Чохъл.
249
4
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
"лошото" Кралство не напусна "съюза" случайно...отказаха да са съучастници и да финансират...престъпления срещу Човечеството!
248
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
да напомня...русия има само пропагандата...плаща на армия от *** и сайтове...за да ви манипулира и лъже...децата на дс...слуги на кгб са милионери без да произвеждат нищо,продават на скрап създаденото от предците ни,усвояват ес средства...ес политиците са зависими от путин и русия...и плащат през данъците на Народите си...мафиотски схеми...не виждани престъпления ,САЩ остана единственият защитник Свободата на Човечеството...и там посегна путин през тръмп с атентата срещу Конгреса на САЩ...
247
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББНяма умиращи пред болниците и по тротоарите, защото криете статистиката и манипулирате новините.
246
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББИ колко са ваксинираните при служебното, защото България е на последното место в ЕС по ваксинация?
245
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименняма закрити такива...няма и кап-пета,няма ледени с чували с трупове...няма умиращи предболници и по тротоари както бе при гроб...ама хора защо забравяте толкова лесно...и им позволявате да ви лъжат?при служебното ваксинираните са повече от колкото при гроб...ама доброволно...свободно...осъзнато...не със заплахи и стъкмистики!
244
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
https://investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/prez-mai-bylgariia-iska-da-pravi-po-50-000-vaksinacii-na-den-327309/Ето ти линк в Инвестор, ваксинациите през май са средно по 32 000 на ден и щяха да са по 50 000 на ден, ако вие не бяхте закрили ваксинационйите центрове.
243
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да бе,Радев в Брюксел: I hope the situation is criticalТилова за английският на Радев.
242
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е САЩ нямат/когато се изпишат определени символи...САЩ службите...не спят ананимна,...или севда...или руски!/***...имат си 6-ти Американски...и си решават проблемите...справка садама...кадафито...а и бин....***...севдето може да им вземе...да си почати бре...тя с гешев и божков...та с тея ли
241
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъчо Мозъка - президент! Бойко Борисов - вицепрезидент!
240
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на север и юг Радев пак ще бъде тук. Само преди дни чествахме Съединението, но Борисов отново разделя хората и България на север и юг. Това, което направиха ГЕРБ за разделението на нацията не го е постигал никой, дори и чужди сили. Никога ГЕРБ !
239
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
след украйна...русия създаде и плаща на армия от ***,държавна политика им е разделянето на хората,вменяването на ценности...така загина и гьобелс...заплахи,рекет,манипулации...няма ограничения...плюят по-всичко читаво...с компромати...с лъжи и измами...да ама не сме деца на путин...на Бог сме...задал ни генетично...ценностите...и гьобелс вървеше против...Бог...гробарчета...и дпс...обслужващи путин...
238
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 275 - Не че нещо, но баткааа, ама за бате Бойко, акт ората му са смяха, много го защитава ха,па се.. Не мой