От ДБ: Спецсъдът се занимава основно с подслушване

Партията е разширила своята подкрепа и ще търси диалог
13 сеп 2021 09:56, Красимир Ангелов
47

От "Демократична България" поискаха извънредно заседание на Народното събрание днес или утре, но на този етап такова няма свикано.

"Дали ще има утре, предстои да видим. Определено председателят на НС пренебрегва волята на повече от 1/5 на народните представители. По правилник председателят на НС има седемдневен срок да свика това заседание, но нека да бъдем реалисти - в момента нямаме седемдневен срок пред себе си. Мнението ни е, че трябва да действаме по-бързо", посочи заместник-председателят на ПГ на "Демократична България" Надежда Йорданова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
"За да имаме радикална и бърза модернизация в нашата държава, в нашия икономически живот, първа и задължителна предпоставка е възстановяването на законността и на правовия ред", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

От Демократична България подчертаха, че продължават да настояват за закриването на Спецсъдилищата и Спецпрокуратурата, а причината Йорданова обвърза с това, че през годините те са се отклонили от целта, с която са били създадени - да се борят с тежката престъпност и корупцията по високите етажи.

"За 2020 г. Специализираният съд се е занимавал основно да разрешава подслушвания, следене и задържане на граждани. Има произнесени 45 присъди. Проблемът не е в съда, той разглежда тези обвинителни актове, които е внесла прокуратурата. Специализираната прокуратура отказа да разследва кюлчетата, снимките с банкнотите, странните записи и много други неща", подчерта още заместник-председателят на ПГ на "Демократична България".

Според Йорданова ДБ е разширила своята подкрепа и ще води диалог с партиите, които заявяват постигането на промяната.

А дали Асен Василев и Кирил Петков могат да се присъединят към партията, Йорданова уточни, че разговорите за това са ситуирани в бъдещето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Явор преди 2 години
ДБ само вдигат шум без да вършат нищо съществено.
35
1
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ПОДКРЕПЯМЕ ПРОКУРОРИТЕ ОТ СПЕЦСЪДА!!! НЯМАМЕ НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРОЧЕТА!!!
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нормалния свят, както обичаме да казваме в България, след такива чатове главният прокурор вече нямаше да е главен прокурор. Простичката наглед случка с чата между Иван Гешев и пиарката на Борисов за съжаление разкрива много.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пък сега се сетили да искат извънредно заседание и се съгласили на диалог. Той президента го разпуска НС, но те все още не са разбрали. Така е като полическите лидери са прости куки като мутрата от Банкя, гнома прокурор от ДБ, дългия Учиндолски и т. н.
32
1
 
12
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Така им е поръчал Прокопиев, така говорят от ДБ.
31
4
 
4
 
! Отговори
Релисст преди 2 години
Хъм, както се очертават процесите, по добре ДПС отколкото ДБ.
30
3
 
9
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Тея все ги подслушвали. Ами ако са уговаряли престъпления и метежи? Какво се правят на градинки. Жабата в началото говореше за 20-тина подслушани, Дамаджаната ги утрои, а миналата седмица набъбнаха до180-190 парчета. Пък без нито едно доказателство, една жена от пазара им била казала.
29
3
 
10
 
! Отговори
999 преди 2 години
ВЯРВАМ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОКУРОРИ, НЕ НА КОМУНИСТИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ РОД - БОЙКИКЕВ И АТАНАСОВ!
28
3
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Хм. Прокурорът САМО - БЕЗ ОХРАНА. СЛЕДОВАТЕЛИ - ДА НЕ ПОДСЛУШВАТ ЗАПОДОЗРЕНИ. АМИ НАПРАВО ДА ЗАКРИВАМЕ ПРОКУРАТУРАТА КАТО ИЗЛИШНА. ЗА ЧЕРЕПА.
27
2
 
10
 
! Отговори
Скапани преди 2 години
Дебарчета,кой ви бръсне вас за сливи че си давате мнението или Маджаров се е обадил по телефона
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията на Бойкикев трябва да се преименува на Съдебна България, идва криза, стоките поскъпват, тия само за съда и прокуратурата мислят. Дано народът се вразуми и за такива самозванци с комунистическо потекло никога да не гласуват, ако се мислят за десни
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да разследва нещо, дето за него няма срс-та, нито автентични записи? Нали за "Ало Банов" представиха телефон с "автентичен запис". Само дето на дата на която се твърди, че е направен записа този телефон още не е бил на пазара!!! Как няма да не се подслушват организаторите на блокиране на пътища и опити за нахлуване в сгради на МС и Народното събрание? В коя европейска държава това е забранено на службите? Криминални ли са снимките с шкафчета и записи от личното пространсво на ББ от някой си?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецсъда е да съди госпожо, виж зз спецпрокуратурата може да се каже, че подслушва....хахахаха :))) На прокуратурата това и е работата, да събира доказателства, на твоя спецсъд госпожо, работата се състои от това да съди......хахахаха :)) Правиш ли разликата госпожо, или нема значение за теб.....хахахахаха :)))
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите на Черепа трябва да се отработят.
22
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
няма да влезете повече в нс докато не отслабнете драстично много лошо седържахте до сега нищо не свършихте и нямате повече подкрепа
21
1
 
19
 
! Отговори
Како ма преди 2 години
А мравояда, дамаджаната и маджо какво решиха??? Крадливата кметица в Красно село какво да я правим?
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задачата на ДБ е да разбие съда, който пречи на мутрите.
19
2
 
5
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Ще се самоубие политически, ако подкрепи ДБ.
18
1
 
17
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Като излязат на улицата гладните, дето ще ви мразят безплатно, ще ви е все тая какво точно прави специализирания съд. Продажници неидни.
17
0
 
6
 
! Отговори
Умнокрасивите преди 2 години
Ситуират дискурсите си футуристично.