За 20 минути правната комисия в НС закри спецсъда

Едва ли обаче промените в закона ще бъдат гласувани окончателно
80

На финала на 46-ото НС депутатите от правната комисия закриха спецсъда.

Заседанието им продължи около 20 минути и промените в Закона за съдебната власт бяха приети напърво четене.

Поправките бяха предложение от т.нар. партии на протеста.

„Нашата идея е такива органи да бъдат премахнати и да съществуват по друг начин. Днес тук трябва да вземем символно решение“, посочи Радостин Василев от ИТН.

Въпреки че промените минаха на първо четене, едва ли ще се стигне до окончателното им приемане от пленарната зала.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та спецсъдът и спецпрокуратурата СпП са рожба на бившия випусник на ВМШ - Симеоново ББ и на тогавашния гл.прокурор С.Ц.! ДВамата иаползуваха факта, че специализирано звено за борба с тежките престъпления беше създадено в Италия и Франция и създадоха спецзвено, което обаче не се бореше с олигарсите-престъпници, а беше използвано за разправа с бизнесмените,които не са от ГЕРБ,от близкото обкръжение на ББ, или имат печеливш бизнес. И влезоха в списъка на "ненашите" Арабаджиеви,Стайкови,Бобокови....
68
3
 
7
 
! Отговори
В ЕВРАЗИЯ ЛИ преди 2 години
ОЛИГАРХИЯТА ХВЪРЛИ МИЛИОНИ ЗА ИЗМИСЛЕНИ ПРОТЕСТИ- ЦЯЛО ЛЯТО 2020 Г АВТОБУСИ С ПЕНСИОНЕРИ И БЕЗРАБОТНИ ГЛАВНО ОТ СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ ПЛАТЕНИ ОТ ОЛИГАРСИТЕ ТРЪГВАХА НА ОБИКОЛКИ ИЗ БЪЛГАРИЯ И СПИРАХА ДА ПОВИКАТ ПО ПЛОЩАДИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ, ПАРТИЙНИ ПРОЕКТИ С ИЗМИСЛЕНИ ПАРТИИ И ОЩЕ ПО ИЗМИСЛЕНИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО НЕ НАПРАВИХА НИЩО И СЕГА ОЛИГАРХИЯТА ЩЕ ИСКА ДА СИ СЪБИРА ДАДЕНОТО...ТА ВЪПРОСЪТ МИ Е КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МАСРАФА- ПАК НИЕ ЧРЕЗ ЦЕНИТЕ И КЪДЕ ЩЕ НИ ОТВЕДЕ ТОВА- ДА ТОЧНО ТАКА ДО ЕВРАЗИЯ.
67
6
 
6
 
! Отговори
Rambo преди 2 години
Радев го чака ВОЕНЕН СЪД за държавна Измяна. Ако оцелее де...
66
4
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Няма да мине на второ четене.А Радев го чакат юмручни гласове.
65
4
 
9
 
! Отговори
PAДEB E OTPOBATA.. преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ, НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ НА БЪЛГАРИТЕ........ АКО НЕ ГО СПРЕМ..!!
64
1
 
7
 
! Отговори
Не мина преди 2 години
Номерът на адвокатите на мафията!
63
4
 
19
 
! Отговори
РАДЕВ YБИBA БЪЛГАРИЯ преди 2 години
ЗАЩИТЕНИ СВИДЕТЕЛИ..... ЛЕКАРИ(БАЛТОВ).......ПОЛИЦИЯ(ВСИЧКИ)......БАНКИ(ББР)..........СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ПРЕСТАВА ДА БЪДЕ ДЪРЖАВА.........................................КОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ ТЕРИТОРИЯТА..??
62
24
 
9
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
този съд се използваше предимно за поръчки от ГЕРБ и изнудване, мой личен приятел от Русе беше силно засегнат от този "спец съд", бившия кмет на Русе който бе гербаджия неможеше да понася кандидат кмет на Русе от друга партия да си разлепя плакатите тук и там и беше събрал групичка да ходят и да бият момчетата които лепяха, е ама на кандидата брат му който има няколко кръчми изпрати хора да ги пазят, та хората на кмета ядоха бой 2 -пъти и после обвиниха моя чоек в рекет и още куп измислици..
61
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закрили са ама дръжки. Нищо не са закрили. Галевица и другите тарикати адвокати на мутрите ще има да връщат много ресто, може и гранатомеm да им пратят за неизпълнена поръчка.
60
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че е минало на първо четене, не значи че е влязло в сила. Трябва и второто четене да мине. А ако не мине, ристю и майноловата ще връщат мнооого кинти, иначе ще има и лобут.
59
9
 
25
 
! Отговори
ПАРТИИТЕ НА ОЛИГАРСИ преди 2 години
ОСЪДИХА НА CMЪPT ЗАЩИТЕНИТЕ СВИДЕТЕЛИ СРЕЩУ ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ.............. ЗА ИСТОРИЯТА - ДА СЕ ЗНАЯТ ВИНОВНИЦИТЕ.... +.... ПРЕЗИДЕНТА
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива органи да бъдат премахнати и да съществуват по друг начин!!!!!! Що рече?????баси и чеповете са в парламента, две приказки на кръст не могат да вържат, и изказват противоположни идеи в едно изречение!!! Има Такива Неандерталци!!!!
57
3
 
24
 
! Отговори
Червено талибанче преди 2 години
До митко Гледай сега, по тази логика, трябваше цялото БСП да арестуват, заради криминалния преход, създаден от тях и за фалитите на България и банковата система срината от тях, а да не говорим за създадените олигарси и икономически и мутренски групировки от БСП.
56
5
 
32
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
За 20 мин разтуриа държавата
55
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев както е тръгнал да вземе да пусне всички тия за последните 30 години прослойки престъпници - убийци, изнасилвачи, крадци и т. н. на свобода щ. И без това си е на ТИ с тях...
54
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54Когато Божков, Цецо Сръбския,Бобоците вече и Брендо се върнат на бял кон ,както и другите кукловоди които чакат отстрани и почнат да назначават техни съдебни състави,тогава ще е "възмездието".Ти сериозно ли мисиш ,че Бойкикиев,Хаджията и Мая Общата се "борят"а правдата?Който е зад тях той определя!Честито връщане в 90- те и то в държава от ЕС.
53
3
 
26
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Сега Брендо и компания ще гласуват със сигурност за Дб и Радев, честито. И ще ги съдят заеднио с разводите и дребното хулиганство. Ура, дрогаре, напълно взехме властта
52
2
 
19
 
! Отговори
# ЗАКРИЙ ПРЕЗИДЕНТА. преди 2 години
ПО РЕШЕНИЕ НА ЕС И НАТО....!!
51
2
 
37
 
! Отговори
КОМПАНИЯТА НА РАДЕВ преди 2 години
ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, ВАСИЛЕВИ, ПРОКОПИЕВИ,...........................ОТ КЛУБА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ЧЕРВЕНИ КЛЕПТОМАНИ........
50
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анализа е,че трябва да се наложат запори и на другите мутри,които караха едните да се отчитат пред тях,защото имаха мутровласт.