Езикът на политиците: Напоследък говорили на шльокавица

Дебатите в 46-ото НС - изключително слаби като съдържание
16
Езикът на политиците: Напоследък говорили на шльокавица
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Имаме чувството, че напоследък политиците говорят на шльокавица", коменитра пред БНР доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации. Дебатите в 46-ото НС бяха изключително слаби като съдържание, отчита доц. Христов.

Традиционно президентските избори привличат повече избиратели, затова и вероятно изборите бяха насрочени 2 в 1, каза Александър Христов. По думите му, ако изборите не бяха 2 в 1, избирателната активност за парламент щеше да е доста ниска.

Според него президентът Румен Радев влиза в надпреварата с една обиколка напред, с достатъчно добра преднина

"Това с Петър Стоянов беше предизвестено, беше някакъв фишек, форма на отклоняване на вниманието, на енергизиране на обществото – да говори, да започне да мисли по тази тема“, коментира Христов.

Виждаме напоследък, че какъвто и нов кандидат да бъде представен, той много бързо може да бъде "оглозган" от общественото мнение, може би затова политическите сили отлагат и търсят подходящи кандидати, отбеляза още той.

Запитан има ли ход към президентска република той посочи, че всеки проблем на парламентаризма повдига темата за президентска република, но "това е в полето на говоренето и едва ли може да се превърне в някакви действия".

В комуникациите, както и във физиката, всяко действие има равно противодействие, каза още в анализа си Александър Христов, визирайки „твърдоглавието на сценаристите“ от Шоуто на Слави, които са сега са депутати и невъзможността да се стигне до разбирателство в 46-ото Народно събрание.

Относно евентуалния политически проект на т.нар. харвардски отличници в служебния кабинет – министрите Кирил Петков и Асен Василев, доц. Христов коментира, че те в момента са посипани малко със звезден прах, а такава ситуация е бомба със закъснител.

Сигурно е обаче, че биха отнели гласове и от ДБ, и от ИТН, и от БСП заради етикета пропрезидентска партия, допълни Александър Христов.

"Което пък ще доведе до още по-голяма фрагментация, което няма да е от полза и за самите тях. Те са двама, а за политически проект им трябват още доста хора, да достигнат до тези хора. И двамата са „софиянци“, те са харесвани, правят неща тук, в София, но трябва да стигнат до много по-големи маси избиратели, което е доста трудно за краткия период от време. Така че тук има много въпросителни", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чатиш ли,чатиш ли дядо Попе?
12
0
 
1
 
! Отговори
Ken преди 2 години
До 10 моля...моля... ----- Докато се надяваме ОНЯ отгоре да наказва а ние само да щракаме по клавишите, ще сме на това дередже.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Pi ar Sevi Boiko е чудесен пример за шльоковица. Така си говорят на най-високите държавни етажи
10
0
 
4
 
! Отговори
моля...моля... преди 2 години
Я не обиждайте шльоковицата!!!ТИЯцървулиСА селски *** конюнктурно хванали Парламента за ШЛИФЕРА и се взимат на сериозно като че ли са богопомазани...Нооо всичко се връща тъпкано...ОНИЯ от ГОРЕ гледа и наказва до 9-то коляно!!!
9
7
 
0
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Съдейки по плюсовете и минусите от предния ми пост, Румен Радев ще вземе около 30% от гласовете.
8
0
 
1
 
! Отговори
поредното театро преди 2 години
БЛЯ...бля...бляяяя !!!
7
1
 
10
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 2 - Говорят така от 15-25 години насам. До Желев си бяха що годе възпитани. От тогава се залага на някаква организирана простащина. Народа ни е такъв. Обичаме да се подиграваме един друг и тази народо психология се вижда и в парламента. Нормално е, защото навсякъде по света хората сме лишени от духовни идеали и търсим материалното, а тези които го търсят си мислят, че ще го намерят обикаляйки вторият свят и щракайки се пред МачуПичу и АнкорВат. Хората макар и ерудирани сме прости животни.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваши Бостански Величества, да живее царство Чалгария и селските благородници! Няма ли нормални хора в това царство, да направят модерна демократична европейска държава? Всички ли сте поданици и крепостни селяни на чалгарската абсолютна маймунархия?
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е алтернативата на ГЕРБ дето я избраха умните по къра и автомивките.
4
8
 
15
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Още ли вярва някой в мантрата за добрия президент Румен Радев ?
3
1
 
4
 
! Отговори
Карадагойвъ преди 2 години
Всички се поучаваме от нашия ( на политиците) идол Д-р амет мемет юрган!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами , че те политиците си говорят на шльокавица от както се помня, нищо ново под слънцето.
1
0
 
5
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Нормално е за всяка пльокавица...., да говори на шльокавица.!.