Нов политически играч ще заведе повече избиратели до урните

Време било Румен Радев да покаже висш пилотаж и в политиката
74
Нов политически играч ще заведе повече избиратели до урните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Интересът към изборите ще зависи от това дали ще има нови формации на хоризонта, които да дадат някакъв изход от тази патова ситуация, тогава вероятно ще има по-голям интерес към предстоящите избори“, коментира пред БНР социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл". 

Още по темата

„Тук очевидно става въпрос за подготвения политически проект на Василев и Петков, с огромна доза условност, разбира се и това, че изборите ще са две в едно. Това би било залог за по-голям интерес към изборите. Но изводът е ясен – българското общество показва системно, циклично недоволство от политическата прослойка в страната и желае да я променя с нови лица. Сега това се потвърждава, но се иска това ново да е стабилно и да има някакъв план, защото хората имат какво да губят, а и обществото е виждало вече много кандидати за политически продавачи на надежда. Така, че се очаква предвидимост", посочи Симеонов.

Социологът каза още, че не знае към коя партия биха се насочили тепърва министрите Кирил Петков и Асен Василев.

"Но вижте -" Кога, ако не сега" , кога да се появи всъщност този нов проект, ако не сега... Защото той ще продължи това, което протестите не успяха да постигнат. Появата на един такъв проект ще даде тласък към възможността на Румен Радев да спечели още на първия тур. Но има и едно - "Но" - да не станат много конкуриращите се субекти, които подкрепят Румен Радев? Така, че той май ще остане верен на подкрепата по-скоро на БСП. А и Нинова не може да си позволи да игнорира Радев, защото редовият бесепар ще последва Радев, не Нинова", поясни още пред БНР Първан Симеонов.

"Дойде време Румен Радев да покаже висш пилотаж и в политиката", заяви социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
12
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Нема да гласувам веч за никого,ако ще и задължително да е!!!Ще плащам глоби и няма да гласувам!!!Та изморих се да създавам олигарси бре...Плащам им огромни заплати, купувам им скъпи коли,а те се държат с мен все едно,те са ми началници,не аз на тях?!СТРАННО!!!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новия политически проект на ЮКирил Петков и Асен Василев, ще се казва.. Харвардски Умни Интелигентни Министри Икономисти!! Съкратено Х.У.И.М.И.. Как звучи Правителството на коалицията от ИБГНИ - ХУИМИ
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам дали под тази статия е удачно да напиша това което си мисля пиейки бира което е че зад Итн и Слави не стой никой.Истината е че той има добри и честни намерения,но няма уменията,капацитета,знанията,хората,визията и т.н. да го направят.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудят се, как да излъжат още глyпаци да гласуват за Чорапа и против ГЕРБ...
14
0
 
17
 
! Отговори
Urban Legend преди 2 години
Градска десница :-))) Тия всички са лявозелени криптонеолиберали. Ако ги питаш каква е разликата между ляво и дясно, ще има да се чешат по празните кратуни.
13
0
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
До 3...Ако са хора като теб, то да продължават с иэбиването
12
3
 
15
 
! Отговори
Нане преди 2 години
За, който, щете гласувайте...Само краварските психодесни ибрици, начело с ристю и рада дълбоката ги изхвърлете от парламента... Нац. Предатели до мозъка на костите си...
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Това е абсолютна лъжлива и популистка пропаганда!
10
1
 
20
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Когато ми стане унило,напрегнато,чета политически новини,та се посмея,позабавлявам се...Е пак ли нови бре?!Та кога остаряха,предните НОВИ?!
9
2
 
15
 
! Отговори
ДБ преди 2 години
сигурно БСП и Рундю очакват гласовете на ГРАДСКАТА ДЕСНИЦА, е ако това стане за Костов ще е огромна излагация, ходят да палят свещи на паметника на загиналите от комунистическия терор, а сега да им подаряват властта
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато политиците се определят като "Играчи", България ще си е все на този хал.
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган и Бойко бая пари се изръсиха за Славчо, ама мъж, народът не е толкова глупав вече. Кармата си знае работата, който бил в затвора, пак ще ходи там.
6
1
 
10
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
Да бе! Кой ви плаща за статиите? Платена медия!
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички безпартийни ,истински българи: ДА ИЗЧЕГЪРТАМЕ Румен ЮМРУКОВ, Мая Божкова-Пеевска ,Хр.Иванов -*** дългият изплезен клоун Трифонов, ***.отите от отровното трио и всички МЕТЕЖНИЦИ и превратаджии...
4
3
 
15
 
! Отговори
БСПРезил преди 2 години
редовият бесепар, казваш ... хахахааах, че колко са? едвам се събират 1/5... чакане от Слави 7/8, ама май няма ди ви огрее, а и още няма български президент избран БЕЗ ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС
3
6
 
4
 
! Отговори
Геноцид преди 2 години
Убиват хора в България с Военно оръжие - ултразвуково оръжие, манипулират и изтезават хора
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
божков или пулев, друг не
1
14
 
1
 
! Отговори
Айде Кире! преди 2 години
ТИ СИИИИ!