ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?

Президентът рушал законността, основите на държавността и демокрацията
374
ДПС за Радев: Случайно попаднал в политиката, дали се е самозабравил?
Снимка: БГНЕС

С остра декларация към президента Румен Радев излезе ДПС в последния работен ден на 46-ото НС.

"В последните месеци сме свидетели на безподобно отношение към Конституцията и законите от най-високо ниво президент и парламент. Президентът си позволи да назначи за министър лице, което не отговаря на изискванията на Конституцията, той безпардонно зачерква законността. Няма такъм прецедент в най-новата ни история", скочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Още по темата
Според него всички институции през годините внимателно са пазили респекта пред основния закон, разбирайки, че въпреки различията нещо трябва да ни обединява, че въпреки състоянието на демокрацията основните стълбове трябва да се пазят ревниво, защото те правят държавата стабилна в основата си.

"Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение и той като се поставя над Конституцията се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република без да има понятие какви поражения нанася на демокрацията и държавността и до каква степен поставя под риск бъдещето на страната", отсече Карадайъ.

"На този президент искаме да му кажем, че с действията си руши държавността и демокрацията, застрашава мира в страната и региона", предупреди той.

"За 5 години не успя да осмисли президентската институция и да разгърне правомощията си като олицетворяващ единственото на нацията, за 5 години не успя да разбере силата на прекия избор и на подкрепата на избирателите", обвини още Карадайъ.

По думите му от ДПС са се борили в името на общочовешки ценности и са победили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Ви преди 2 години
т.е. съгласен с мнението през едно 274
252
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Ви преди 2 години
Напълно съгласен с човека под мен. Лошото е че мнозинството от хората възприемат подмолничането и корупцията като нормално поведение не само на политиците ами въобще във всичко.
251
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се е самозабравил още преди да попадне, случайно, в политиката. Когато е кадрувал във ВВС.
250
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В мафиотска държава, като България, да си "случайно попаднал" в политиката говори само, че не си крадец и ченгe! Доган например, съвсем не е случайно попаднал в политиката.. и Тukвун и калинките... И изобщо, огромно количество "специалисти", които ни разказаха играта за десетилетия напред! (Пиша от чужбина м/у другото)
249
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колкото Чал.ми.те реват свещу Радев толкова е по сигурно че ще спечели. Факт. Не вярвам толкова еничари и киряк стефчовци да има в таз държава.
248
4
 
8
 
! Отговори
до 266 преди 2 години
какви са тези добре платени пизиции за любовници бе чук, Радвва като пиарка е взимала чисто до 1500 кинта. Цивилнитв в пиделенията взимат смешни заплати. В дирекциите в МО в Сф са по големи до 3000 и то със стаж.Радева не е била служител в МО на Дякон Игнатий или МО2 на Тотлебен а служител на ВВС.
247
12
 
14
 
! Отговори
До 271 преди 2 години
българския президент излезе с вдигнат юмрук и подкрепи платените протестъри на Божков, организирани от Мая общата и др. Радев направи пълзящ преврат срещу законно избраното правителство и премиер-министъра! Така, че кой - кой е?
246
6
 
6
 
! Отговори
До 270 преди 2 години
На изборите ти ще го усетиш от зад без смазка
245
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев трябва да види резултата от неадекватните си действия! Но той ще го усети на изборите - ВЪН от реалната политика!
244
3
 
14
 
! Отговори
До 7654 преди 2 години
Ох, дано си прав и да си остане в Историята! За Настоящето и Бъдещето ни ще е по-добре да си седи ТАМ!След като го изпратим, ще се чудим на пачия си ум как избрахме най-ограничения индивид на най-представителната и платена длъжност..
243
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС - в Диарбекир! В родината им!
242
3
 
15
 
! Отговори
До 263 преди 2 години
Много генерали станаха, а има малко войници! А и силите на твоите генерали стигат да уредят любовниците и децата си на добре платени позиции!
241
0
 
14
 
! Отговори
До 262 преди 2 години
Какво казват бесарабските българи, цели села в Украйна и Албания и други - нашата родина - майка е България! Приятно е да чуем, че са съхранили българския език, песни, приказки, обичаи!
240
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мушмуроци коя е вашата родина бе ??? Слушам ви !
239
8
 
14
 
! Отговори
до 7654 преди 2 години
Хапчетата трябва да се пият, нали. Пак ли си развърза усмирителната риза))))))))))))))))))"Радев бил най-добрия президент на България" - жива да не бях))))))))))))))))))*** и той и всички дето го подкрепят. Все пак говорим за 1000 човека има няма
238
3
 
13
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Работата отива натам,че на 14 ноември май ще се разделим с последния червен елемент от пъзела. Спиш ли спокойно или вече започваш да получаваш ДПС-арски крампи нощем?
237
8
 
19
 
! Отговори
НЕ Е СЛУЧАЙНО ПАДНАЛ преди 2 години
РАДЕВ Е КАРИЕРИСТ ПО РОЖДЕНИЕ... КОЙ НА 18 г. ЩЕ СЕ ЗАТВОРИ В КАЗАРМА-ДО ЖИВОТ??...... КОЙ НА 18 Г. ЩЕ СТАНЕ ЧЛЕН НА БКП..??..... КАРИЕРИСТ-СРЕБРОЛЮБЕЦ...Е..
236
14
 
3
 
! Отговори
Недоверие! преди 2 години
Етническата партия ДПС е създадена от ДС по план на КГБ. Не бива да се има доверие на предизборната инсценировка на скарване между Радев и Карадйъ, която цели заблуждение на европейските българи. Несъмнено ДПС отново ще подкрепи кремълскити ни послушници.
235
17
 
12
 
! Отговори
7654 преди 2 години
Радев е най-добрият Президент в историята на България и Бог е с него!
234
9
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев да си прибира чорапите, а Деса роклите!