Радев е определил кой ще поеме постовете на Петков и Василев?

Номиниран от Слави Трифонов пък ще е транспортен министър
15 сеп 2021 08:26, Елка Василева
115
Радев е определил кой ще поеме постовете на Петков и Василев?
Снимка: архив, БГНЕС

Следващият служебен министър на транспорта ще е Христо Алексиев, който беше номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов. Президентът Румен Радев е решил Алексиев да смени досегашния Георги Тодоров в новия служебен кабинет, който ще бъде обявен официално на 16 септември, пише „24 часа“.

Още по темата

Алексиев в момента е председател на управителния съвет на НКЖИ. Той вече веднъж бе служебен министър на транспорта в първия кабинет, назначен от Радев през 2017 г. На 12 юли тази година лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пък го обяви като номинация за министър на транспорта в първия си неуспешен вариант за правителство с премиер Николай Василев.

Президентът Румен Радев вече е избрал и новите министри на икономиката и на финансите, след като досегашните Кирил Петков и Асен Василев са все по-близо до свой политически проект и участие още на предсрочните избори на 14 ноември.

В икономиката на мястото на Кирил Петков министър ще застане досегашната му заместничка Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев пък Радев е решил да назначи Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дясно управление" - много удобно говорене за безнаказано крадене и баламосване на публиката.
65
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера, как от трета политическа сила, оцапаната с кръвта на невинни българи за времето на мракобесния комунизъм, столетница БСП, завладя властта в България? Което направи,чрез своя човек Радев, който заяви, че нямало са предаде левите?! Затова пък, предаде десните, демократите и българските турци, погази конституцията. Радев е разедитител, не обединител, на нацията.
64
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путиновия слуга окупатор Радев предателя.
63
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едновременни, масови, законни, национални протести, могат да спрат хунтата на Радев,ИТН,протетните,, да доунищожават държавата. Готви се отново, манипулиран вот. "Добър вечер уважаеми зрители, спите ли?"...
62
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ СТАНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА САМО ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ДЕСНИ ПРАВИТЕЛСТВА С ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ ПОЛИТИКИ!
61
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев - руски окупатор и унищожител на българската нация. Чака го съд! Кранчетата на слугите му се затварят! Пищенето на радев е музика за ушите ми!
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименсоциализмът е едно НЕДОНОСЧЕ мъртвородено общество, ето това е другари самата истина... ЗА 31 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА, ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 12 ГОДИНИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЕСНИ ПРАВИТЕЛСТВА НА ГЕРБ, ПРЕДИ ТОВА НА ИВАН КОСТОВ И СДС
59
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов -- унищожител на българската нация. Чака го съд. Кранчетата на слугичките му са затворени, пищенето им е музика за ушите ни.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не направил партия, а вече я класират в партийните класации? Как се правят сметки без кръчмаря, като още не са попитали избирателите, и не са видели техния вот?! Това означава, че отсега се гласи, подмяна на вота, в полза на бъдещия партиен проект, на нелегитимния министър, марионетката, на кръга около Радев,Кирил Петков. Горките избиратели, тях никой не ги брои за нищо! И те търпят, не реагират. Радев и ИТН, чрез платения от Божков преврат, смазаха демокрацията в България.
57
4
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Рундьо Любовчията е евтин руски комунистически проект целящ да се постави начело на страната ни една путинова марионетка, Славчо Тиквата е протеже на комунистическите проруски дрисъци, Киро и Асен Изцъкления са комунистически инфилтрати пратени от ДС на запад за да се представят после за прозападни.
56
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато тодор живков се е провалил, за оправдание е казал "социализмът е едно недоносче", а ти защо му вярваш и повтаряш като папагал? След 31 години демокрация не сме мръднали напред -- виж икономически показатели, причината -- лошо управление поради некомпетентност, предатели. Всяка есен ни сервират увеличение на цени на парното -- защо не купуват газ на борсите за фючерсна търговия през лятото на ниски цени?
55
10
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Другаря Румен Радев е един комунистически издрисък без морал и чест. Цял живот лапач и лежач, развратител на българската авиация.
54
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само масовите протести ще изхвърлят Радев и кърлежите му, които се впиха в държавата, за да доизсмучат последните й жизнени сокове. Заради Радев и марионетките му от ИТН, протестните, служебните популисти, България не получи парите от плана за възстановяване, в момент, когато най-много й трябват, не влезе в Еврозоната, изостава в развитието си. Те извършиха национално предателство, само, за да се доберат до властта.
53
10
 
11
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Още от сега е ясно, че Конституционния съд ще определи назначението на канадския гражданин като противоконституционно! Юридически от това ще последва, че цялото служебно правителство "Радев-2" е незаконно. Всички административни актове, издадени от това правителство следва да се обявят за незаконни! Всички уволнени и изчегъртани от Радев ще трябва да бъдат възстановени на работа, а назначените от него незабавно уволнени! Държавата ще плати огромни обезщетения на засегнатите лица!
52
5
 
8
 
! Отговори
Добро утро! преди 2 години
Запомнете това: Руските шпиони в НОТО-вска България са бита карта и скоро ще бъдат съдени като национални предатели. четник
51
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е нелегитимен министър, защото е назначен в нарушение на конституцията, от президента. Радев, не за първи път, нарушава отновния закон в България. Както каза Ива Митева, "ако ние не спазваме конституцията, как ще искаме останалите граждани, да я спазват"?
50
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само масовите протести, ще спрат Радев и хунтата му, отново, да манипулират вота.
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире и Кокорко само официално няма да са министри, но ще са заместени от свои хора и ще знаят всичко, даже ще продължат да командват. За пореден път евтини номерца от ватенката на Дондуков 2.
48
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58 Сериозно грешиш, ИТН са марионетки на Радев, заяви, че ще го подкрепят за втори мандат. Радев спря плана за възстановяване. Популисткото увеличение на пенсиите, ще вдигне още цените и данъците. Радев и компания, отново, ще манипулират вота. ГЕРБ управляваха успешно, 12 години.
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само нищожеството радев но и рашков алкохолиха пишат глупости за да крадат.