Ройтерс: България отива на избори с надежда за изход от кризата

Медията с коментар за правителството, което да ни преведе през пандемията
15 сеп 2021 22:51, Петя Славова
78
Ройтерс: България отива на избори с надежда за изход от кризата
Снимка: БГНЕС

Българският президент Румен Радев обяви трети парламентарни избори в България за 14 ноември с надеждата, че ще сложат край на политическата криза в страната, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Медията коментира очакванията от българска страна, че ще бъде сформирано редовно правителство, което да преведе България през пандемията от коронавирус и да гарантира ефективно използване на мащабните средства за възстановяване на ЕС.

Още по темата

Радев, който се кандидатира за преизбиране на същата дата, 14 ноември, ще разпусне парламента и ще назначи ново служебно правителство на 16 септември.

Народният гняв срещу широко разпространената корупция в най-бедната държава-членка на Европейския съюз сложи край на почти десетилетие политическо господство на бившия дясноцентристки премиер Бойко Борисов. Но борбата и съперничеството между опонентите му в раздробения парламент след изборите през април и юли им попречиха да изградят мнозинство за правителство.

До голяма степен се очаква Радев да назначи в четвъртък повечето от временните министри, встъпили в длъжност през май. Той отказа да посочи имената на членовете на новата временна администрация, която ще представи в четвъртък, но заяви, че ключовата цел - да се възстанови доверието на българите в държавните институции - ще остане непроменена. По-рано днес временният премиер Стефан Янев заяви, че очаква да запази поста си.

Временното правителство спечели поддръжници сред мнозина, защото разкри, че предишният кабинет на дългогодишния управляващ Бойко Борисов е похарчил милиарди пари на данъкоплатците за инфраструктурни проекти без съответните поръчки, наред с други недостатъци.

Двама от най-популярните временни министри, министърът на икономиката Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев, обаче вероятно ще останат извън новия кабинет, като се очаква двамата да създадат своя политическа фракция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от кой беше предизвикана кризата бе бай ройтерс? От тоя на снимката не е ли?
37
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
китай и русия не са...ЕС...троянският кон са заплахата...турция...анализ... и да не загине САЩ както...Троя!Бог да пази САЩ!
36
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
САЩ...осветлете зависимите ЕС политици...Президента Рейгън се справи със СССР...ЕС дори не са СССР...децата ви умират за да пазят домовете им...те финансират враговете ви!...Справедлив Свят!!!
35
7
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бог да пази САЩ и България!Свободна и Справедлива България!
34
12
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименСвободен Народ сме...каквото...такова...никога повече дпс-гроб...мафията,ние плащаме изборите...колкото трябва...толкова...Чиста и Свята България!
33
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Ройтерс...България е оцеляваща...от векове,вярваме на децата си и ги възпитаваме да обичат България,да са толерантни и почтенни хора...но не сме найвни...ес политическата финансира и наложи мафиоти в източна европа...ес политическата не са ни искренни пиятели...сега разбирам британците,ес политиците са зависими от путин ...газпром...Бог да пази САЩ!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ройтерс: България отива на избори с надежда за изход от кризата"-----------------В грешка сте момчета, "кризата" ме устройва перфектно. Никой няма достатъчно власт да прави глупости или да прецаква държавата.
31
5
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
не съм ***...*** съм...гледам порно...какво друго...а...мечтая за Справедлив и Свободен Свят...населяван от образовани хора с ценности...и България е...моята любима...а вие бягате и я предавате...това е...престъпление е срещу децата ви...предавате родителите си...Бог да пази САЩ и България!!!
30
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бог да пази САЩ и България!...предварително благодаря за минусите на кгб троловете!
29
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха спец...ама спецовете ви лъжеха да търкате билетчета...кой от вас не е търкал?и представете си как бойко и божков ви са се подигравали...и се скараха за пари...не можаха да разделят ограбеното от вас!с КТБ същата...и платихме милиарди за дни!куневица ни закриха с царО АЕЦ мощности...и загуби Народа ни милиарди,тя е на служба...богато платена,царо ни съди...за построеното от дедите ни...отнема ни История,само боко си павкаше пури с божков,и божков каза,че е плащал през севда на боко,факти
28
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименспец...създаваше комфорт на престъпници...няма един осъден или върнат...,ако не виждате,че виенското се завъртя...и...нямате шанс бре...парите ви нямат стойност...обслужващите ви ще ги съдим...гроб нямат свестен кандидат за президент...пак някой бушон...слепи ли сте...бягайте ако ви е останало някакво чувство за съмосъхранение...богат Народ сме...ще постройм и затвори!!!...свърши се!!!никога повече дпс...и обслужващият персонал гроб-бсп,ако обичате децата си...ако сте...Български!
27
9
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анониментака лъжеха...чорбаджиите българите по време на турското...като "махнат" Левски...и ще е "мирно" робството...ама народа ни избра друго...да сме Свободни...да си имаме България...наш дом...дом на децата ни...и го имаме...е Левски плати с живота си...сега чорбаджиите искат живота на Радев...той го е жертвал безброй пъти пазейки небето над домовете ни,няма да ви позволим да го жертвате както направихте с Левски...чорбаджии на султано и путин!Радев Президент...за да я има България!
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поръчкова статия от поръчкови медии!" " Вихреща се корупция" казали партиите на подмяната финансирани от кримиолигарси,а и не могли да се разберат,защото са от различни групуровки.Нито влязоха за промяна,нито за икономика,а за далавери и единствения общ приоритет да ликвидират спец правосъдието което пречи на конфорта на спонсорите.Водят към дъното с главнодействащия някакъв никакъв Чорап,който вече вижда че реалността не е само да хулиш,а и да носиш отговорност,без да лъжеш,което не го може
25
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената надежда за изход от кризта е да махнем Радев
24
1
 
8
 
! Отговори
Мда преди 2 години
С надежда за изход от продължаващата вече повече от година криза !
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нерадва този Радев, нещо много нервен, явно са му сметнали резултата. Знаем на военните не им е много силна математиката, но срещу Радев са една партия която спечели вота в България, плюс една друга с твърд електорат с която той се изгаври грубо, плюс червените кхмери също го намразиха. Бре Радев, ти нахейти всички и сега те хейтят обратно и групови ще ти набият канчето, то само кликата ти Слави остана да те хвали, но като гледам Тошето това си е антиреклама за тебе.
22
7
 
20
 
! Отговори
Фактите преди 2 години
Радев потопи България с блатото.ДБ и ИбГНИ спомагат умело
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, пандемия! Тия още къпят западняците с тая измислица.
20
5
 
16
 
! Отговори
и те така преди 2 години
а изхода от кризата е фигуранта и послушковците му ,вън от управлението на България . мая общата , тримата овчари , славчу и плажуващия ицко да живеят в палатка пред президентството . импексова може да остане , все пак трябва некой да играе кючек на бузлуджа :)
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кризата се показва като тапет над статията. За съжаление не е холограма. Реалност е.