Янев: Не съм чул президента да има желание да прави партия

Без енергетика сме обречени на неефективна икономика, смята служебният премиерът
16 сеп 2021 18:39, Красимир Ангелов
149
Янев: Не съм чул президента да има желание да прави партия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Свършили сме много работа, дори сме свършили работа, която е над очакванията за един служебен кабинет". Тази оценка направи служебният премиер Стефан Янев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Министър-председателят посочи, че не е чул президентът Румен Радев да има желание да прави партия. По думите му двамата доскорошни министри Асен Василев и Кирил Петков от днес вече не са министри, а редови граждани и имат право на своя политическа инициатива.

Още по темата
"Подкрепям всяка българска партия и бих ги подкрепил и тях. Бил съм безпартиен цял живот и предпочитам да остана такъв", обясни Стефан Янев.

Той посочи, че имаме безпрецедентен случай в историята, един служебен кабинет да бъде заменен с друг служебен кабинет.

Оценката за представянето на различните министри и защо са сменени с нови хора се дава от президента. Аз имах думата също. Не са давани негативни оценки за несправяне на министрите, има тяхно доброволно желание да се разделят с тези постове, обясни Янев.

"Както Радев се съветва с голям кръг от хора, така и аз съм направил същото, решението е общо, но решението накрая е на президента, защото той носи отговорност и подписва указ", добави Янев.

Служебният премиер призна, че инфлацията вече очевидно излиза от прогнозните данни до края на годината и е възможно повишаването й да продължи. Той подчерта, че именно инфлацията е сред основните предизвикателства пред служебния кабинет. Обезпокоителни са и цените на ел. енергията, призна Янев.

По думите му в резултат на COVID-19 почти в цял свят са били вкарани в обращение много свежи пари. "Само за ЕС говорим за суми от порядъка на 13 трилиона, част от тях отидоха за ваксините, но голяма част са влезли в обръщение в съответните икономики", добави Янев.

Той подчерта, че в енергетиката България има нужда от сериозна стратегия, която да бъде обединяваща за всички политически сили и приета от парламента със сериозно мнозинство.

"Без енергетика сме обречени на неефективна икономика. Трябва ни стратегия, чрез която след 5 или 10 г. да постигнем резултати и да имаме евтина енергия", отбеляза Янев.

Говорейки за бъдещи планове, за следващите 3-5 месеца или 5г., не можем да построим нова ядрена или газова мощност, не можем да построим никаква мощност, коментира Янев. За АЕЦ Белене той каза, че реакторите ги имаме, но ситуацията далеч не е толкова проста.

"И ние като общество и като отговорни представители на парламента и правителството, не сме намерили ясна позиция да кажем искаме или не искаме такъв или друг вид проект. Възможността да развиваме енергетиката си, така че да осигурим евтина енергия за собствения си бизнес, я пропускаме", коментира още Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб и ДПС ще саботират и ще се мъчат да унищожават народа си, това е целта им в момента! Спряха им достъпа до фондовете и виждате какво правят герберските крадци.
40
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов обикаля страната. Не само, а си прави селфита с върли фенове, попържа президента Радев, присмива се на служебния кабинет и навсякъде се пъчи, че по-хубав от него няма, няма и по-умен.Целият този панаир по сватби, кръщенета и седенки е само заради едно: да стане президент. Борисов президент е последната сламка, за която се е хванал политическият удавник и все още лидер на ГЕРБ. Той знае, че повече няма да помирише изпълнителната власт. Няма да му е в кърпа вързан и главният прокурор Гешев.
39
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разправят че щели да съкращават щата на гербавите *** с 80%. Нямало пари.
38
11
 
1
 
! Отговори
Чавдар войвода !!! преди 2 години
Да живеят Македония и Албания в ЕС,бре!Радев-зеления чорап ще е отново Президент,а България ще влезе в Еврозоната-01.01.2024 г.Джон Траволта е бъдещия Премиер,а Радев-новия стар Президент!
37
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което искат 87% от българите е Мафията ГЕРБ-ДПС да се държи далеч от властта и да не им се позволява да крадат повече.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32. И ти си поредният ***, който си мисли, че отстраняването на една личност ще оправи България. Кой ви ражда такива олигоффрени бе?
35
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро Гербавите *** ще бъдат бесени по стълбовете за обида на новата власт!! Само изчакайте и ще видите!!!
34
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разчистването на предишната власт трябва да продължи.Дали ще го нарекат изчегъртване или ревизия на корупционно управление, дали ще го нарекат реваншизъм или правова държава, която не оставя престъпления ненаказани, но трябва да продължи. В това е и най-големият успех на служебния кабинет. Ако следващо правителство иска да се ползва с тяхното доверие, просто трябва да продължи.Другият важен въпрос, който не подлежи на копромиси, е смяната на Гешев. Без това не могат да изправят на съд цял
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, вие вече съвсем ни зехте за шарати. Ми нема нужда от партя на Радев - тя ще е на канадеца и той ще му е паравен на домогванията на президентчето. Искаше да е Слави, но Слави се окази костелив орех и нямаше да му играе по свирката. И се откажете да сваляте Гешев вече станахте за смях.
32
2
 
9
 
! Отговори
БСП,пишеш глупости преди 2 години
Кой нормален човек се е страхувал за бъдещето си при ГЕРБ?Страхували са се тарикатите,искащи да сменят други тарикати.Виж,при БСП управлението си имахме страх за бъдещето,парите и имуществото си.
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев свали правителството на Борисов нахлувайки в президентството. Борисов да му се сърди на Гешев, ама смее ли. Ако не беше този куц ход на некадърния каскет, сега Борисов и неговата шайка ОПГ ГЕРБ + ДПС и ПатрЕоти щяха да са още на власт и да си крадат сладко сладко.
30
2
 
3
 
! Отговори
Бай ганьо преди 2 години
До БСП. Ти сериозно ли?
29
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троловете на Севда и на Тиквата пак са наводнили форума.Каквото и да става вие власт повече никога няма да видите
28
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджии! Кабинет ще има! Ревизия ще има! Свиквайте да бъдете арестувани и съдени! Народа това иска! Ревете колкото искате!
27
2
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До 17. Нещо тотално си се объркал кой е обладан от завист и омраза. А радеф нека спечели, тъкмо ще има кой да обира псувните на българите, а те скоро ще награбят камъните и сопите.
26
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битка номер 1 е отстраняване на Иван Гешев! Само след това може да започне и разговора за справедливост, законност, правосъдие и съдебна отговорност на мафиотите, ограбили и попиляли българския народ
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се заблуждавайте че ГЕРБ са изчегъртани. Те продължават да държат Медиите, през които облъчват българите и Съдебната власт, през която се разправят с враговете си
24
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 5. Глу.пак, че тя ко.чината е сега, създадена от клепоухия фатммак. Сляп ли си да видиш какъв хаос е настъпил? Иначе, България беше най-добре при Борисов ама обсебен от завист и злоба антигербаджия като теб е ясно, че никога няма да го признае.
23
2
 
10
 
! Отговори
Canadian преди 2 години
Как да направи партия, като е *** на съветниците си от ДС и техните кукловоди. Да направиш партия се иска акъл и да имаш широко полезрение, а не да си като кон с капаци и да вдигаш юмруци срещу нещо, което го няма.
22
0
 
5
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До Живко от Варна - Абе Живко от Варна ти започна ли държавната работа дето я търсеше, че вече и жена искаш? Хахахаха.