Нови лица влязоха в служебния кабинет: Ще продължи ли промяната?

Трима нови министри поемат три ключови министерства
16 сеп 2021 20:20, Красимир Ангелов
70

Президентът Румен Радев представи състава на новия служебен кабинет. В него има трима нови министри - в министерството на икономиката, на финансите и на транспорта.

Валери Белчев заема поста на Асен Василев. Както и предшественика си, той е възпитаник на "Харвард". Бил е във Фонда на фондовете във второто правителство на ГЕРБ, но е освободен. Има 15-годишен опит във финансовия сектор. Бил е сътрудник в парламентарната икономическа комисия. А през 2014-та се присъединява към Българската банка за развитие.

Още по темата
"Стъпвам на една по-добре работеща платформа. В това министерство съм имал удоволствието да работя в една от сателитните структури. Имам наблюдения - разполага с изключителен човешки капитал, преживяло е скрити напрежения. Наистина съм уверен във възможностите на хората тук и нямам притеснения за това, че всички предизвикателства, които ще дойдат, ще бъдат посрещнати", категоричен е служебният министър на финансите.

На мястото на Кирил Петков в икономическото министерство влиза жена. С китка здравец – така Петков посрещна досегашния си съветник Даниела Везиева.

"Аз имам пълно доверие на Даниела, че промяната, която започнахме заедно, ще я продължим. Президентът показва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата", коментира бившият министър на икономиката.

Везиева заяви, че ще продължи работа в посока на промяната.

"Надявам се да оправдая цялото това доверие. Отговорността е сериозна. Отговорността да се върнем към нормалността, към онези принципи и ценности, които позабравихме през годините. Предстои ни да продължим и дори да се опитаме да надскочим това, което постигна досегашният екип", уточни тя.

Везиева е заемала мениджърски и ръководни длъжности в областта на банковата и консултантската дейност. Три години до 2017 г. е заместник-министър на икономиката. Била е съветник в кабинета на председателя на Комисията за финансов надзор.

Третото ново лице в служебния кабинет е това на министъра на транспорта. В стола на Георги Тодоров сяда Христо Алексиев. Той е икономист и експерт в транспортния сектор.

"Всеки трябва да даде своя принос за подобряването на състоянието на страната", посочи служебния министър на транспорта.

Любопитното е, че Алексиев е министър в служебен кабинет за втори път. Първият път е с премиер Огнян Герджиков. Работил е като експерт в кабинета на министъра на транспорта, икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на интермодален контейнерен терминал в Пловдив. Сред приоритетите му е ускоряването на проектите за ЖП коридори, пътищата и цифровите магистрали.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
11
 
! Отговори
Мария преди 2 години
На хората им писна от този цирк изпълнен с лъжи
38
10
 
1
 
! Отговори
Habibi преди 2 години
Квото и да е , само да не е партия ГЮБРЕ
37
1
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Хаха какви са тия мишоци дето ги коментирате ве, Цветослав Цонев - Цар Цуро има повече последователи в ютуб от половината партии в парламента взети заедно. Пускайте си новият му клип в тубата излезна преди час! ;}
36
2
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Валери Божинов и той готви политически проект.Стегайте се бе.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ням да загуби, има си спонсори, има си влогове в чужбина, ще ги увеличи, и независимо дали ще е успешен проектът му, той ще си вземе възнаграждението. Затова той е спокоен и не се притеснява от дийствията си, дори когато лъже, знае, че има кой да го мие и чисти от гафовете волни или неволни, има си чистачи на имиджа.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА, ПРОМЯНАТА КЪМ ЗЛО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОКАТО НЕ ИЗРИТАМЕ РУМЕН РАДЕВ КАТО МРЪСЕН РУСКИ ТЕРОРИСТ.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма промяна стана тя, към по-лошо
32
2
 
2
 
! Отговори
Форумният дискурс преди 2 години
Значително е изпро стял за последните 20 години. Но парламентарният дескурс го надминава по прос тотия.
31
1
 
16
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА СМЕШКА.. преди 2 години
КИРО КАЗА:"ЩЕ НАПРАВИМ ЛЯВА ПРОМЯНА - С ДЕСНИ МЕРКИ."....ТОЗИ СИ Е ЗАВЪРШЕН Д'БИЛ......... КОЙ МУ ДАДЕ ТАПИЯ.? .. КОЙ ГО НАЗНАЧИ МИНИСТЪР.?.-.ОЩЕ ПО-ЗАВЪРШЕН Д' БИЛ....
30
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Господа журналисти, разровете се около Валери Белчев и ще ви се изправят косите
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на действията на този министър на икономиката България е с най-високата инфлация в ЕС, най-високите цени на тока в ЕС, с най-ниските заплати в ЕС и с най -слабата икономика в ЕС.Разбираемо е, че иска да избяга от отговорност и да стане партиец.
28
1
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Каква Промяна?! Може би само Помняна! Заем след Заем - миналата седмица 200 000 000, тая още 500 000 000, Кацаров - едно към едно с Мерките на Предшествениците си и т.н.
27
2
 
17
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Христо Иванов се молил като кученце на Киро Петков да не става лев бек.***,всички празнуваха на 9 Септември.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната е, че от май досега България отново е поела посока... назад в развитието си...
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората ще се усетят като разберат,че толкова са забогатели, че вече не могат да си плащат сметките, а спестяванията им са олекнали наполовина като покупателна способност. Кирчо ще си вземе шапката и ще ви обясни какви сте некадърници и ще отиде да си харчи милионите, предвидливо вложени извън България, защото, както се разбра, сърцето му е в България, но парите му са вложени в чужбина.Защото,въпреки, че не му личи, той не е луд да си държи парите в държава, на която той е министър на икономиката
24
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям Кирил Петков и Асен Василев, но ще гласувам за Мая Манолова, защото ми помогна, когато беше омбудсман.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В обора няма как да има промяна... Всички са рубладжийски роби и затова, тая година 6.7 млн, след 5 години - 4 млн само червени ***, *** и пенсионери
22
1
 
5
 
! Отговори
серсем преди 2 години
Хич не сте заухАви.Господа !
21
2
 
16
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Гошо...*** Къде ги видя тези натрупани пари в държавната каса, см.е.шко? Всички ти говорят за инфлация, криза, няма пари дори за пенсионерите, ти ми говориш за натрупване...Има явно натрупване, но по нечии БСПарски джобове...Няма да е никак леко на следващото редовно правителство да оправи простотиите на тези не.нор.мални...Бойко остави повече от милион лева резерви - тези не само ги източиха, но и нямат бюджетни средства...Кражбите продължават, явно!...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
20
4
 
13
 
! Отговори
ДИМИТЪР БЛАГОЕВ.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ ЩЕ МИ ВЗЕМЕ ПАРТИЯТА-БСП............. ТОВА МУ Е ПРОМЯНАТА.................... ДЕТСКАТА МЕЧТА НА АМБИЦИОЗНОТО КАРИЕРИСТЧЕ ОТ СЕЛО......