Нови лица влязоха в служебния кабинет: Ще продължи ли промяната?

Трима нови министри поемат три ключови министерства
16 сеп 2021 20:20, Красимир Ангелов
70

Президентът Румен Радев представи състава на новия служебен кабинет. В него има трима нови министри - в министерството на икономиката, на финансите и на транспорта.

Валери Белчев заема поста на Асен Василев. Както и предшественика си, той е възпитаник на "Харвард". Бил е във Фонда на фондовете във второто правителство на ГЕРБ, но е освободен. Има 15-годишен опит във финансовия сектор. Бил е сътрудник в парламентарната икономическа комисия. А през 2014-та се присъединява към Българската банка за развитие.

Още по темата
"Стъпвам на една по-добре работеща платформа. В това министерство съм имал удоволствието да работя в една от сателитните структури. Имам наблюдения - разполага с изключителен човешки капитал, преживяло е скрити напрежения. Наистина съм уверен във възможностите на хората тук и нямам притеснения за това, че всички предизвикателства, които ще дойдат, ще бъдат посрещнати", категоричен е служебният министър на финансите.

На мястото на Кирил Петков в икономическото министерство влиза жена. С китка здравец – така Петков посрещна досегашния си съветник Даниела Везиева.

"Аз имам пълно доверие на Даниела, че промяната, която започнахме заедно, ще я продължим. Президентът показва, че това, което се случи досега, е в посоката, в която и той вижда нещата", коментира бившият министър на икономиката.

Везиева заяви, че ще продължи работа в посока на промяната.

"Надявам се да оправдая цялото това доверие. Отговорността е сериозна. Отговорността да се върнем към нормалността, към онези принципи и ценности, които позабравихме през годините. Предстои ни да продължим и дори да се опитаме да надскочим това, което постигна досегашният екип", уточни тя.

Везиева е заемала мениджърски и ръководни длъжности в областта на банковата и консултантската дейност. Три години до 2017 г. е заместник-министър на икономиката. Била е съветник в кабинета на председателя на Комисията за финансов надзор.

Третото ново лице в служебния кабинет е това на министъра на транспорта. В стола на Георги Тодоров сяда Христо Алексиев. Той е икономист и експерт в транспортния сектор.

"Всеки трябва да даде своя принос за подобряването на състоянието на страната", посочи служебния министър на транспорта.

Любопитното е, че Алексиев е министър в служебен кабинет за втори път. Първият път е с премиер Огнян Герджиков. Работил е като експерт в кабинета на министъра на транспорта, икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на интермодален контейнерен терминал в Пловдив. Сред приоритетите му е ускоряването на проектите за ЖП коридори, пътищата и цифровите магистрали.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сакън ,недейте повече! Промяната се оказа само в цените по рафтовете и в сметките! Айде стига толкова!
18
0
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Изгониха го от ББР и стана министер :)))
17
1
 
3
 
! Отговори
серсем преди 2 години
Важи предишния коментар ,също за собствениците на този сайт .Думи като ограничен и невъзпитан ги цензурирахА като политнекуректи.Ама те си знаят нивито,затова и избиват комплекси.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
обира продължава планово
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подмяната е в действие, освен това не сме имали толкова кухи *** в парламента. Интересно ми е някой журналист би ли интвевюирал бившия на Слави, Росен Петров който определено е доста над нивото на останалите му сценаристо, да го питат за мнение за Слави и Тошето.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви цифрови магистрали? Те аналоговите (асфалтовите) да завършат!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната е в ход, разбирай, определени бизнес-крогове са се позиционирали да припечелят от предстоящото масово обедняване чрез неконтролируема инфлация. Този филм го гледахме през 1996 и пак ще ни го прожектират "новите лица".
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде го бащицата?
11
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диана дали си е сложила плътно маската-отзад както и препоръчва вожда на тикви герб?Якото плюене от страна на гербо-фашистите, очевадно показва, че Радев ще е президент!
10
3
 
3
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
Промяна започвала ли е? На Буци мутраците да не стане да бяха по добре от рубладжиите на ***?
9
0
 
10
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Аз да питам, колко дълго време се очаква да я чакаме тази Промяна? Щото навремето чакахме Комунизма, не дойде. После чакахме Перестройката, пък то дойде Кризата ама някой и виха Промяна, сега като я чакаме тази Промяна като как изглежда и кога ще дойде?
8
10
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Да,промяна ще има и то...голяма,тя ще продължи с по...силно темпо.Корумпетата още повече ще...треперят,заради това,да не им лъснат...далаверите.Ще бъдат натрупани още...повече пари в държавната каса,защото вече няма да бърка вътре Кючето от Банкя,разпределящ ги от...джипа,на свои хора.Независимо че протестърите се...провалиха,заради...кривото ИТН,времето определено за...изчегъркване,няма да бъде...загубено.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната под формата на галопираща инфлация не само че ще продължи, но ще стане необратима и неудържима.
6
1
 
10
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Догодина пак три пъти избори, фигуранта вече ще си има президентска република.
5
1
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Щом съветници на Радев стават министри, не се съмнявам в ценностите им...Те дори и не ги крият, заявявайки, че ще се обърнат към ценностите на миналото...Мамма миа!...Докога тези хора ще живеят в миналото?...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
4
0
 
12
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Промяната ще продължи, но към по-лошо.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната към по-зле продължава...
2
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Другарят Христо Алексиев ще успее ли в спешен порядък да пусне в България TGV и Шинкансен?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тов мазало, което правят протедтърските партии последните месеци и президента Радев вече промяна ли му се вика? Тъкмо отлепихме от дъното и пак ни върнаха там.