Откъде се появиха Петков и Василев в орбитата на Радев?

В момента се правил нов инженерен проект
16 сеп 2021 14:43, Елка Василева
265
Откъде се появиха Петков и Василев в орбитата на Радев?
Снимка: архив, БГНЕС

Да се твърди, че новите месии ще имат бомбастичен резултат, е несериозно. Това каза пред БНР политологът проф. Милена Стефанова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за очаквания бъдещ политически проект на досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Новите спасители – двамата млади министри с харвардската връзка, вероятно ще се устремят към създаването на проект, който ще бъде в център-ляво, прогнозира проф. Милена Стефанова.

Още по темата

Еманципирането на двамата министри и включването им в предизборната кампания обаче е рисково, смята тя.

Роденият в полуистина проект (заради канадското гражданство на Кирил Петков – бел. ред.) ще рефлектира и върху Радев, и върху Петков. Резултатите рано или късно ще станат известни, коментира преподавателят.

Това, което се прави в момента, отново е инженерен проект като опит да се измести част от тежестта на ИТН като инженерен проект, гласи прочитът на проф. Милена Стефанова.

Според нея въпрос, на който няма отговор, е откъде са се появили в орбитата на президента Петков и Василев.

Системните партии много закъсняха да извадят на светло своите кандидати за президентските избори, подчерта още политологът.

Ако хората бъдат убедени, че няма силни кандидати за президент, няма да отидат  гласуват, защото „така и така Радев ще спечели“, каза проф. Стефанова.

По думите й обаче „хората не бива да чакат втория тур, за да покажат избора си.“

Съществени изненади на парламентарния вот няма да се получат, обобщи тя.

„Най-големият дефицит е при ИТН – там има най-много разочаровани и от техните гласоподаватели могат да се прелеят другаде. Няма да има кой знае каква съществена динамика,“ каза Стефанова.

Най-парадоксалното е, че новият проект на Петков и Василев може да откъсне от всички, добави Милена Стефанова.

Новите служебни министри няма да правят резки движения, защото никой не знае това как ще се отрази на кампанията на самия Радев, изтъкна тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече гледам снимки на Петков, толкова по-голяма прилика виждам с Орешарски, в по-младите му години. Бас ловя, че на Петковия му мирише устата, както миришеше на Орешарския...
205
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там от където се появи герб, дпс и пр партии!?!
204
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 213 А немутрата Маджо ти уважаваш ли го? Или оня дето ходи с 3 джипки гавази да се среща със студенти и ги пребърква и обискира?
203
6
 
11
 
! Отговори
Лъжите на Радев преди 2 години
И защо след като в НС вие имате мнозинство не разрешихте да се харчат тези два млрд лв?АМ Хемус беше спряна с обяснението, че строежът и не е спешен, Асен Василев заяви, че тях е строи от 1974 и следователно няма закъде да се бърза. Той обяви, че 440 млн лв предвидени за нея ще отидат за бирбата с Ковид 19, пусни си записа *** това изявление *** пресконференция на МС през юни месец.
202
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи според тебе кражбите и лъжите са оправдани ако в в полза на някоя мноооого амортизирана фуста?Да не коментирам колко е проста.Ето това е логиката на Радев Който го критикува значи е за Бойко. Кой па е тоя клоун фигурант който не търпи критика ?Да не е потомствен монарх тоя курволюб?
201
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до к.186,193: Сл.кабинет Радев 1 събра 2 млрд.лв от данъци, но няма право да прави разходи по тях без рарешение на НС.ББ и К.Ананиев много добре знаят това, но си мълчаха, нещо повече: ГЕРБ и ДПС бяха против разрешение от НС за текущи разходи и повишаване пенсиите на възр.хора , за да посрещнат галопиращите цени.За АМ Хемус: ББ в държ.бюджет за АП беше предвидил 380 млн.лв, а са подписани със стр.фирми работи за 1,45 млрд.лв.Това грамадно превишение е наказателно отговорно, но Каскетът си затрая
200
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново на хоризонта ...че се разбие вота ,вместо 5 партии ще бъдат 6 в НС и отново нищо )
199
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 212 А мутрата Борисов "уважаваш" ли го? Я си кажи правичката сега! Ти Гербераст ли си 212?
198
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ме мога да го уважавам.Човек захвърлил децата си за да търчи след тоя грозен и много умствено изостанал Кон Деса, да я урежда на ВТОРА държавна работа за да вземе тя апартамент -абсолютен фигурант. Не го бива за нищо тоя фуражкаджия
197
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 204 ДА ВЯРВАМ НА Янев! На мутрата Борисов,се чудех кой и защо го "избират"! Е разбрахме как се е "избирал" 12 г!!!-:((( Пълна откачалка жадна за власт! Това е др Борисов! НИКОГА ПОВЕЧЕ МУТРАТА НА ВЛАСТ!! Събудихме се вече!!!-:)))
196
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно на Славчо че му падне Гарда под 15 процента ,може и десет
195
9
 
14
 
! Отговори
Smart people преди 2 години
Точно такива политици трябваше да се появят на хоризонта, за да увлекат повече нормални, стойностни хора, каквито има в България. Анормално е Славчо да си прави хара-кири, Тошко да интригантства, а Ива да флиртува по тв. 45 и 46 НС удариха дъното. Това не бива да се допуска повече.
194
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откраднал им е скъсаните шушони. От такива бедни какво да открадне. Той им строи магистрали, те искали да ядат асфалта. Простата част от народа
193
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво точно е откраднал Мутрата, посочи ми го?
192
9
 
15
 
! Отговори
Киро Лъжеца преди 2 години
Интересно е как хора, които от сутрин до вечер говореха за върховенство на закона още не са дали доказателств, че не са канадски граждани?
191
7
 
13
 
! Отговори
До 203 преди 2 години
Сравнявай кой какво е откраднал и какво ще бъде откраднато! Откраднатото от Борисов ще бъде стотици пъти по-малко от това, което предстои. А за свободата при Радев и Янев - сам ще се убедиш. Само да не започнеш пак да обвиняваш!
190
10
 
6
 
! Отговори
Да са ни честити! преди 2 години
Чакаме ли новите спасители? Вярвате ли на високите успехи на Янев?
189
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 200. Тиии,наистинма ли не схващаш,колко точно открадна Борисов от ЕС и от самите нас? Ако е така,не пиши глупости бре!-:(( Що ни губиш времето да те четем? Тогава не пиши за " материя" която,ама ИЗОБЩО НЕ ТИ Е ЯСНА!!!!-:((( Леле леле...Тепърва ще ПЛАЩАШ,за ТОВА КОЕТО МУТРАТА ТИ ОТКРАДНА за тия 12 г!!!
188
9
 
13
 
! Отговори
споко преди 2 години
До Алекс Дано са повече нормалните избиратели този път защото ненормалните бяха в повече гласували за чалгара ,мая общата ,пинокио и останалите препик-в-а -и жълтите павета . Царя ни оправи за 800 дни ,тези за два месеца .Яжте хляб за два лева стоите с ушанките на главите може и петолъчка да си сложите ,като не можете парното и тока да си платите.
187
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е крал бая, ама и тия за това идват ..хахаха