Проектът около Петков и Василев ще е по-скоро морален

Минаваме от партии на промяната към личности на промяната
16 сеп 2021 15:20, Анисия Иванова
73
Проектът около Петков и Василев ще е по-скоро морален
Снимка: БГНЕС

Кирип Петков и Асен Василев, които днес обявиха, че влизат в политика, ще се опитат да формират около себе си силен персонален състав като разграничителната линия, няма да бъде ляво - дясно, а по-скоро морална.

Това каза политологът Калоян Велчев след обявяването на новия политически проект на досегашните служебни министри. Явно минаваме от партии на промяната към личности на промяната, допълни той.

„Това може да се окаже тази промяна, от която се нуждаем тук и сега, но не мога да си представя подобно позициониране да бъде дългосрочен проект“, каза политологът пред БНР.

Още по темата

Велчев очерта варианти за включване на Петков и Василев в политиката – чрез партия мандатоносител, чрез включване в листи на други партии, както и чрез по-широка коалиция, консолидираща енергията за промяна.
   
Решението на Конституционния съд за гражданството на Кирил Петков няма да окаже сериозно влияние върху кампанията, смята той.

"Ще остане тълкуването, че това е политически удар върху силна фигура, която има потенциал.“, коментира Велчев.

Според него съставът на втория служебен кабинет говори за приемственост.

Сегашната ситуация крие опасности по-скоро за президента – Радев може да се окаже уязвим, докато е в кампания, носейки отговорност за цялата държава, подчерта Калоян Велчев. По думите му затова служебното правителство е заявило доста по-умерени приоритети.

На новото правителство ще му се наложи да налага по-непопулярни мерки и романтичният период от първите четири месеца изглежда приключва в кабинета „Янев 2“, коментира Велчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
М.П. преди 2 години
След като не познавате Конституцията, не показвайте колко сте невежа.
55
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Г-н Петков...надявахме се на ваша Партия...България е Парламентарна...където и да се присъедините...накланяте везните и ще ви използват...няма Българска партия...всички са нейчии ...зависими са и работещи против България...
54
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименние по делата...руско ***,по-делата съдим...за месеци направиха толкова много колкото вие за десетилетие не можахте дпс-гроб,само офшорни...раздаване на ваши хвалещи ви...закривахте училища,прогонихте децата ни в робство...и говорите за морал,...да обслужите божков и пеевски през лотарията с менда и финансовият на гроб...да ограбват цял един Народ...години наред...и да говорите за морал...Бог да пази САЩ...и България!..за България...българите събудете се...това са вашите домове!
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млъкне те бе публични негодници-Калоян Велчев.За какъв морал говориш ти бе-Киро лъжец а с канадското гражданство,Киро лъжец от който си назначи родната в БНР, Асенчо крадец на интелектуална собственост приятели с мошеника Спецов.КакъВ политолог си ти бе, публичен мошеник .
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Ти да видиш..Проекта е много морален да разцепи БСП." ______________________ Ами крайно време е някой да разцепи гордата наследничка на забранената със закон столетница!
51
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
НЕМА "ВЕРНИ ПОЛИТИЦИ"--ВСИЧКО ОПИРА ДО ПАРАТА....ТЯ ЕБ"""ВА МАЙКАТА НА ФУКАРАТА....ТАКА Е БИЛО...И ТАКА ШЕ БЪДЕ ВИНАГИ УБЪЛГАРИЯ!
50
2
 
10
 
! Отговори
Ами,да....Алекс... преди 2 години
С МАШИНКИТЕ РУНДЬО МОЖЕ ДА СИ НАЗНАЧИ И ПАПАТА ЗА ШЕФ НА НС....КЪВ Е ПРОБЛЕМА...???СКОРО ВСИЧКИ ОПИНКАДЖИЙ ЩЕ ПРОУМЕЯТ ТАЯ ВРЪТКА....ХАХАХААА....И ЯКО ВИ ДУПЕ....
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре Янев 2 от колкото Борисов 4.
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като става дума за морал кога Киро ще покаже сертификата? Вече е свободен и може да отскочи до Букурещ
47
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Така е тя...Алекс Рундьо/както ти го пишеш/е назначил успешно правителство.Не си спомням да е назнчавал НС.НС изтече в канала заради неграмотните избиратели на ИТН,които изпратиха в парламента клоуни и циркаджии.
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алексей...... Радев се задави от лакомия-... А неговите тролчета-от дбилност
45
4
 
16
 
! Отговори
Ха,ха,ха,ха.... преди 2 години
"Пустите му комунисти , станали канадци....а папустите ЧАЛГАРИ , американскигъзари..."
44
16
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Едни и същи герберски опорки се повтарят непрекъснато от няколко трола.Не се напъвайте напразно.Изтичате в канала.Чао.
43
0
 
14
 
! Отговори
Честита ви ПРОМЯНА преди 2 години
ЧИСТИТИМЕ НАЙ-СЪРДЕЧНО НА КАКА КОРНИ, ЩОТО Е.КЪНЕВ РАЗКРИ "БРИЛЯНТНИЯ ПЛАН" НА КИРЧО КОКОРЧО И СмРАДЕВ ,ЗА ВКАРВАНЕТО НА БСП--В НОВОТО БКП/БългарскатаКанадска Партия/ТАКА КАКА ЩЕ СИ ЗАМИНЕ ЗА САЩ--А БСП СТАВА "Канадска Партия" ЧАО КОРНИ....Goood luck to AMERIKA....
42
4
 
14
 
! Отговори
СОДОМ И ГОМОР... преди 2 години
КАКЪВ МОРАЛ ОТ КИРИЛ ПЕТКОВ...... ВСЕ ОЩЕ Е КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН...... НЯМА ПРАВО И ПАРТИЯ ДА РЕГИСТРИРА-ЗАТОВА МАЙ ЩЕ ПОЛЗВАТ ПАРТИЯ "ВОЛТ'-, КОЯТО ЗАТОВА НАПУСНА КОАЛИЦИЯТА С МАНОЛОВА И ХАДЖИГЕНОВ........... ИГРИЧКИ............... НИКАКЪВ МОРАЛ..... НИКАКВО ДОВЕРИЕ ЗА ИИРИЧКИТЕ НА РУМЕН РАДЕВ...!!!
41
2
 
14
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
А мое ли да попитам тия двете МОРАЛНИ шамандури едно малко тютю-тютю въпросче:Какво стана с ПРОЕКТА ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ....всичко останало е БЛЯ...бля...бля....вятър и мъгла И ЛИЧНО ЗАБОГАТЯВАНЕ.../пример: царските юпита/...!!!!
40
3
 
16
 
! Отговори
клин клин избива преди 2 години
Един инженерингов проект/ИТН-чалготеката/ се сменява с друг инженерингов проект от ХАРВАРД...а матриялЪ кълве ли кълве кат шарани на кюспе...
39
2
 
16
 
! Отговори
Упсььь... преди 2 години
тия май са новите шефове на пирамидата "Ийст Уест Интернешънъл"...алчността винаги идва на определена цена...дайте си гласовете за КироКанадеца и АсанИнтелектуалеца и после дупеДАвиЕяко...НЕ БЪДЕТЕ ***!!!!
38
2
 
10
 
! Отговори
Руменовия преди 2 години
Попски принцип:Не ме гледай какво правя,а ме слушай какво ти казвам!
37
2
 
12
 
! Отговори
УЖАСЬЬЬ... преди 2 години
разровиш ли се в техния МОРАЛ ще замирише.....